Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση από τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Φλώρινας


Η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Φλώρινας  ενημερώνει τους υποψήφιους μαθητές των Εισαγωγικών Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2012, ότι έχουν και πάλι τη δυνατότητα να επιλέξουν στο φετινό μηχανογραφικό τα δύο 

τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Φλώρινας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία κατά την περσινή χρονιά δεν υπήρχαν στο μηχανογραφικό, έπειτα από μια αναιτιολόγητη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Η επιβράβευση και η αναγνώριση της ποιοτικής εκπαίδευσης, αλλά και το μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων των τμημάτων αυτών, έγινε από τις θετικές εκθέσεις των εξωτερικών αξιολογητών πανεπιστημίων του εξωτερικού και την επίβλεψη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (www.adip.gr).
Παράλληλα, οι υποψήφιοι μαθητές μπορούν να επιλέξουν στο μηχανογραφικό και το Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων το οποίο ήταν στο περσινό μηχανογραφικό. Τα τρία τμήματα της ΣΤΕΓ Φλώρινας δίνουν τη δυνατότητα στους υποψηφίους σπουδαστές να επιλέξουν αντικείμενα σπουδών που θα τους δώσουν πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης με τη λήψη του πτυχίου. Να σημειώσουμε ότι το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι το πρώτο Ίδρυμα στην Ελλάδα που πήρε τη Πιστοποίηση Παραρτήματος Διπλώματος (Diploma Supplement) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι, οι απόφοιτοι των Τμημάτων της Σχολής εργάζονται σε γαλακτοβιομηχανίες, εταιρίες τροφίμων τυποποίησης (ζωικής και φυτικής προέλευσης), εργαστήρια ελέγχου ποιότητας τροφίμων, τελωνεία, φυτώρια, χημεία, κτηνοτροφικές μονάδες, εταιρείες φαρμάκων, σε τμήματα marketing και σχεδιασμού πωλήσεων, πωλητές τροφίμων, αρχιτεκτονική τοπίων και κήπων, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, οργανισμούς (ΕΛΟΓ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΦΕΤ, Διευθύνσεις Γεωργίας κα), Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, ερευνητικά κέντρα όπως η Ακαδημία Αθηνών, ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε. και άλλους φορείς κι επιχειρήσεις. Φυσικά, πολλοί από αυτούς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με δικές τους επιχειρήσεις, στους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας,  τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα (πιστοποίηση ποιοτικού ελέγχου αγροτικών προϊόντων, βιολογικά κρασιά, άνθη και αρωματικά φυτά, έλαια, οπωροκηπευτικά, μονάδες παραγωγής γάλακτος και κρέατος, μελισσοκομικά προϊόντα, κτηνιατρικά φάρμακα, ζωοτροφές, κ.α). Επίσης, οι απόφοιτοι της ΣΤΕΓ Φλώρινας εργάζονται και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως καθηγητές, ενώ άλλοι συνέχισαν τις σπουδές του σε Μεταπτυχιακό επίπεδο και στην  απόκτηση Διδακτορικού τίτλου.
Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους πάνω απ΄ όλα υγεία και καλή σταδιοδρομία.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις της Σχολής, τα εργαστήρια, τα προγράμματα σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα, τη φοιτητική εστία και άλλα θέματα μπορεί να δει κάθε ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  του ΤΕΙ Φλώρινας http://florina.teikoz.gr
Σχολή Τεχνολογίας και Γεωπονίας Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου