Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητάει το ΕΚΦ



Στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Φλώρινας την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, με θέμα η ενδεχόμενη πώληση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ ΑΕ στο νομό μας, παραβρέθηκαν όλοι οι φορείς (Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Σύλλογοι, Σωματεία κλπ) και ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ.
Η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου ζητήματος είναι τεράστιας σημασίας για το μέλλον, την 

προοπτική και την ανάπτυξη του τόπου. Οι χιλιάδες των θέσεων απασχόλησης που υπάρχουν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι μεγάλης σημασίας για την οικονομική και εργασιακή πορεία της περιοχής. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί έστω και μια θέση απασχόλησης. Η κοινωνική συμφωνία που υπέγραψε η τοπική κοινωνία με τη ΔΕΗ ΑΕ και την πολιτεία θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να είναι ο συνδετικός κρίκος για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Επί χρόνια αυτός ο τόπος προσέφερε με το λιγνίτη στον εκσυγχρονισμό, τον εξηλεκτρισμό όλης της χώρας και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αποφάσισε για εμάς χωρίς εμάς και δεν είχε τον στοιχειώδη σεβασμό προς τους πολίτες αυτού του τόπου, να καλέσει τους εκπροσώπους μας στην Ελληνική Βουλή και να αιτιολογήσει τους λόγους που πήρε την απόφαση αυτή για να πουλήσει και τις 3 μονάδες της Φλώρινας από τις 4 της Ελλάδας.
Κοινή απόφαση όλων των φορέων είναι ότι θα ενεργήσουμε άμεσα αφού πρώτα ζητήσουμε και πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της χώρας, τους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και τους αρχηγούς των κομμάτων. Στη συνέχεια και εφ΄ όσον δεν υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα θα δρομολογήσουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αφού πρώτα ενημερώσουμε τους κατοίκους του νομού για τις αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από την πώληση των μονάδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου