Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Αξία....


Γράφει ο Κουρεμπανάς Αλέξανδρος

Σκέψεις……..
1. Αξιολόγηση από  Ελληνικά πανεπιστήμια κύρους και  αξίας. Δηλαδή τα πανεπιστήμια: Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πάτρας και Κρήτης. Με τα μεγάλα τους ονόματα. Τα πιο βαριά τους ονόματα, Μπαμπινιώτες, Νούτσους, 

Γιανναράδες,  Γιατρομανωλάκηδες, Παπασταυρίδηδες και  άλλους πολλούς που διαθέτουμε ως χώρα, μόνον τέτοιου βεληνεκούς όμως!!!!!
Οι μικροί σε ηλικία πανεπιστημιακοί με μικρότερο επιστημονικό έργο μέχρι στιγμής …..υπομονή. Θα έρθει και η σειρά τους να αξιολογήσουν, όταν και οι ίδιοι αξιολογηθούν από τους παραπάνω, αν βέβαια αξιολογηθούν θετικά. 
2. Επικουρικά να βοηθήσουν το έργο των αξιολογητών οι αριστεύσαντες απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Τι μάθαιναν τόσα χρόνια; Θα αποδώσει έτσι αυτή η επένδυση του Ελληνικού λαού.

Μη……

1. Όσοι και όσες  έχουν εκτεθεί σε εκλογές (βουλευτικές – δημοτικές –ευρωεκλογές) και ο λαός δημοκρατικά και  με την ψήφο του, δεν τους εξέλεξε. Δεν μπορεί ο λαός να κάνει λάθος έτσι;
2. Όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
3. Όλοι οι  σύλλογοι και τα μέλη τους  με περίεργα ονόματα όπως: «σύλλογος  για τη διάσωση των κολεόπτερων», «ομάδα μαθηματικών για εμβάθυνση στο Πυθαγόρειο θεώρημα και εναλλακτικές προτάσεις για την διδασκαλία του»  Αμάν πια με τα εύκολα. Δεν εξαντλήθηκαν τόσες χιλιάδες χρόνια; Η το άλλο:  σύλλογος  «αναγνωστών του Παπαδιαμάντη»  
4. Όσοι  δεν έχουν «λευκανθεί οι χείρες τους από κιμωλία» για τουλάχιστον  15 έτη. Εξηγούμαι: 15  έτη μέσα σε τάξη, παντού στο Ελληνικό έδαφος, διδάσκοντας σε δύσκολα ακροατήρια και παιδαγωγικά ίσως λίγο ανώριμα. Όχι  κολέγιο Ψυχικού  ούτε Βαρβάκειο Λύκειο…..
5. Όσοι και όσες είναι  έμμισθοι υπάλληλοι  Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και τραπεζικών ομίλων. Ας δεχτούν οι τραπεζίτες κρατικό επίτροπο πρώτα,  αφού ανακεφαλαιούνται με  τα δικά μας λεφτά και μετά μας αξιολογούν τα στελέχη τους. Ά, και να πληρώσουν οι καναλάρχες τις συχνότητές μας. Γιατί και αυτές δική μας περιουσία είναι.  
6.Κάτοχοι διδακτορικών με θέματα άσχετα με την εκπαίδευση όπως «το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο». Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα για να καταλάβουμε όλοι ποιο διδακτορικό μυρίζει ευκολία….. 
7. Όσοι ήταν στο παρελθόν ή είναι τώρα μεγαλοστελέχη της Siemens και των θυγατρικών της όπου γης.
8. Όσοι δεν έχουν πτυχίο ΑΕΙ Ελληνικού ή του εξωτερικού, να εξηγούμαστε όμως:  HarvardMIT, Καίμπριτζ,  Σορβόνης  και άλλων τέτοιων. Ακριβώς τέτοιων, όχι περίπου τέτοιων.
9. Όσοι πρόκειται να αξιολογήσουν δεν πρέπει να διαμένουν στον τόπο καταγωγής τους και να αξιολογούν εκεί. Ποιους θα αξιολογήσουν; Την οικογένεια τους, τα συγγενικά τους πρόσωπα ή τους παιδικούς τους  φίλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου