Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο "Εύμορφος Άνθρωπος" στην "gallery 512"


Τρείς καλλιτέχνες, τρείς νέοι ζωγράφοι που μελετούν την ανθρώπινη μορφή και συγκροτούν με τα έργα τους την θεματική έκθεση με τίτλο «Εύμορφος Άνθρωπος» σχεδιάζοντας περίκλειστα την ανθρώπινη μορφή και προτείνοντας τρείς διαφορετικές οπτικές.
Οι ανθρώπινες δυνάμεις και ικανότητες στη ζωγραφική παράσταση ιχνηλατούνται υπό το πρίσμα του ρεαλισμού στην αφηγηματολογική και την εννοιακή άποψη. Η αφηγηματολογική περιγράφεται με μία μιμητική σταθερά που 

άλλοτε λειτουργεί υπερβατικά, συμβολικά και άλλοτε αναπαραστατικά. Η εννοιακή άποψη συσσωρεύει δεδομένα παρατήρησης, αντίληψης και αναλογικής εξήγησης της πραγματικότητας.
Η Ευμορφία, τώρα, ως κατασταλαγμένο γούστο αποτελεί μία αυστηρώς εσωτερική κατανόηση της θέασης και ανάγνωσης της ανθρώπινης μορφής.
Στην Έκθεση που διοργανώνει στο χώρο της η gallery 512, τον άνθρωπο ευμορφίζουν οι Δήμος Κηπουρός, Γιώργος Κορμπάκης και ο Νικόλας Αντωνίου.
Δήμος Κηπουρός ζωγραφίζει παραλλαγές της εύμορφης αναγνωρίσιμης εξωτερικής μορφής κοντά σε άμορφες θολότητες.
Γιώργος Κορμπάκης ομογενοποιεί το εικαστικό βλέμμα του σε δύο διαφορετικά μέσα, βίντεο και σκιαγραφικό σχέδιο καταφέρνοντας να απαλλάξει τα έργα του από εκφοβιστική τους αύρα.
Νικόλας Αντωνίου χρησιμοποιεί διαλεκτικές εικόνες στις οποίες ο χρόνος ακινητοποιείται ως συμπαγής μονάδα.
Μαθητές -και ο τρείς δημιουργοί- του Γιάννη Καστρίτση και του Χάρη Κοντοσφύρη είναι οι πρωταγωνιστές σε μία εκθεσιακή σκηνή όπου η ανθρώπινη μορφή μπαίνει σε αναρίθμητες διαστάσεις τις οποίες καλούμαστε να ανακαλύψουμε
Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και το ΤΕΕΤ Φλώρινας

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, 14:30 –20:00
Διάρκεια: 18 Φεβρουαρίου – 21 Μαρτίου
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, και Παρασκευή 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00
Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο 10:00 - 14:00
Διεύθυνση: «gallery 512» Πτολεμαΐδα, 25ης Μαρτίου 56
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24630 80506





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου