Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μέρες που είναι…


Του Χρήστου Γραμπόβα*
Τις προάλλες παρακολούθησα τον Π.Κουκουλόπουλο σε κάποια τηλεοπτική δημόσια συζήτηση και ένοιωσα μια μεγάλη λύπη. Ο κ.Κουκουλόπουλος περιέγραφε τα πεπραγμένα του ως Δήμαρχος Κοζάνης και το πώς αυτόν τον τόσο κρύο χειμώνα οι δημότες Κοζάνης δεν ένοιωσαν το κρύο, αλλά ούτε την εξαφάνιση των εισοδημάτων τους, λόγο της τηλεθέρμανσης. Ένοιωσα λύπη γιατί τόσα χρόνια στη Φλώρινα δεν έχουμε 

καταφέρει να εκλέξουμε τοπικούς άρχοντες που να αφήσουν πίσω τους κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.
Και μέρες –εκλογικές– που είναι, η μεγάλη λύπη μετατράπηκε σε μεγάλο φόβο. Φόβο για το μήπως στη Φλώρινα ξαναεμπιστευτούμε αυτά τα κόμματα που οδήγησαν την περιοχή σε αυτόν το βούρκο. Μήπως ψηφίσουμε πάλι τα δύο κόμματα που εξαφανίζουν από την περιοχή μας το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, το Τρένο, το Νοσοκομείο και πολλά άλλα. Όμως, μέρες –άνοιξης– που είναι, ο μεγάλος μου φόβος μεταμορφώθηκε σε μεγάλη ελπίδα. Ελπίδα στο αύριο το οποίο το ορίζουν οι νέοι της Φλώρινας. Ελπίδα πως τα πράγματα, ήρθε πια η ώρα, να αλλάξουν.

* Ο Χρήστος Γραμπόβας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Carlos III της Μαδρίτης

10 σχόλια:

  1. etsi..oxi psifo se pasok kai nd... edo xesmenous mas exoun kai oi 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕΣ, ΧΡΗΣΤΟ: Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΚΑΛΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΠΑ-ΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ?? ΤΟ ΤΡΕΝΟ? ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ? ΤΑ ΤΕΙ? ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ? ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ? ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ? ΤΙ ΤΙ ΤΙ ?? ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟ!!! Ε ΑΜΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ Ε ΔΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ!!!! ΓΚΑ ΓΚΑ ΧΩΡΙΑΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου, φίλε ανώνυμε 01:38 .Προφανώς και ο Χρήστος γνωρίζει ότι ο Κουκουλόπουλος είναι ΠΑΣΟΚ. Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι ότι ο Κοζανίτης πολιτικός, ασχέτως από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται, φρόντισε να αναδείξει τα προβλήματα του τόπου του.Αντιθέτως, οι τοπικοί άρχοντες της Φλώρινας δεν έχουν επιτύχει τίποτα επί της ουσίας στα τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν τον τόπο.Το ακόμη πιο λυπηρό είναι ότι είναι αρκετοί αυτοί οι οποίοι θα ξαναστηρίξουν όλους αυτούς που μας οδήγησαν εδώ εξυπηρετώντας φυσικά τις προσωπικές τους σκοπιμότητες...Και φυσικά σε έναν μικρό τόπο όπως είναι η Φλώρινα όλοι μας γνωρίζουμε σε ποιους αναφέρομαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι,
    γνωρίζετε τι ποσά ξοδεύονται από το νοσοκομείο Φλώρινας γιά να καλυφθούν υγειονομικά 32.000 κόσμος! Πολλά!! 24.000.000 ευρώ! Ειναι όντως πάρα πολλά! Ναι στην παροχή υγείας γιά τον κόσμο, αλλά αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολύ λιγότερα χρήματα, γιατί να μη γίνει! και υπάρχουν τρόποι!
    Τρένο! Η κοινωνία μόνοι της αποβάλει, ό,τι της είναι ή το θεωρεί άχρηστο ! Το τρένο δεν το χρησιμοποιεί ο Φλωρινιώτης , προτιμάει το ΚΤΕΛ, γιατί λοιπόν να μη καταργηθεί! Δεν σας καταλαβαίνω! Εσείς που ωρύεστε γιά το τρένο, αναρωτηθήκατε ποτέ, πόσες φορές έχετε ταξιδέψει με το τρένο!
    Γιά τα ΤΕΙ! Όταν έλάχιστα παιδιά επιλέγουν στα μηχανογραφικά τους τα ΤΕΙ μας, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αποδεκτά! Δεν τα χρειάζεται ο κόσμος! Δεν είναι καλά! Άρα πρέπει να καταργηθούν! ή πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή! Άλλες σχολές! Γιατί θα πρέπει να επιμένουμε στις υπάρχουσες!
    Τα διάφορα σχολια είναι ανάξια λόγου και σχολιασμού!
    Απαντήστε με ευγένεια, αν μπορείτε! Είναι καλός ο διάλογος! Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι σ΄ όλα!
    Η κριτική όμως με τις ανάλογες αντιπροτάσεις, θεωρώ ότι είναι αναγκαία και όχι απλά αποδεκτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8000 άνθρωποι υπέγραψαν για το τρένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ζωή και η υγεία των ανθρώπων δεν είναι θέμα ευρώ. Σίγουρα είναι πιο φθηνά να υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο σε όλη τη δυτική Μακεδονία αλλά τι υπηρεσίες θα προσφέρει; Πόσοι θα πεθαίνουν στο δρόμο πριν φτάσουν;

    Για το τρένο κάνεις λάθος γιατί όσο υπήρχε η σύνδεση υπήρχαν δρομολόγια που είχαν και όρθιους. Είχε γενικά πολύ κόσμο και για αυτό τότε είχαν μειώσει και στο ΚΤΕΛ το εισητήριο.

    Και για το ΤΕΙ κάνεις λάθος. Πρόπερσι που υπήρχε η επιλογή στα μηχανογραφικά γέμισαν οι θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά αυτός που είπε για το τρένο έχει πατήσει ποτέ Φλώρινα ; Σχεδόν όλοι οι φοιτητές της πόλης μας (που η πλειοψηφία είναι Θεσσαλονίκη ή τη χρησιμοποιεί ως "ενδιάμεσο" σταθμό) το προτιμά αλλά και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας. Τα 2 προηγούμενα χρόνια τα βαγόνια ήταν ασφυκτικά γεμάτα, παντού φοιτηταριό σε σημείο που ΑΝΑΓΚΑΖΟΣΟΥΝ να πάρεις το κτελ λόγω της ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ των τραίνων...ΥΠΕΡχρήσιμο το τραίνο για την πόλη μας και πάντα το στήριζε ο κόσμος..Μην λέμε ανακρίβειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΛΙΑΝΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ... ΞΥΡΗΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΠΙΚΙΣΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ21 Απριλίου 2012 στις 10:58 μ.μ.

    απευθυνόμενος στον εκτός τόπου και χρόνου ΑνώνυμοςApr 20, 2012 02:05 PM

    προτείνεις να κλείσει το νοσοκομείο να μήν υπάρχει τραίνο να υπάρχουν σχολές στην Φλώρινα..σου διέφυγε το ΑΗΣ Μελίτης ..γιατί κοστίζουν

    αντιπροτείνω ώς ακραία φανατικός τοπικιστής

    να κλείσει η εγνατία ΓΙΑΤΊ ΜΑς ΚΟΣΤΙΣΕ ΕΚΤΑΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ να κλείσουν όλα τα εργοστάσια η περιφέρεια να φύγει να κλέίσουν όλα τα τει στην κοζάνη βλάξ κουκουλόπολε γιατί και κοστίζουν σε εμάς τους Φλωρινιώτες και κανένα όφελος για εμάς τους φλωρινιώτες δέν έχουν και που υπάρχουν...να σταματήσει κάθε σχέδιο για κεντρικό νοσοκομείο γιατί θα μας κοστίζει πενταπλάσια άσε που θα πεθαίνουμε στους δρόμους με τα σάπια εκαβ που ρουσφετάρατε παρέα με την νδ. να σταματήσει κάθε παραγωγική διαδικασία στην Κοζάνη γιατί εσείς τα κονομάτε και εμείς με καστοριά και γρεβενά γίναμε οι φτωχοί συγγενείς σας γιατί μαζί σας ποτέ δέν τα φάγατε γιατί είστε μοναχοφάηδες τομάρια παλιόσουρδοι

    Μας κοστίζεις κι εσύ και όσοι πολιτικοι και υπουργοί και περιφερειάρχες στρουγγυλοκάθησαν στην εξουσία και εξυπηρετούσαν το τομάρι τους και τα συμφέροντα ΜΟΝΟ της κοζάνης.

    Μας κοστίζεις κύριε ανόνυμε και μόνο που τα ξεστόμισες
    Μας κοστίζεις και μόνο που ζείς και υπάρχεις

    Εάν έρθεις ποτέ να ζήσεις στην Φλώρινα ή εάν ζείς διάλεξε σε ποιό δένδρο σε ποιό κλαδί θα είναι η "τελευταία" σου κατοικία. και απο ξερά δένδρα απο την βαρυχειμωνιά που ζούμε έχουμε όσα θέλεις ..

    αί και στην ευχή που θέλεις και ΣΟΒΑΡΌ διάλογο ..στον διάολο το πασοκ και η νεα δημοκρατία .΄ζητάτε και τα ρέστα παλιόσουρδοι μόνο το ΤΟΜΑΡΙ σας κοιτάτε..ΔΑΚΟΣΠΟΡΟΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΤΟΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή