Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η "Ελλάς 2007" στη Ρώμη!


Από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου το Ελληνικό Γυναικείο Ποδόσφαιρο Σάλας εκπροσωπήθηκε στη Ρώμη. Στην «Αιώνια Πόλη» βρέθηκαν τα μέλη της Ελληνικής αποστολής της All-stars Γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Σάλας «Ελλάς 2007» με επικεφαλής τον εμπνευστή αυτής της προσπάθειας, Γιώργο Δήμπαλα για το 

Torneo Roma Capitale, διεθνής διοργάνωση Γυναικείου Ποδοσφαίρου από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου.  Ήταν η διοργάνωση «Torneo Roma Capitale Calcio Femminile» που διεξήχθη στο γήπεδο Pala Levante της Ρώμης και ήταν διοργάνωση Ποδοσφαίρου Σάλας. Εκτός από την Ελληνική ομάδα συμμετείχαν και 3 Ιταλικές ομάδες όπως η οικοδέσποινα FB5 Rome,  η LAcquedotto, η Sporting Torino, η Ουκρανική Belichanka και η Ισπανική Alcorcon σ’ ένα πολύ υψηλού επιπέδου τουρνουά. Τον τίτλο κατέκτησε η Ουκρανική Belichanka νικώντας στον τελικό την ιταλική LAcquedotto.
Η Ελληνική ομάδα αποτελούνταν από παίκτριες Ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου. Από τον Φιλυριακό Φλώρινας, το Βόλο, τις Πιερίδες Μούσες, τις Αμαζόνες Καλυβίων. Επίσης, τεχνικός σύμβουλος της ομάδας ήταν ο προπονητής του Φιλυριακού Δημήτρης Ποζατσίδης.
Το φινάλε της διοργάνωσης ήταν εορταστικό με την Ελληνική ομάδα να κρατά ψηλά την Ελληνική σημαία και να…διδάσκει συρτάκι στους Ιταλούς με πρωτοστάτη το Γιώργο Δήμπαλα. Η διοργάνωση είχε τη στήριξη της Ένωσης Ποδοσφαίρου του Λάτιο, ενώ η Ελληνική αποστολή είχε τη στήριξη της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.
Η Ελληνική αποστολή τις μέρες που βρέθηκε στην Ιταλία επισκέφτηκε μερικά από τα πιο γνωστά μέρη της «Αιώνιας Πόλης». Καπιτώλιο, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna και η περιοχή του Βατικανού με τον Άγιο Πέτρο ήταν τα μέρη της Ιταλικής πρωτεύουσας που βρέθηκε η αποστολή της «Ελλάς 2007». Η παρουσία της Ελληνικής ομάδας στη Ρώμη οφείλεται στη δραστηριοποίηση και τις ενέργειες που έκαναν ο επικεφαλής της αποστολής Γιώργος Δήμπαλας και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κουφωνάκης. Την Ελληνική αποστολή υποδέχθηκε με ζεστό και φιλόξενο τρόπο η Ελληνίδα παίκτρια της FB5 Rome Χριστίνα Παπαδοπούλου η οποία βοήθησε την Ελληνική αποστολή σε ό,τι χρειαζόταν με ιδιαίτερη χαρά. Η Χριστίνα Παπαδοπούλου είναι παίκτρια της FB5 Rome και για την Ελληνική αποστολή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η παρουσία της στη Ρώμη και στη διοργάνωση.
Τέλος, να τονιστεί τα μέλη της Ελληνικής αποστολής είχαν επαφές με τις ομάδες που συμμετείχαν και ιδιαίτερα με την Ουκρανική Belichanka. Μια ομάδα πολύ δυνατή που συμμετέχει σε πολλές διοργανώσεις. Έτσι άνοιξε ένας πολύ σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας των δύο ομάδων για το μέλλον και για επόμενες διοργανώσεις.
Αναλυτικά η αποστολή της ομάδας «Ελλάς 2007»:
Παίκτριες: Βασιλείου Βασιλική (αρχηγός της ομάδας, είχε συμμετάσχει και το 2007 στη διοργάνωση της Ρώμης), Μάινου Φιλοθέη, Κάτη Φανή (Φιλυριακός) Καραγιάννη Κατερίνα (αρχηγός), Γάτσιου Χρυσούλα, Αλεξοπούλου Μαριαλένα, Κανιάκα Νικολέττα, Γουγούση Μαρία (Βόλος 2004), Καλαντζή Λίτσα (Αμαζόνες Καλυβίων), Προπονήτρια-παίκτρια: Τσακυρίδου Αντωνία (Πιερίδες Μούσες)
Επικεφαλής αποστολής: Δήμπαλας Γεώργιος
Τεχνικός σύμβουλος: Ποζατσίδης Δημήτριος,
Συνοδοί αποστολής: Ποζατσίδου Βασιλική (πρόεδρος Φιλυρηίδας), Κουφωνάκης Μιχάλης (δημοσιογράφος), Αυγερινού Γιαννούλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου