Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανάσα για τη ΔΕΗ η συμφωνία για μείωση εκπομπών ρύπων


Την ικανοποίησή τους εκφράζουν τα μέλη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την απόφαση 190 χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα να δεσμευτούν για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
«Μια εξέλιξη που σαφώς και μπορεί να δώσει ανάσα και στη ΔΕΗ σαν επιχείρηση, αλλά και στους ίδιους τους καταναλωτές, στους οποίους θα μετακυλίονταν άμεσα το ανάλογο

οικονομικό κόστος, εάν η ΕΕ επαναπροσδιορίσει τη θέση της σχετικά με το φόρο ρύπων που θα ισχύσει από 1/1/2013. Η επίτευξη της συνολικής συμφωνίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θεωρείται πολύ φιλόδοξος στόχος, που οπωσδήποτε «θα χρειαστεί μακρές διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τα μέλη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ μάλιστα, δράττονται της ευκαιρίας να επαναφέρουν και να ενισχύσουν την αναγκαιότητα του συνολικού αιτήματος για τη κατασκευή σύγχρονων λιγνιτικών μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που και τις προδιαγραφές θα τηρούν και το Εθνικό μας καύσιμο τον λιγνίτη θα κρατήσουν σε πρωταγωνιστική θέση.
«Εν ολίγοις, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V», καθώς και τη δημοπράτηση της μονάδας στη Φλώρινα «Μελίτη II»» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου