Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Που πας ρε Καραμήτρο;;;


Φίλε,
Σου στέλνω αυτό το email σε απάντηση του email που μου έστειλες και στο οποίο μου ζητούσες να σου πω τη γνώμη μου για την απόφαση σου να επιδιώξεις τη συμμετοχή σου στα κοινά και να θέσεις υποψηφιότητα για βουλευτής στις επόμενες εκλογές.
Σε γνωρίζω από τα φοιτητικά μας 

χρόνια και ξέρω πολύ καλά τις ικανότητες σου και την επαγγελματική σου πορεία.
Τα προσόντα που  διαθέτεις είναι:
  • Έχεις  κάνει σπουδές υψηλού επιπέδου
  • Έχεις γενικότερη παιδεία
  • Είσαι πετυχημένος επαγγελματίας στο χώρο σου (ελπίζω η κρίση να μη σε τσάκισε οικονομικά)
  • Είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες και αντιλήψεις
  • Είσαι πολιτικοποιημένος και γνώστης της πολιτικής αλλά και οικονομικής εξέλιξης του τόπου
  • Είσαι τίμιος (ελπίζω να παρέμεινες)
  • Είσαι γαλάζιος ακόμα (ουδείς τέλειος)
Σου λέω λοιπόν ότι  τα παραπάνω σου επιτρέπουν με άνεση να διεκδικήσεις μια θέση στο ψηφοδέλτιο και κυρίως να εκλεγείς στο ψηφοδέλτιο του μεγάλου κόμματος που θες. Όμως δεν αρκούν αυτά.
Για να εκλεγείς βουλευτής μπαίνουν και υποκειμενικά κριτήρια και τα οποία σε γενικές γραμμές είναι τα εξής:
  1. Πρέπει να είσαι παιδί του κομματικού σωλήνα, από τα γεννοφάσκια στου ταγμένος και ταμένος στο κόμμα, οργανωμένος κουβαλητής, πιστός υπάκουος, αφοσιωμένος στο κόμμα. Αν είσαι παιδί του κομματικού σωλήνα (στην περίπτωση σου του γαλάζιου κομματικού σωλήνα) θα ανταμειφθείς στην αρχή με κάποια θέση συμβούλου, γραμματέα ή γενικότερα στο δημόσιο τομέα κτλ και ίσως κάποια στιγμή γίνεις βουλευτής ή υπουργός. Το κόμμα ανταμείβει τους πιστούς.
  2. Πρέπει να είσαι από οικογένεια πολιτικών. Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί στη χώρα μας και αναδεικνύει τα βλαστάρια επιφανών οικογενειών με παράδοση στην πολιτική ζωή της χώρας σε εξέχοντες πολιτικούς. Αν έχεις ταπεινή καταγωγή μόνο ένας γάμος σε σώζει.
  3. Πρέπει να έχεις χρήμα για τον προεκλογικό σου αγώνα που πολλές φορές είναι πολυδάπανος. Αν δεν έχεις χρήμα, τουλάχιστον να έχουν οι πολιτικοί σου φίλοι, οι οποίοι όμως μετά θα θέλουν εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια.
  4. Πρέπει να είσαι διάσημος π.χ. τραγουδιστής, ηθοποιός, μοντέλο, αθλητής, δημοσιογράφος κτλ  πρέπει να είσαι αναγνωρίσιμος δηλαδή.

Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα επιπλέον προσόντα που πρέπει να έχεις για να μπορέσεις να ασχοληθείς επιτυχημένα με την πολιτική, φυσικά εξαιρέσεις υπάρχουν παντού. Σε ένα μικρότερο κόμμα θα είχες μεγαλύτερες πιθανότητες να μπεις στο ψηφοδέλτιο αλλά λίγες πιθανότητες να εκλεγείς βουλευτής.
Τα «προσόντα» αυτά εσύ δεν τα έχεις και  δυστυχώς, η πολιτική σου πορεία φαντάζει δύσκολη. Γι’ αυτό επίτρεψε μου με όλο το θάρρος που σου έχω να σου φωνάξω:
Που πας ρε Καραμήτρο;;;;;;;;
Y.Γ. Ο κόσμος στη Φλώρινα, το νιώθεις, το ακούς, το αφουγκράζεσαι καθημερινά, είναι κουρασμένος, απογοητευμένος και σχεδόν ηττημένος.  Όμως συνεχίζει να ελπίζει και προσπαθεί να κρατήσει την αξιοπρέπεια του εν μέσω της κρίσης που επιδεινώνεται καθημερινά. Τι μπορούμε να αλλάξουμε εμείς; Αναρωτιέμαι καμιά φορά. Νομίζω ότι μπορούμε να αλλάξουμε πολλά!  Έλα μια βόλτα να τα συζητήσουμε πίνοντας τσίπουρο στο ποτάμι στην όμορφη Φλώρινα που και αυτή την εποχή είναι υπέροχη.
Εκεί, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, θα δούμε και πολλούς συμβατικούς πολιτικούς - πολιτευτές με πέτρινα χαμόγελα να δίνουν χειραψίες και υποσχέσεις, εικόνες αυθεντικές της κοινωνίας μας και ψηφίδες ενός πολιτικού συστήματος σε κρίση που πλέον δεν εμπνέει ελπίδα.

 «Εμείς για αλλού κινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει»

(και για την αντιγραφή)
Ένας πρώην Οννεδίτης και νυν καμένος.

1 σχόλιο:

  1. Ανατροπή δεδομένων Καραμήτρο, προχώρα...
    Ανεξάρτητε έλληνα Καραμήτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή