Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το ΚΚΕ Φλώρινας σχολιάζει...


Ι. Αντι-ΚΚΕ  συστράτευση.
Ο ωμός αντικομμουνισμός από την ηγεσία της ΝΔ για το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος αποκαλύπτει την πρεμούρα της να δώσει διαπιστευτήρια στους αστούς ότι μπορεί να τους κάνει τη δουλειά. Έτσι συνέχισε τα μεγάλα ψέματα ότι το ΚΚΕ εξανάγκασε με 

στοχευμένες κινητοποιήσεις να βάλουν «λουκέτο» επιχειρήσεις που έκλεισαν, είτε λόγω κρίσης, είτε γιατί βρήκαν στο εξωτερικό μεγαλύτερη κερδοφορία, αποδίδοντας στο ΚΚΕ την ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, ενώ το κατηγορεί ότι ακύρωσε επενδυτικές δραστηριότητες, λες και είναι κυβέρνηση, όταν, στην κρίση, οι καπιταλιστές δεν επενδύουν. Ταυτόχρονα, η Ντ. Μπακογιάννη, – η κυρία εφοπλιστού, – οξύνει τον αντικομμουνισμό επειδή απεργούν οι ναυτεργάτες. Οι εξωφρενικές συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, από την ηγεσία της ΝΔ, αποδεικνύουν ότι έχει δεσμευτεί απέναντι στην πλουτοκρατία και την ΕΕ να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις και τα βάρβαρα μέτρα και το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Η ανοιχτή συστράτευση της ΝΔ με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον Καρατζαφέρη κ.ά. στη συκοφαντική εκστρατεία κατά του ΚΚΕ, δείχνει ποιος είναι το αντίπαλο δέος στην πλουτοκρατία και την ΕΕ που υπηρετούν. Το ίδιο και ο αντικομμουνισμός της Ντ. Μπακογιάννη. Αποτελεί έναν επιπλέον λόγο οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες που ψήφιζαν έως τώρα αυτά τα κόμματα, να τα εγκαταλείψουν οριστικά και αμετάκλητα. Να σταθούν, παρά τις όποιες επιφυλάξεις τους, δίπλα στο ΚΚΕ, για να οργανώσουμε πιο αποφασιστικά τη λαϊκή πάλη για την απόκρουση και την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων που οδηγούν το λαό μόνιμα στην εξαθλίωση.
ΙΙ. Όταν η ΝΔ ζητά «αναπτυξιακά κίνητρα»...δουλεύει για τα μονοπώλια.
Στην τελευταία Ερώτηση που κατέθεσε ο υπεύθυνος του τομέα Απασχόλησης της ΝΔ, με αφορμή την απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας «COCA - COLA 3E» να κλείσει δύο από τα έξι εργοστάσια στην Ελλάδα, ρωτά την κυβέρνηση (δηλαδή και το κόμμα του) «αν σκοπεύει να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα στην εταιρεία για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών της και φυσικά πώς σκοπεύουν να στηρίξουν τους απολυμένους εργαζόμενους»!
Τι μας λέει, δηλαδή, η ΝΔ; Ότι η πολυεθνική εταιρεία COCA - COLA χρειάζεται «αναπτυξιακά κίνητρα»!!![Να θυμίσουμε ότι η «COCA - COLA 3E», είναι ο γνωστός πολυεθνικός κολοσσός. Ότι η «COCA - COLA 3Ε» είχε καθαράκέρδη 330 εκατομμυρίων ευρώ και καθαρές ταμειακές ροές 438 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2011]. Κι όμως,η ΝΔ προτείνει να δοθούν ...«αναπτυξιακά κίνητρα» για τη ...«βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της»! Δηλαδή, να πάρει κι άλλα χρήματα η COCA - COLA, και μάλιστα αυτή τη φορά τσάμπα κρατικό χρήμα - γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει «αναπτυξιακά κίνητρα». Μα η «COCA - COLA 3E» αποφάσισε να κλείσει τα εργοστάσια στην Ελλάδα, όχι γιατί δεν έχει ρευστότητα (ίσα ίσα από κέρδη άλλο τίποτα), αλλά γιατί θέλει ακόμα περισσότερα κέρδηκαι γιατί βρίσκει «προσφορότερες αγορές», κλείνοντας τις παραγωγικές μονάδες, πετώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.Έτσι είναι το κεφάλαιο: όπου κέρδος και «πατρίδα»!
Έρχεται, τώρα η ΝΔ και λέει στους εργάτες: Για να μην κλείσουν τα δύο εργοστάσια, πρέπει να δώσουμε «αναπτυξιακά κίνητρα» στην πολυεθνική! Τι λέει δηλαδή; Για να μην κλείσει τα εργοστάσια η «COCA - COLA», να κάνουμε ακόμη πιο φθηνούς τους εργάτες. Να δώσουμε κι άλλο χρήμα στην πολυεθνική. Να δημιουργήσουμε «ευνοϊκό περιβάλλον», που σημαίνει ακόμη χαμηλότερη φορολογία για το κεφάλαιο. Να ποια είναι η ...«απάντηση στην κρίση» που δίνει η ΝΔ: Όλα για το κεφάλαιο, όλα για τα μονοπώλια, να φορτώσουν ακόμη περισσότερο τα βάρη της κρίσης στην πλάτη των εργαζομένων και του λαού. Πολιτική που ούτε την ανεργία θα αντιμετωπίσει ούτε αυξήσεις μισθών θα δώσει. Μόνο κέρδος στο κεφάλαιο.
ΙΙΙ. Ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα.
Ο «κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού», όπως αυτός αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι και ο καλύτερος για την άρχουσα τάξη, – που θα ήθελε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενισχυμένα, – αλλά δε φαίνεται να την ανησυχεί, όπως και τους συμμάχους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Η δημιουργία νέων κομμάτων - παραφυάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα χρησιμοποιηθούν για να παίξουν, προεκλογικά, το ρόλο του αναχώματος της λαϊκής δυσαρέσκειας «προς τα αριστερά», δηλαδή προς το ΚΚΕ, – που είναι ο μεγάλος φόβος τους, – και μετεκλογικά το ρόλο του συμπληρώματος σε μια συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου. Αυτός ο «κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού» συμβάλλει και στη μεταμφίεσή του, δηλαδή,να φαίνεται κάτι το νέο, αλλά ταξικά να είναι το ίδιο το παλιό. Όσο για την πολιτική σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, τα επιμέρους κόμματα δεν αμφισβητούν την πολιτική και οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων και της ΕΕ, άρα, δεν κινδυνεύει. Ο διαχωρισμός «μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί» δε σημαίνει τίποτα και ήδη οι λεονταρισμοί περί «επαναδιαπραγμάτευσης» έχουν αποδειχθεί σκέτη κοροϊδία και απάτη. Είναι λοιπόν βέβαιο ότι την ώρα των κρίσιμων αποφάσεων όλοι όσοι φορούν την αντιμνημονιακή μάσκα θα στηρίξουν το καπιταλιστικό σύστημα για να παρατείνει την κυριαρχία του, βυθίζοντας πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό. «Το ζητούμενο από τις κάλπες θα είναι μια φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία, η οποία θα δώσει τη δύναμη στην επόμενη κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και απαραίτητες περικοπές σπατάλης», επισημαίνει σε  κύριο άρθρο της η «Καθημερινή», εκφράζοντας τις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας. Ο λαός πρέπει να δώσει με τους αγώνες και την ψήφο του ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Όσο πιο αδύναμα βγουν τα κόμματα και τα αποκόμματα του κεφαλαίου, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός. Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό θα ανοίξει ο δρόμος της φιλολαϊκής διεξόδου.
Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου