Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μοιράζουμε λεφτά (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)

Ξεκίνησε σήμερα το Winter Festival με την πρώτη του εκδήλωση να πραγματοποιείται στη λαϊκή αγορά της Φλώρινας. Ένας διαφορετικός πάγκος στήθηκε για πρώτη φορά στην κεντρική αγορά της Φλώρινας. Διαφορετικός γιατί η πραμάτεια του είναι χαρτονομίσματα. Όχι όμως από 

αυτά τα απλά και τα συνηθισμένα που έχετε στις τσέπες σας ή είχατε στις τσέπες σας, αλλά από αυτά που εδώ και περίπου έξι μήνες έχουν γίνει το "επίσημο νόμισμα" της Αθήνας.
Η ομάδα "Εν Φλω" ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της επιστρέφει, στο σημείο αναφοράς της, τη Φλώρινα, και παρουσιάζει για πρώτη φορά μια από τις δράσεις της, τα Χ_ART_ΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ.
Σε δυο φορητά χειροκίνητα πιεστήρια μέλη της εικαστικής ομάδας"Εν Φλω", τυπώνουν και μοιράζουν απλόχερα στους πολίτες της Φλώρινας δωρεάν εικαστικά χαρτονομίσματα που προηγουμένως έχουν σχεδιαστεί με κέφι, φαντασία και έχουν χαραχτεί σε μήτρες. Μέσα από αυτή τη δράση προκύπτουν συσχετισμοί: χρήμα - αξία, χρήμα - κοινωνική καταξίωση, χρήμα - ταυτότητα, χρήμα - κράτος, χρήμα - Ευρώπη, χρήμα - οικονομική κρίση, χρήμα - τέχνη, χρήμα - κρίμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου