Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Χαιρετισμός του Θ.Γερμανίδη για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου


Το πρώτο κουδούνι της σχολικής περιόδου μόλις χτύπησε. Δυστυχώς όμως η φετινή σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και για το λόγο αυτό ο χαιρετισμός έναρξης δεν μπορεί να γίνει στον πανηγυρικό τόνο που έχουμε συνηθίσει. Η μνημονιακή κυβέρνηση 

και τα μέτρα που αυτή επιβάλει οδηγούν στην αποδιοργάνωση του θεσμού της δημόσιας δωρεάν Παιδείας και στην επαγγελματική και επιστημονική απαξίωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.
Οι γονείς και ιδιαίτερα οι λαϊκές οικογένειες με τα τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που έχουν οι σχολικές μονάδες, σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, από το υστέρημά τους, τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες για πετρέλαιο, καθαριότητα και σίτισης στα σχολεία.
Ως εκπαιδευτικός κι εγώ, κατανοώντας πλήρως τις  δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο της Παιδείας, δηλώνω ότι η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για την πρόσβαση όλων των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση. Η εξέλιξή τους πρέπει να συνιστά αποτέλεσμα της δικής τους προσπάθειας, των δικών τους ικανοτήτων και όχι της κοινωνικής και οικονομικής θέσης  των οικογενειών τους. Θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα αξιοκρατικό, αξιόπιστο και προσβάσιμο σε όλους. Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η εκπαίδευση και η παρεχόμενη ποιότητά της είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος για μια κοινωνία και πως η γνώση παραμένει αυτοτελής αξία ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Χαιρετίζω την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές υγεία και δύναμη, ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και το μέγιστο των δυνατοτήτων τους προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να είναι εποικοδομητική. Σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά, καλή δύναμη και κουράγιο.
Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.
Νομού Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου