Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Νέα πρόταση για την ονομασία της π.Γ.Δ.Μ.

O προσωπικός απεσταλμένος του Γ. Γ του Ο.Η.Ε, Μάθιου Νίμιτς, ανακοίνωσε, μετά την κοινή συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της π.Γ.Δ.Μ., ότι επέδωσε νέα πρόταση προς τις δύο πλευρές για το θέμα της ονομασίας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το όνομα που προτείνεται είναι: 

"Βόρεια Μακεδονία". Στις δηλώσεις του ο Μ. Νίμιτς ανέφερε ότι η «νέα πρόταση» είναι «συγκεκριμένη» και αναμένει από τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να τη μελετήσουν «συνολικά, πολύ προσεκτικά και όχι αποσπασματικά», επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να επισκεφθεί την περιοχή (Αθήνα και Σκόπια) ή να πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη ή αλλού μέσα στους επόμενους δύο μήνες. 
Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο νέος γύρος συναντήσεων αναμένεται να είναι μετά το Πάσχα.


12 σχόλια:

  1. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥ 1992 ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: "Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΩΝΟΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ή ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ". Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό φίλε μου να το πεις στους πολιτικάντιδες που μιλάνε για "γεωγραφικούς προσδιορισμούς" και πράσσειν άλογα...

      Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελλάδα!

      Διαγραφή
  2. ΟΧΙ !!!! ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια ειναι η θεση του Δημαρχου κ.Ι.Βοσκοπουλου για την ονομασια του κρατους των Σκοπιων. Μηπως πρεπει να ρωτησει τον κοινοταρχη του κ.Αναστασιαδη για να παρει θεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ονομα είναι κακό...... τα μαρούλια όμως καλά και σε καλές τιμές ε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Vardaska και πολύ τους είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. REPUBLICA OF WEST BULGARIA - the SAFE name of the future!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΧΙ στην εκχώρηση του ονόματός ΜΑΣ στους βουλγάρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KAIΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ,ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΘΝΗ ΣΤΗ ΦΥΡΟΜ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ,ΓΛΩΣΣΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΟΥΝ.
      ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΨΥΔΩΝΥΜΟ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΡΟΜ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΥΤΡΩΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΠΑΡΕΧΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ.
      ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΛΕΥΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ.
      ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ.
      ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ: ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΕΘΝΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ, ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ, ΠΑΡΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.
      ΟΧΙ, ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΥΠΟΨΗΦΙΟ ΟΝΟΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ.
      ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΧΑΛΑΡΟΣ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ!

      Διαγραφή
    2. Ω ΠΑΝΕΠΙΒΗΤΩΡ ΧΡΟΝΕ,ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙ ΝΤΕΜΕΚ ΔΗΘΕΝ ΓΚΙΟΜΤΕΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑΡΗΔΕΣ

      Διαγραφή