Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Στα σπίτια, μας πάγωσαν! Στις κάλπες, θα τους κάψουμε!




9 σχόλια:

  1. ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΠΆΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ-ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν εκλεγεί ο κ Μιντεκίδης ας κάνει κάτι για την ξεφτίλα των ιδιαίτερων απο δημόσιους καθηγητές..γιατι καλά ειναι τα λόγια αλλα στις πράξεις κολλάμε..υπάρχουν πολλοί αριστεροί στις ιδέες ( είναι της μόδας αλλωστε ) αλλα καπιτελιστές στην τζέπη...

    Ένας άνεργος εκπαιδευτικός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΙΝΤΕΚΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.
    Η ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 50 ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ, Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΛΠ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ.
    ΨΑΞΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΕΖΕΙ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΕΠΙ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΒΟΥΒΑ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΩΝΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ. ΦΑΝΗΚΕ ΝΩΡΙΣ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ. ΕΚΕΙ ΕΣΤΙΑΖΩ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΞΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΑΥΤΗ ΣΑΝ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΠΙΡΑΡ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΕΙΧΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΩΣΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΣΚΑΣΕ.
      ΟΧΙ. ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΦΑΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΑΣΥΝΔΕΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΗΣΣΟΝΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΜΕΝΕ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ.

      ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΤΡΥΦΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο .κ ΜΙΝΤΕΚΙΔΗΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.

      Διαγραφή
  5. Αν σοβαρευτεί λίγο ο Καζάκης και μετριάσει την παλαιο-ΚΚέδικη φρασεολογία του (όλοι είναι λάθος, εγώ μόνο είμαι ο σωστός), και αν βάλει υποψηφίους πιο αξιόλογους από τον Μιντεκίδη, τότε ίσως δει βουλευτικό έδρανο.
    Κρίμα, γιατί το αξίζει. Είναι από αυτούς που μας άνοιξαν τα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κοινωνικό φαινόμενο στο οποίο αναφέρεστε είναι ελαφρώς πιο σύνθετο. Υπάρχουν δύο βασικές διαστάσεις-παράγοντες.
    1. Υποκειμενικός-ατομικός.
    Και βεβαιότατα έτσι είναι: "κάναμε βούβα όσο διαρκούσε το βόλεμα". Αλλά γιατί το βρίσκετε επίμεμπτο ή αφύσικο; Γιατί να ξεσηκωθεί κάποιος όταν δεν είχε πρόβλημα επιβίωσης; Όταν είχε ζέστη στο σπίτι του, όταν είχε επαρκή τροφή, όταν είχαν βιβλία τα παιδιά του στο σχολείο, όταν τα σχολεία δεν έκλειναν το ένα πίσω από το άλλο, όταν πλήρωνες την ΔΕΗ για το ρεύμα και όχι για τα χαράτσια, όταν η περιουσία της χώρας του δεν ξεπουλιόταν, όταν μπορούσε να βάλει βενζίνη, όταν δεν του απαλλοτρίωναν το σπίτι, το αυτοκίνητο, όταν δεν τον απέλυαν από τη δουλειά, όταν δεν του μείωναν το μισθό 35%, όταν το παιδί του κάπου εύρισκε δουλειά, όταν είχε φαρμακευτική-ιατρική περίθαλψη, όταν είχε τρένο. Όταν, όταν, όταν χιλιάδες όταν. Απλώς αγωνιζόταν για να βελτιώσει τα ήδη κεκτημένα.
    2. Αντικειμενικός-κοινωνικός.
    Πριν συμβούν αυτά που βιώνει σήμερα η χώρα, ποια αυτιά υπήρχαν ανοιχτά για να σε ακούσουν; Το 1993, όταν ήμουν ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στην Θεσσαλονίκη, εξέδιδα ένα επιστημονικό-επαναστατικό περιοδικό: ΥΠΑΤΙΑ-Κριτική της Μαθηματικής Παιδείας. Μόνον λίγα «ψώνια» από όλη την Ελλάδα το αγόραζαν και τούτο διότι δεν αφορούσε σε φροντιστηριακά μαθήματα, δεν ήταν χρήσιμο για να βγάλεις άμεσα χρήμα, ήταν μόνο χρήσιμο για όσους ήθελαν να ανατρέψουν το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα, άρα δεν γαμείς. Όταν πάλι στην Θεσσαλονίκη είχα οργανώσει μια ομάδα αντίστασης κατά την καταστροφή της Σερβίας, οι εφημερίδες και οι απλοί άνθρωπο μας χλεύαζαν. Οι πιο πολύ κουνούσαν το κεφάλι και σε περιγελούσαν, αν τους μιλούσες για αντίσταση. Όλοι ήταν προσκολλημένοι στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και δόξα το θεό. Όταν μαζί με τον διαπρεπή μαθηματικό Θεόδωρο Καζαντζή προσπαθήσαμε να μετατρέψουμε την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία από πασοκο-κκεδικη γιάφκα σε επιστημονική εταιρεία, μόνο ξύλο θα φάγαμε από τους πρασινοφρουρούς κάτι που δεν το γλυτώσαμε από τους κνήτες. Όταν, όταν, όταν, … Άρα, αντικειμενικά δεν υπήρχαν συνθήκες να πετύχεις οτιδήποτε.

    Γνωρίζαμε τα πράγματα πήγαιναν στραβά. Η διαφορά όμως τώρα είναι ότι η άρχουσα τάξη που υπήρχε και στους νόμους της οποίας υπάκουες τότε, τώρα είναι παράνομη, πρώτον, διότι έχει απεμπολήσει το καθήκον της υπεράσπισης της χώρας από το κατακτητή και δεύτερον, και χειρότερο, διότι έχει αυτομολήσει στο στρατόπεδο του εισβολέα-κατακτητή δρώντας κατά της χώρας και του λαού της, για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει αλώβητη και εκμεταλλεύτρια. Έτσι όμως από εκμεταλλεύτρια άρχουσα τάξη που ήταν έχει μετατραπεί σε προδότρια και δωσίλογη που είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα. Τώρα έχεις κατοχή! Δεν χρειάζονται μια Βέρμαχτ για να την επιβάλουν. Φτάνουν τα ΜΑΤ που πληρώνει μάλιστα ο ίδιος ο υπόδουλος λαός. Άρα τώρα έχουν ωριμάσει οι αντικειμενικές συνθήκες και κάτι πάει να γίνει και με τον υποκειμενικό παράγοντα.
    Κομμένες οι επιπολαιότητες και οι εύκολες κριτικές. Αυτό που τώρα χρειάζεται η χώρα μας είναι ένα νέο ΕΑΜ. Ούτε αριστερά, ούτε κέντρο, ούτε δεξιά. Εμείς με τις πενιχρές μας δυνάμεις χτίσαμε το ΕΠΑΜ. Όταν με το καλό απελευθερωθεί η χώρα το ΕΠΑΜ δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Εσείς αν έχετε κάτι καλύτερο ή χειρότερο να προτείνεται εδώ είμαστε για να το ακούσουμε. Σκεφτείτε για μια φορά στη ζωή σας ενωτικά και όχι διασπαστικά, όχι στο στιλ να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
    Συμφωνώ ο Παντελής Μιντεκίδης είναι ο χείριστος. Αλλά ας έρθει κάποιος άλλος στις επερχόμενες εκλογές να τον υποστηρίξουμε ως υποψήφιο του ΕΠΑΜ.
    Παντελής Μιντεκίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπεριστατωμένη, πλήρης και με σπάνια γιά την ελληνική πραγματικότητα καλλιέργεια η απάντηση στο ερώτημά μου σχετικά με την τριακονταοκταετή βούβα. Θετικότατο το αποτύπωμα μετά την ανάγνωσή της. Θεωρώ ότι ούτε 50 εκ των 300 εντρυφούν σε σχετικούς συλλογισμούς. Περί άλλων τυρβάζουν.

      Διαγραφή