Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Άγρια κόντρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το κόστος της επίσκεψης του Πατριάρχη


Τη διακοπή του περιφερειακού συμβουλίου προκάλεσε η έντονη λογομαχία μεταξύ του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παύλου Αλτίνη και του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή με αφορμή τα έξοδα που δαπανήθηκαν για την επίσκεψη του 

Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε Κοζάνη και Καστοριά.
Από τη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση του θέματος, ο Περιφερειάρχης δέχτηκε τα βέλη της αντιπολίτευσης η οποία κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή για «σπατάλες» και «υπερβολές» με αφορμή τη συγκεκριμένη επίσκεψη.
«Oυαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δακής στην τοποθέτησή του για το θέμα απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «τερατουργήματỨ τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για το θέμα.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαϊορδανίδης κάλεσε τον περιφερειάρχη να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά όλες τις δαπάνες για την επίσκεψη του Πατριάρχη ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αντώνης Κύρινας ζήτησε να μάθει για το κονδύλι των 20.000 για τηλεοπτική κάλυψη της επίσκεψης Πατριάρχη. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παύλος Αλτίνης αντάλλαξε σκληρές εκφράσεις με τον Περιφερειάρχη με αφορμή το ίδιο θέμα με τον κ. Αλτίνη να βγαίνει εκτός εαυτού όταν άκουσε τον περιφερειακό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Εμμανουηλίδη να τον χαρακτηρίζει «καραγκιόζη» και «γραφικό». Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το περιστατικό έληξε αφού βέβαια τη συνεδρίαση διέκοψε ο πρόεδρος του οργάνου Παναγιώτης Πλακεντάς.
Πηγή: kozani.tv-Σωκράτης Μουτίδης

2 σχόλια:

  1. Ο κ. Εμμανουηλίδης άραγε γιατί ενοχλήθηκε τόσο πολύ από τον Αλτίνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χριστός με τα πόδια και το γαιδουράκι ταξίδευε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή