Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας


Από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ» σε συνδιοργάνωση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας με την Ομάδα 21 Μακεδονίας – Θράκης.
Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Καψάλας Δημήτριος Δημοσιογράφος, Καρακωστάνογλου Βενιαμίν Διεθνολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος, τέως Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και συντονιστής ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» κ. Ραπτόπουλος – Χατζηστεφάνου Κωνσταντίνος.
Η ημερίδα ξεκίνησε με την ανάγνωση χαιρετισμού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σαρτζετάκη και συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς των Προέδρων της Ομάδας 21 κ. Δασκόπουλου Αντώνιου και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας κ. Μούλελη Ηλία.
Αφού  οι ομιλητές ανέλυσαν τις απόψεις τους προσεγγίζοντας τα σχετικά θέματα, ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό. Τα συμπεράσματα τα οποία εξήχθησαν χαρακτηρίστηκαν κατά γενική ομολογία χρήσιμα και η όλη εκδήλωση εποικοδομητική.
Οι έφεδροι Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές και Πεζοναύτες του Νομού μας παρακολουθούν με ενδιαφέρον και ανησυχία τις εξελίξεις στην οικονομία και πώς αυτές επηρεάζουν τα Εθνικά Θέματα. Δεν στέκονται αδρανείς αλλά εκπαιδεύονται συνεχώς ώστε να διατηρήσουν και να βελτιώσουν ικανότητες και δυνατότητες που αποκτήθηκαν κατά την θητεία τους. Στόχος τους είναι η κοινωνική προσφορά και η εθελοντική συνδρομή, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο από τους αρμόδιους φορείς.
Το Δ.Σ.

9 σχόλια:

  1. ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ 1
    Την 1η Δεκεμβρίου 2011, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του νέου Δ.Σ. της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας, αφού ευχήθηκα ειλικρινά κάθε επιτυχία στο νέο Δ.Σ. και σε όλα τα μέλη της λέσχης, διετύπωσα ορισμένα ερωτήματα που εκπορεύονταν από συμπολίτες μας που είχαν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, αλλά για διαφόρους – άγνωστους σ’ εμένα – λόγους δεν έγιναν μέλη της λέσχης. Ομολογώ πως δεν «πονηρεύτηκα» καθόλου από τους διαφόρους αρνητικούς υπαινιγμούς που άκουγα σε κάποιες παρέες, ώσπου διάβασα την είδηση: «Στους ΙΖ Πανελληνίους αγώνες εφέδρων καταδρομέων, που διεξήχθησαν στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, στις: 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011, με συμμετοχή 24 ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας κατέλαβε την πρώτη θέση για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά». Αδυνατώ να σκεφτώ κάτι που θα με εντυπωσίαζε περισσότερο. Όμως προέκυψε η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, το Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και την ΟΜΑΔΑ 21 στις: 17–12–2011, με πολύ αξιόλογους ομιλητές. Συνδέοντας όλα τα παραπάνω με τη συμμετοχή της Λέσχης στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν πρόσφατα τις Πρέσπες (ουσιαστικά η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων πρωτοστάτησε στην προσπάθεια αυτή), προβληματίστηκα σοβαρά και αποφάσισα να αναζητήσω τα πραγματικά αίτια της ενορχηστρωμένης αμφισβήτησης των εφέδρων καταδρομέων της πόλης μας. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης δίνουν απαντήσεις και στα ερωτήματα που είχα θέσει. Παραδεχόμενος το λάθος μου παραθέτω τις απαντήσεις που προέκυψαν, για την αποκατάσταση της αλήθειας – ή μέρους αυτής – και της μέγιστης δυνατής δικαίωσης των εφέδρων καταδρομέων, ενώ ταυτόχρονα δέχομαι ανεπιφύλακτα τις παρατηρήσεις του φίλου ΑΝΤΙ – ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ 2
    1) Στην ερώτηση πόσοι από τα μέλη υπηρέτησαν πραγματικά στις Ειδικές Δυνάμεις, η απάντηση είναι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των μελλών. Υπάρχουν και οι φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων η συμμετοχή των οποίων στη λέσχη προβλέπεται από το καταστατικό της». Γνωρίζοντας ποιοί από τα μέλη δεν υπήρξαν καταδρομείς, προσθέτω τη δική μου παρατήρηση από προσωπική αντίληψη. ΑΥΤΟΙ οι φίλοι έχουν υιοθετήσει το «πνεύμα των καταδρομών» με το οποίο μεγάλωσαν από τα παιδικά τους χρόνια, είτε ως πρόσκοποι, είτε ως χιονοδρόμοι, είτε ως ορειβάτες, είτε με άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες. Παρά το γεγονός ότι δεν υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις λόγω συγκυριών της εποχής, είναι πολύ καλύτεροι από κάποιους εφέδρους καταδρομείς που επέλεξαν τις Ειδικές Δυνάμεις μόνο για να εξασφαλίσουν μόρια που θα τους επέτρεπαν να καταλάβουν μια θέση στο δημόσιο, αποστασιοποιούμενοι στη συνέχεια από την ιδιότητα του καταδρομέα, γιατί οι ΦΙΛΟΙ ακολουθούν τις ίδιες καθημερινές συνήθειες που τους κατέστησαν λάτρεις της ζωής του καταδρομέα.
    2) Η ερώτηση γιατί πολλοί συμπολίτες μας που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις αρνήθηκαν να γίνουν μέλη, δεν μπορεί να απαντηθεί, διότι η απόφαση αφορά τον καθένα προσωπικά. Πάντως, ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ λόγω της παρουσίας μη καταδρομέων στη λέσχη.
    3) Στην ερώτηση πιθανής σκόπιμης μη προβολής της επιτυχίας πρώην μέλους σε πανελληνίους αγώνες, καλείται να απαντήσει το πρώην μέλος, με συγκεκριμένα στοιχεία (ημερομηνίες, κ.λ.π.).
    Πιστεύω πως όλα τα ανωτέρω συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αλήθειας και στην δικαίωση των εθελοντικών δραστηριοτήτων των μελών της λέσχης, οι οποίες είναι άξιες επαίνου και πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμησιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξετέθης δια πολλοστήν φορά "ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ" και αφού κάποιος σου μίλησε στη γλώσσα που καταλαβαίνεις... έκανες την απίστευτη κωλοτούμπα σου!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ το θέμα να θεωρηθεί λήξαν, αφενός διότι οι απαντήσεις του "Γκρινιάρη" (εγγράφως και κατόπιν διαλόγου) αντικατοπτρίζουν τα αληθινά γεγονότα, αφετέρου η δημόσια παραδοχή λάθους και η ανάληψη ευθύνης δείχνει εντιμότητα... Οι Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Λέσχες και Σύλλογοι πρέπει να λειτουργούν και λειτουργούν όντως ενωτικά, όχι διασπαστικά. Ειδικότερα δε σήμερα που η πατρίδα μας βιώνει καταστάσεις ιδιαίτερα δύσκολες, οφείλουμε να αφουγκραστούμε και να ενεργήσουμε με αίσθημα ευθύνης, παραμερίζοντας τυχόν προσωπικά θέματα.
    Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας σύμφωνα με το "πνεύμα Καταδρομών" δέχεται ως μέλη και φίλους της οποιονδήποτε Έλληνα Πολίτη έχει εκπληρώσει τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Η Εκπαίδευση στα Καταδρομικά αντικείμενα έπεται ως φυσικό επακόλουθο. Είμαστε πρόθυμοι να σας ενημερώσουμε για τις καταστατικές μας αρχές στα γραφεία της Λέσχης.
    ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Κανένα μέλος της Λέσχης δεν έχει διαγραφεί από ιδρύσεως αυτής.

    Κατόπιν εντόλής του Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος
    Μούλελης Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΔΥΝΑΜΙΤΕΣ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΔΥΝΑΜΙΤΗΣ. ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον φίλο της Λέσχης 6.52: Καταλαβαίνω πολλές γλώσσες. Ακόμη και την ευτελή δική σου στην οποία απαντώ, υποβιβάζοντας για πρώτη φορά εθελοντικά το επίπεδό μου, με την ελπίδα πως θα καταλάβεις κάποια πράγματα, διευρύνοντας – έστω και ελάχιστα – το απελπιστικά περιορισμένο πνευματικό σου βεληνεκές. Διευκρινίζω ότι κωλοτούμπες δεν κάνω λόγω χαρακτήρα και σωματοδομής. Στην εποχή μου κάποιοι μας δίδασκαν αρχές, αξίες και αρετές. Μια από τις αρετές είναι η δημόσια παραδοχή λάθους, η οποία προαπαιτεί και άλλες αρετές, όπως ειλικρίνεια, θάρρος γνώμης, κ.λ.π. Πουθενά δεν «κολλάει» η έκθεση, γιατί κανείς δεν είναι αλάθητος. Ούτε ο ΠΑΠΑΣ. Αλλά, έστω και έτσι, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν μπορεί να εκτεθεί, έχοντας υποστεί παραπληροφόρηση. Μόνο μια περίπτωση υπάρχει. Να μην κάνει τίποτε. Εκτός από την κουτσομπολίστικη, κατινίστικη και ΠΑΝΤΟΤΕ αρνητική κριτική όλων. Μια κριτική χωρίς ουσία, μόνο με χαρακτηρισμούς οι οποίοι – τελικά – χαρακτηρίζουν τον ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φίλε Γκρινιάρη, καλό θα ήταν να μην παραπληροφορείσαι τόσο εύκολα γιατί αυτό δεν είναι αρετή!! είναι βαρύτατη μειονεξία και απάδει των αξιών τις οποίες επικαλείσαι.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΔΙΚΟΔΥΝΑΜΙΤΕΣ.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί βρε παιδιά δεν ενημερώσατε νωρίτερα και ευρύτερα για την ημερίδα για να έρθουμε και μεις από Κοζάνη μεριά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε της Λέσχης 10.51 σε ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά μου είναι περιττές. Ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να τις τηρήσεις εσύ. Στις ευχές που ακολουθούν - αν αφορούν όλους - ανταποκρίνομαι θερμότατα, απευθυνόμενος προς όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή