Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«Καινοτόμες Καλλιέργειες» στο Ν.Φλώρινας


Χθες, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης Φλώρινας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για τη Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες Καλλιέργειες» στο Εμπορικό 

Επιμελητήριο Φλώρινας.
Σκοπός της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι αγρότες και όσοι σκέφτονται να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή για τις δυνατότητες και τις προοπτικές νέων καλλιεργειών, όπως του ιπποφαούς, της αρόνιας και των μύρτιλλων. Εισηγητής ήταν ο κ. Κάσσανδρος Γάτσιος, γεωπόνος και συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο κάθε φυτό, στα χαρακτηριστικά, τις ιδιότητες και τις χρήσεις του, αλλά και στις απαιτήσεις καλλιέργειας, τις δυνατότητες επεξεργασίας και μεταποίησης, στα οικονομικά μεγέθη και οφέλη.
Ο κ. Νίκος Νάνης, Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης, αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα παρόμοιων ενημερωτικών ημερίδων, ειδικά στο πλαίσιο της σημερινής οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, λόγω του ζωηρού ενδιαφέροντος και της μεγάλης συμμετοχής του κοινού, το ΚΠΕ Μελίτης σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα ημερίδες με παρόμοια θεματολογία, όπως: «Ενεργειακά Φυτά», «Σαλιγκαροτροφία» και «Αρωματικά Φυτά». Για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ημερίδων  το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του ΚΠΕ Μελίτης, www.Kpemelitis.gr, καθώς και από δελτία τύπου στις τοπικές εφημερίδες. Στην παραπάνω ιστοσελίδα  ο  κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει και το περιεχόμενο των εισηγήσεων των ημερίδων που έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου