Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ξινό- Νερό


Με τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης και με χοροεσπερίδα στο κοινοτικό κατάστημα του Ξινού Νερού ξεκίνησαν τυπικά και οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι στο Ξινό Νερό του Δήμου Αμυνταίου. Όπως είπε σε 

δήλωση του στην ΕΡΑ Φλώρινας ο πρόεδρος του Δ.Δ. Ξινού Νερού Ν.Χάσος  «το σήμα της έναρξης των εκδηλώσεων δόθηκε την περασμένη εβδομάδα με το κεντρικό άρμα της παρέλασης να γυρνάει στους δρόμους του χωριού κηρύσσοντας κατά αυτόν τον τρόπο την έναρξη των Καρναβαλικών εκδηλώσεων».
«Οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι του Ξινού- Νερού» τόνισε ακόμα «θα κορυφωθούν την ερχόμενη εβδομάδα από την Πέμπτη με χορούς στο κοινοτικό κατάστημα της περιοχής όπου θα έχουν την δυνατότητα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα της περιοχής και το παραδοσιακό κρασί μας ενώ η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με την καθιερωμένη παρέλαση των αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων στους κεντρικούς δρόμους του χωριού». Εκδηλώσεις θα διοργανωθούν από το Τοπικό Συμβούλιο όπως είπε ο κ.Χάσος και την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού.
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου
Πηγή: ΕΡΑ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου