Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Περήφανοι ως Έλληνες


Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βιώνει μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ηθική εξαθλίωση. Άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη, χωρίς δυνατότητα επιβίωσης, χωρίς ελπίδα. Παλεύουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό, τα όνειρά μας.
Η δική μου αντίδραση, απέναντι στη 

θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, είναι ένα ποδηλατικό οδοιπορικό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2012, στα ίχνη της Αρχαίας Μακεδονίας.
Η πορεία που διάλεξα είναι συμβολική, γιατί πιστεύω ότι ο Φίλλιπος Β’, ο οποίος ένωσε και ισχυροποίησε την Ελλάδα, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.
Το μήνυμα του Μακεδόνα βασιλιά είναι διαχρονικό και επίκαιρο. Ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα.
Τα όρια του ποδηλατικού οδοιπορικού είναι βόρεια η Φλώρινα, ανατολικά οι Φίλιπποι, νότια το Δίον και δυτικά το Άργος Ορεστικό.
Θα καλύψω μια απόσταση 1200 χιλιόμετρα μέσα σε 10 ημέρες και θα επισκεφτώ 23 πόλεις, οι οποίες αποτελούσαν τμήμα του Μακεδονικού Βασιλείου, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Αν και θα ποδηλατώ χωρίς συνοδεία, σκοπός μου είναι να συναντήσω και να ποδηλατήσω παρέα με ανθρώπους που έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς.
Πληροφορίες για το ακριβές δρομολόγιο υπάρχει αναρτημένο στο ιστολόγιο μου. Επίσης, ενημερώσεις θα υπάρχουν μέσα από τη σελίδα μου στο fb.
Σπύρος Καρατζούλης
Φλώρινα
6932 349797



4 σχόλια:

  1. ΠΙΑΣΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΣΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ. ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για την προσπάθεια και τις απόψεις αυτού του ανθρώπου αυτό έχεις να πεις; "αφήστε τις βόλτες με τα ποδήλατα"; μπράβο σου ανώνυμε 7:21 μ.μ.
      ο αθλητισμός αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στο πολιτιστικό οικοδόμημα του κάθε λαού. ακόμη και σε καταστάσεις βαθιάς κρίσης, δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να τον εγκαταλείπουμε. αν αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις λυπάμαι για σένα και ακόμη περισσότερο για τα παιδιά σου.

      Διαγραφή
    2. Κι οπως παντα τα σχολια δεν εχουν καμμια σχεση με το θεμα του αρθρου. Το ενα δεν αποκλειει τ αλλο.Ξεκινα εσυ πρωτος και θα ερθουμε κι εμεις. Τελος, ας ψηφιζες σωστα τοοοσα χρονια ,να γινοντουσαν τα χρηματα ,που πληρωνεις στο δημο θελοντας και μη, δρομοι και οχι διαφορες αλλες τριχες! Αμα με απαλαξεις απο τα χαρατσια θα ερθω πρωτος.

      Διαγραφή
  2. Aμα τον βγάλεις μια φορά έναν στο μεϊντάνι να πει για τα κουδούνια,στο τέλος θα θέλει να σου πει και για τις καμπάνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή