Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στην Π.Ε. Φλώρινας


Σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δ.Ηλιάδη.
Στη σύσκεψη, που είχε ως στόχο τον αρτιότερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων της 

Περιφερειακής Ενότητας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εξετάστηκαν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, αναπτύχθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια πυρόσβεσης και κατατέθηκαν προτάσεις.
Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται η πρόληψη, η ενημέρωση των πολιτών και ο άμεσος εντοπισμός και η αναγγελία των πυρκαγιών. Από τα βασικά προβλήματα της φετινής περιόδου, όπως τονίστηκε από όλους, είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε διάθεση κονδυλίων από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρ.Ασλανίδης, οι αντιδήμαρχοι Φλώρινας Αθ.Μπέλτσος, Αμυνταίου Αρ.Βολιώτης και Πρεσπών Ι.Γεωργιάδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Π.Λιθοξοΐδης, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Φλώρινας Ι.Μιαούλης, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πτολεμαΐδας Β.Ζυγούρης, ο διευθυντής περιοχής Φλώρινας της ΔΕΗ Θ.Χατζής, ο προϊστάμενος Προστασίας Δασών της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας Π.Παράσχου, ο διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ Δ.Πασίνης, ο εκπρόσωπος της 9ης ΤΑΞ/ΠΖ ταγματάρχης Ι.Μπλάγας, οι εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Β’ αξιωματικός Ι.Παπάς και η ανθυπαστυνόμος Μ.Ντοβόλη, ο υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φλώρινας Δ.Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΦ Δ.Κωνσταντινίδης και ο εκπρόσωπος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θ.Τσούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου