Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας για το τρένο


Είμαστε στην δεύτερη βδομάδα μετά την αποστολή της εκβιαστικής μνημονιακής «σύμβασης», που απέστειλε ΤΡΑΙΝΟΣΕ/ Κυβέρνηση με την απαίτηση να μεταφερθεί το κόστος της παροχής ενός κοινωνικού αγαθού, 

όπως η σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής μας. 
Πέρα από την επιστροφή του ωμού εκβιασμού ζητήσαμε την άμεση κινητοποίηση με αίτημα την επαναλειτουργία της γραμμής ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. Αρχικά πήραμε την διαβεβαίωση ότι το αργότερα μέχρι την Τετάρτη 18-4 θα οργανώνονταν κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Φλώρινας και Αμυνταίου καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου για την άμεση οργάνωση κινητοποίησης που δεν θα έχει απλά συμβολικό χαρακτήρα. Ενημερωθήκαμε ότι λόγω υποχρεώσεων του Δήμου Αμυνταίου η συνεδρίαση να μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα. 
Η καθυστέρηση είναι ήδη μεγάλη και απαράδεκτη. 
Το θέμα αυτό δεν επιτρέπεται να εκτραπεί σε προεκλογική οπερέτα
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν θα μετέχει στην επιτροπή νομικής επεξεργασίας αφενός διότι μια τέτοια σύμβαση δεν είναι καν νομικά δυνατή και αφετέρου δεν πρέπει μια τέτοια επιτροπή να λειτουργήσει, όπως διαφαίνεται, αποπροσανατολιστικά. 
Οι Δημοτικές / Περιφερειακές Αρχές έχουν τεράστια ευθύνη. Νομιμοποιούν τις κυβερνητικές επιδιώξεις και αποτρέπουν την μαζική αντίδραση και διεκδίκηση
Καλούμε και πάλι όλους τους πολίτες αλλά και τους φορείς της Φλώρινας να απορρίψουν ξεκάθαρα την λογική και την μεθόδευση Κυβέρνησης – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να παλέψουν για σύγχρονη σιδηροδρομική σύνδεση χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
Να συνεχιστεί και να διαδοθεί η αποστολή με φαξ 2105297647 (ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – ΠΡΟΣΟΧΗ το φαξ συχνά είναι εκτός λειτουργίας) προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ της απαίτησης για την επαναλειτουργία της γραμμής: 
*******
ΠΡΟΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ 
Κύριοι,
Ο λαός της Φλώρινας απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας – Έδεσσας με επαρκή δρομολόγια και χαμηλό αντίτιμο, χωρίς κανέναν όρο ή προϋπόθεση! Οι μεταφορές είναι δημόσιο αγαθό και δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς σας περί μεταφοράς του κόστους στους πολίτες. Δεν εμπλεκόμαστε στα κυβερνητικά προεκλογικά παιχνίδια. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις συγκυβέρνησης, στηριγμάτων της, τρόικα.
Φλώρινα, Απρίλης 2012 
Με ανάλογη εκτίμηση
(όνομα – υπογραφή)

******* 

10 σχόλια:

  1. Για όσους δεν έχουν φαξ, το τηλέφωνο παραπόνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι: 2105270762

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ιδέα αυτή! Μπράβο!
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!!!!!!!

    και το mail τους είναι στο: http://www.trainose.gr/contact

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ως φίλη του τρένου ότι είναι σημαντικό να συζητήσουμε την πρόταση της Συσπείρωσης. Να οργανώσουμε μια συνάντηση όσο γίνεται γρηγορότερα όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για το τρένο. Όσο πιο ενωμένοι είμαστε τόσο πιθανότερη είναι η θετική έκβαση για τρένο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έτσι απλά και κατανοητά θέλουμε να μιλάει το ΚΚΕ, Βασίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμμετεχω κι'εγω σ'αυτην την συγκεντρωση εστω και απομακρυα,απο τον Καναδα
    Βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να το βγάλουμε σε αντίγραφα και να το μοιράσουμε. Να διαδοθεί και στο facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συντροφοι καλα τα λετε,αλλα δεν βλεπω κανεις να αναφερεται στους μεχρι τωρα αγωνες και διαμαρτυριες που οι φιλοι του τρενου και 8000 συμπολιτες μας εκαναν. Παραστασεις στο περιφεριακο συμβοθλιο στην Κοζανη με πανο την ωρα της συνεδριασης, διαμαρτυρια στον Σιδ.Σταθμο της Θεσ/νικης, αποκλισμος του τρενοσκυ στην Αρνισσα,παρουσια στην εδω συναντηση με τον Ζηλιασκοπουλο.Παρουσια στην τελευταια συγκεντρωση διαμαρτυριας με πανο,στην κεντρικη πλατεια της Πολης. Ολα αυτα δεν ειχαν καθολου συμβολικο χαρακτηρα,αλλα ηταν απαιτηση για την αμεση επαναλειτουργεια της Σιδ.γραμμης με επαρκη δρομολογια. Θεωρω οτι ετσι απαξιωνονται οι αγωνες της κινησης των Φιλων του Τρενου, και δεν πρεπει.Συντροφε Δημ.Συμβουλε,ποιοι αλλοι απαρτιζουν την επιτροπη στην οποια εσυ δεν θα συμμετεχεις? γιατι κατι περιεργο ακουγεται.Αληθεια εμαθα πως υπαρχει επιστολη του Δημου προς την ΤΡΕΝΟΣΕ που απεσταλει τον Ιανουαριο, μηπως μπορει καποιος να την δημοσιευσει,για να μπουν καποιοι στην θεση τους. Οποιος το κανει θα εχει δωρο μπλουζακι,της κινησης των φιλων του τρενου.Τι γραφει σαν συνθημα? Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΙΧΕ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, τρενο φυσικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προσωπικα ώς φίλος του τρένου έχω την άποψη ότι σάν φίλοι του τρένου αρκετό νερό κουβαλήσαμε για να κινηθεί ο μύλος. Το εάν όλα τα νυν και υποψήφια ΚΟΠΟΥΚΙΑ δέν κάναν τίποτα θα τους απαντήσει ο λαός της Φλώρινας στις επόμενες κάλπες.Και μετά να δούμε φίλοι μου του τρένου πόσοι ξανά θα φωνάζουμε ξανά στις ράγες ή θα στηνουμε τ αυτί σάν τους ινδιάνους. Σε ύστατες Κινήσεις εντυπωσιασμού δήθεν συμπαράστασης μα κυρίως συγκάληψης ευθυνών και απραξίας απο κάποιους που ήταν άφαντοι εδώ και μήνες διατηρώ την προσωπική μου επιφύλαξη και εάν υπογράψαν για την επιστροφή του Πλέον ούτε νερό ούτε μικροπολιτική με το ζήτημα του τραίνου αξίζει Άννα Μάικ .Ραντεβού στις κάπλες και μετά΄και πάλι απο την αρχή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τον χειρότερο αντίπαλο βρίκε η σπάταλη τραινοσε ... καλύτερο συνήγορο απο τον Καρατζίδη του ΚΚΕ Φλώρινας δέν θα έυρισκε ούτε στα πιό τρελά όνειρα του ο ΒΟΡΙΔΗΣ ο "ακροδεξιός κουμπάρος του Λεπεν"ναι εκείνος ο "νυν νεοδημοκράτης με τα τσεκούρια" και γαμπρός στην οικογένεια πλουτοκρατών της οικ. Λάτση και φυσικά ο Δήμαρχος Φλώρινας ο Βοσκόπουλος Γιάννης.Ρε πώς αλλάζουν οι καιροί ... Καρατζίδη αλλού το ΔΟΎΛΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή