Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Θεοφάνεια στη Φλώρινα(φωτορεπορτάζ)

Εκατοντάδες Φλωρινιώτες παρακολούθησαν την τελετή Αγιασμού των υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού στα παγωμένα νερά του Σακουλέβα.



















3 σχόλια:

  1. Τα ύδατα αγιάστηκαν, τον αέρα πότε θα αγιάσομε, που η ρύπναση μας έπνιξε. Κάποτε για ασήμαντα πράγματα λέγαμε "περί ανέμων και υδάτων". Τώρα όμως που όλα μολύνθηκαν, τα πιο πολύτιμα είναι το νερό και ο αέρας. Πρέπει να καθιερωθεί και αγιασμός του αέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ..ζήλος των νεοφωτίστων δεν είναι κάτι αρνητικό, αντίθετα μπορεί να είναι και σημαντική τουριστική ατραξιόν για τον τόπο μας.
    Αν στήσουμε προχειρες υπερυψωμένες ημερήσιες και προσωρινές εξέδρες πάνω από τα πεζοδρόμια ,μετά τον δρόμο στην πίσω σειρά των 2 όχθεων του ποταμού και μία ακριβώς 30 μέτρα πιο κάτω(ψευδογέφυρα), θα μπορέσουν να έχουν θέα περισσότερος κόσμος, κι από την άλλη θα υπάρχει η ευχέρεια πιο άμεσης κάλυψης για τα ΜΜΕ.
    Βάλτε και τους νεοφώτιστους να ανεβαίνουν μέσα από το ποτάμι, με τα αλόγατα και να ξεπεζεύουν κάτω από την 2η ψευδογέφυρα.
    Βάλτε κι ένα νήμα στα 5 μέτρα απο τη γέφυρα ρίψης του σταυρου, ώστε να μη γίνεται συνωστισμός ακριβώς από κάτω αλλά ο σταυρός να ρίχνεται 5 μέτρα και μετά.
    Και στους νεοφώτιστους να ζητήσουμε να βοηθήσουν το έργο αυτό είναι βέβαιο ότι θα το θεωρήσουν τιμή και θα το κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....οι νεοφώτιστοι...ας το καλύτερα ,δεν το σχολιάζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή