Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αποφάσεις του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων


Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης.
Ομοφωνία και ταύτιση των απόψεων των μελών του Δικτύου επικράτησε σε 

όλα τα θέματα. Τα σημαντικότερα θέματα της συζήτησης αφορούσαν τη στάση του Δικτύου έναντι της διαφαινόμενης πώλησης μονάδων παραγωγής ενέργειας και της ανησυχητικής καθυστέρησης της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης. Για το πρώτο θέμα αποφασίστηκε η αναζήτηση κεφαλαίων για συμμετοχή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στην εξαγορά των μονάδων αλλά και πραγματοποίηση επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ σε ότι αφορά στην καθυστέρηση της απόφασης κατανομής η στάση του Δικτύου θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα επιδιώξουν τα μέλη του Δικτύου με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών γύρω από τα ενεργειακά θέματα καθώς αποφασίστηκε η πραγματοποίηση προσυνεδριακού διαλόγου και στη συνέχεια συνεδρίου, ενώ ταυτόχρονα θα διερευνηθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία σε παρόμοια θέματα με επισκέψεις σε ενεργειακούς Δήμους της Ευρώπης και αδελφοποιήσεις ενεργειακών πόλεων.
Τέλος, διοικητικού χαρακτήρα, αλλά ιδιαίτερα σημαντική, ήταν η απόφαση για ψήφιση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας.
Γραφείο Τύπου
Δικτύου Ενεργειακών Δήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου