Τρίτη 9 Απριλίου 2013

«…Βιβλιοχαρά » σ’ όλη τη γη….


Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Φλώρινας«Βασιλική Πιτόσκα», η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, στις 2 Απριλίου, συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Τρίτη, 2 Απριλίου, από τις 09:00 το πρωί πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις των σχολείων της A/θμιας Εκπ/σης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, όπου παρουσιάστηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημ. σχολείων, εισηγήσεις με θέμα την παιδική νεανική λογοτεχνία και δραματοποιήσεις παραμυθιών .
Επίσης,στα πλαίσια των εκδηλώσεων που ημερολογιακά και επετειακά προέρχονται από τη γενέθλια ημέρα του μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen (2 Απριλίου), στον ίδιο χώρο,πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το απόγευμα της ίδιας ημέρας , με θέμα: « Όταν ο Αλέξανδρος Ακριτόπουλος συνάντησε τη Γοργόνα Δόξα Κωτσαλίδου .»
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:
Ο κ. Αλέξανδρος Ακριτόπουλος,αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο και τις σύγχρονες τάσεις της παιδικής λογοτεχνίας και η κ. Δόξα Κωτσαλίδου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας παρουσίασε και ανέλυσε δραματοποιημένα παραμύθια.
Παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις τα σχολεία και των δύο βαθμίδων είχαν τη δυνατότητα, σε συνεργασία με τους υπευθύνους της κεντρικής βιβλιοθήκης ,τα πρωινά της Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής, δηλαδή 3, 4 και 5 του Απρίλη, αντίστοιχα, να επισκεφθούν την κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη. Εκεί φιλοξενήθηκαν καιξεναγήθηκαν στους χώρους της, ενώ συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια με την συμμετοχή του προσωπικού της βιβλιοθήκης και της κ. Δόξας Κωτσαλίδου.
-- Η Εφορεία της Βιβλιοθήκης επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες της προς όλους τους συντελεστές κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα προς την ΔΟΞΑ ΚΩΤΣΑΛΙΔΟΥ -η οποία επιδεικνύοντας ψυχική και σωματική υπέρβαση -αποτέλεσε την ψυχή των εκδηλώσεων…
«…Διαβάζουμε, εγώ κι εσύ. Τα γράμματα γίνονται λέξεις
κι οι λέξεις έπειτα, όλες μαζί,
γίνονται βιβλία να διαλέξεις.
Άκου πώς ψιθυρίζουν!
Ποτάμια στις σελίδες κελαρύζουν,
αρκούδες τραγουδούν,
όταν το φεγγάρι αντικρίζουν. . . . »
Η Εφορεία της Βιβλιοθήκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου