Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Η Νέα Ιωνία κυπελλούχος Ελλάδος


Η Νέα Ιωνία ήταν η μεγάλη νικήτρια του 27ου τελικού κυπέλλου Ελλάδος, που επικράτησε  στο κατάμεστο  ΔΑΚ Αμυνταίου της Αναγέννησης Άρτας με 23-18, προσθέτοντας για δεύτερη φορά στην συλλογή τον εν λόγω τίτλο.

Η νεανική ομάδα της Σοφίας Ναισίδου, είχε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού ,με αμυντική διάταξη 6-0 βραχυκύκλωσε επιθετικά τις Αρτινές  και στηριζόμενη στην τερματοφύλακα Καλασνίκοβα (48% αποκρούσεις)  , MVP του τελικού και την  Σλιάκοβα, πρώτη σκόρερ της ομάδας με 5γκ., έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς.
Η Αναγέννηση από την πλευρά, είχε εξ αρχή δύσκολο έργο, με δεδομένη την απουσία της Στανκούτε και την έλλειψη επιλογών από το πάγκο, επεδίωξε να κοντρολάρει παιχνίδι  αλλά τα κενά που παρουσίασε στο κέντρο της άμυνας  (κυρίως στο Α ημίχρονο) και οι  αναποτελεσματικές επιθετικές επιλογές της, αποτέλεσαν τους ανασταλτικούς παράγοντες στην προσπάθεια για τη νίκη.
Η αναμέτρηση ξεκίνησα ιδανικά, για την τυπικά φιλοξενούμενη Νέα Ιωνία, καθώς στα πρώτα 6λεπτά του παιχνιδιού προηγήθηκε 0-4, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις της. Στην συνέχεια η Αναγέννηση  αντέδρασε άμεσα, με περιφέρεις διασταυρώσεις που είχαν κατάληξη την πίβοτ (Μιχαηλίδου), μείωσε σε 3-4 στο 14λεπτό ,δίνοντας νέα πνοή στο παιχνίδι.
Το τάιμ-αουτ που κάλεσε ο η Σοφία Ναισίδου στο 18λεπτο, κατάφερε να αφυπνίσει τις παίκτριες της  που είχαν μείνει για 12λεπτά χωρίς γκολ  και εκμεταλλευόμενες τη δίλεπτη αποβολή της Στάνκοβιτς , σημείωσαν σερί 3-0, ανακτώντας εκ νέου τη διαφορά των 3 τερμάτων 4-7 στο 20λεπτό.
Παρά τα λάθη της Άρτας στην επίθεση και τα κενά που παρουσίαζε στο κέντρο της άμυνας (Σκάρα-Βράπτσεβα-Στάνκοβιτς), Η Νέα Ιωνία, όντας νευρική κατά διαστήματα στο παιχνίδι της, δεν διευρύνει περαιτέρω το προβάδισμα της , με το ημίχρονο να  ολοκληρώνεται με σκόρ 8-11.
Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, κύλησαν όπως ακριβώς και στο  πρώτο μέρος. Η Νέα Ιωνία μπήκε φουριόζα στον  αγωνιστικό χώρο και με όπλο  την ταχύτητα στην ανάπτυξη των αιφνιδιασμών της, έφερε την διαφορά για πρώτη φορά στο +5.
Ωστόσο η ομάδα της Ηπείρου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη , δίνοντας έμφαση στο μαρκάρισμα της  Σλιάκοβα (με την Βέμη)  και με συνεχείς αλλαγές θέσεων στην επίθεση  από τον Βούλγαρο τεχνικό, μπόρεσε να ψαλιδίσει τη διαφορά στο -2  (18-20) 5λεπτά πριν από το τέλος.
Όμως Η Νέα Ιωνία έδειξε χαρακτήρα, άντεξε στην πίεση και με κινητήρια δύναμη την Σλιάκοβα, που πέτυχε μέσα σ αυτό το διάστημα 1γκ. και μια ασίστ (πάρε-βάλε) , σημειώνει σερί 3-0, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση (23-18).

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
Οι αναμέτρηση διεξήχθη παρουσία των  πολιτικών και πολιτειακών αρχών του τόπου, όπως επίσης τ παραγόντων και  φορέων του αθλήματος.
Την απονομή στην Κυπελλούχο ομάδα έκαναν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, στην φιναλίστ οι Γιάννης Στρατάκης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ) και Θωμάς Τζήγας (πρόεδρος Αθλητικού οργανισμού Δήμου Αμυνταίου). Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο, ενώ η ΟΧΕ τίμησε τον Σύλλογο Βετεράνων αθλητών χάντμπολ Αμύντα Αμυνταίου με την πλακέτα να παραλαμβάνει ο Πρόεδρος Νίκος Γιώσκος από τον Πρόεδρο της ΕΣΧΔΥΜ Παναγιώτη Βλαχόπουλο. Ο Πρόεδρος των Βετεράνων και Περιφερειακός Σύμβουλος της Δυτικής Μακεδονίας παρέδωσε το βραβείο της MVP στην Καλασνίκοβα, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Αθανάσιος Μανδάς παρέδωσε τις καθιερωμένες πλακέτες στους διαιτητές του τελικού πριν την έναρξη του.
Λαμπρίνη Τσακαλου (Νέα Ιωνία) και Αούστρα Στανκούτε (Αναγέννηση) ήταν οι άτυχες της αναμέτρησης, καθώς λόγω τραυματισμών, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τις ομάδες τους, ωστόσο παρακολούθησαν με ιδιαίτερη αγωνία την αναμέτρηση, με το τέλος του παιχνιδιού να αποτυπώνει το κοντράστ των συναισθημάτων.
Περίπου  40φίλαθοι της Άρτας, που είχαν έρθει οργανωμένα στο γήπεδο, κερδίζοντας από νωρίς τη μάχη της εξέδρας.
Το διαιτητικό δίδυμο (Πατιος-Τσιάνας) κράτησε τις ισορροπίες στο παιχνίδι, εισπράττοντας συγχαρητήρια και από τις δύο ομάδες για τις υποδείξεις τους.
Έγινε και αυτό, οι προθέρμανση των ομάδων διεξήχθη υπό την συνοδεία λαϊκής μουσικής και όχι dance-ξένης, όπως είθισται!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου