Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο»


Η Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις για την Οδική Ασφάλεια σε Αμύνταιο και Φλώρινα που είναι οι εξής :
  • Στο Αμύνταιο συμμετέχουν οι μαθητές της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου μαζί με τον Δήμο Αμυνταίου και την Τροχαία Αμυνταίου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 12.00 μ στην Πλατεία Αγίων Κων/νου και Ελένης.
  • Στη Φλώρινα συμμετέχουν οι μαθητές της Στ’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Φλώρινας, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 12.15 μμ στον κύκλο μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Οι μαθητές θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο», παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στους οδηγούς και τους πεζούς.
Οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, πρέπει να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας.
Ένας εκπαιδευτής Σχολής Οδηγών από τη Φλώρινα δήλωσε το εξής πολύ χαρακτηριστικό αλλά και αληθινό: «Όταν είμαστε οδηγοί κάνουμε επίθεση στους πεζούς και όταν είμαστε πεζοί κάνουμε επίθεση στους οδηγούς». Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να εξαλειφθεί αυτή η λάθος νοοτροπία.
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά ως προς τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι χρέος όλων μας να μηδενίσουμε αυτόν τον αριθμό.

1 σχόλιο:

  1. Egw nomizw pws auto prepei na ginei perissotero gia thn sumperifora odhgwn pros pros odhgous kia ligotero pros pezous.
    Opws kai na'xei, oti ginetai kalo einai!
    Kati 8a meinei kai ap'auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή