Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Στη Φλώρινα τα μεγαλύτερα ποσοστά δανείων που δεν μπορούν ν’ αποπληρωθούν


Σε «έμφραγμα» οδηγούνται καθημερινά πολλά νοικοκυριά της χώρας, λόγω της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες. Η πιστωτική επέκταση της προηγούμενης δεκαετίας, σε συνδυασμό με την απουσία της κατάλληλης υποδομής όσο και ενημέρωσης για θέματα σύναψης 

δανείων, είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.
Με βάση τα στοιχεία διαπιστώνεται και το εξής παράδοξο: ότι, δηλαδή, υπάρχουν πολλοί νομοί της χώρας με υψηλό επίπεδο καταθέσεων και συγχρόνως με αντίστοιχα ποσοστά δανειοληπτών, που δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις των δανείων τους! Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί τον πολύ σοβαρό κίνδυνο να υπάρχουν περιπτώσεις όπου μεγαλοκαταθέτες εκμεταλλεύονται την παρούσα κρίση για να γλιτώσουν τα χρέη τους.
Στους νομούς με τα μεγαλύτερα ποσοστά δανείων που δεν μπορούν ν’ αποπληρωθούν συμπεριλαμβάνονται οι Κορινθίας, Κιλκίς, Γρεβενών, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Καβάλας, Λάρισας, Ρεθύμνου, Πέλλας, Χανίων, Ηλείας, Σερρών, Άρτας.
Με μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή είναι: Μαγνησίας, Δράμας, Ημαθίας, Αχαΐας, Καρδίτσας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Βοιωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Τρικάλων, Ηρακλείου κ.ά.
Οι νομοί που επιδεικνύουν μια ισορροπία είναι: Αργολίδας, Πιερίας, Έβρου, Εύβοιας, Λέσβου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσου, Κεφαλληνίας, Αρκαδίας, Χαλκιδικής, Κοζάνης,Ροδόπης, Αττικής.
Ωστόσο, υπάρχουν και οι νομοί όπου οι δανειολήπτες είναι σχεδόν… απόλυτα συνεπείς στις τραπεζικές υποχρεώσεις! Και αυτοί είναι: Καστοριάς, Λακωνίας, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου και Ευρυτανίας.
Πηγή: www.iapopsi.gr

9 σχόλια:

  1. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...

    Εδώ έχει άτομα που συνεχίζουν να θέλουν να ζουν τον "νεοπλουτισμό" (με το δανεικό χρήμα, που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν δικό τους, ούτε το απέκτησαν με κόπο) και τους βλέπεις να συνεχίζουν να ξοδεύουν ασύστολα... Να είναι καλά οι γονείς και οι συγγενείς που στερούνται, για τα εσκεμμένα λάθη πολλών.

    Βλέπεις το "σύστημα", μας ήθελε "νεόπλουτους", με τις αμαξάρες μας, τα ψώνια μας, τα ξενύχτια μας, τις βόλτες μας, με την αυτοκινητάρα μας (καημένη Φλώρινα, τόσα αυτοκίνητα δεν δικαιολογούνται), αλλά με δανεικά όλα αυτά.

    Ελάχιστες περιπτώσεις πληρώνουν το τίμημα, εξαιτίας αυτών που έπαιρναν δάνεια για να "ζήσουν την ζωή τους". Υπάρχουν άνθρωποι που πήραν δάνειο για να κάνουν ένα σπίτι και τώρα τους φεσώνουν για χάρη αυτών, που έπαιρναν δάνεια για ψύλλου πήδημα και δεν μπορούν να πληρώσουν αυτά που πήραν.

    Δυστυχώς, στο κεφάλι τους θα γυρίσει ή στων παιδιών τους η όποια "ανέμελη" ζωή, έκαναν μέχρι τώρα. (Τα χρέη μεταφέρονται στους επόμενους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ρε πες μας τωρα οτι φται αυτος που τα επερνε και οχι αυτος που τα εδινε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα εσυ 4.52....Α ρε που παμε με τετοια μυαλα ρεεεε...?
    Δηλαδη ρε φιλε οι Καστοριανοι διπλα μας δεν αγαπουσαν τη μεγαλη ζωη και σ αυτην επιδιδονταν μοναχα οι Φλωρινιωτες..Αλλαξε πλευρο,βαλε και δευτερη κουβερτα και οταν ξυπνησεις να πας να τους ξαναψηφισεις..Καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι φταίνε ρε παιδιά οι εκλεγμενοι αν οι περισσότεροι έπαιρναν δάνεια με το παραμικρό; Διακοποδάνεια θυμάμαι και γελώ... Κακά τα ψέματα, πολλοί πήραν δάνεια, όχι γιατί τα χρειαζόντουσαν πραγματικά, αλλά γιατι τους τα έδιναν εύκολα και γρήγορα.

    Εκεί είναι που πρέπει να βάζεις το μυαλό μπροστά, όχι τον ενθουσιασμό που σε τέτοια θέματα, είναι κακός σύμβουλος πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Φλωρινιώτης έχει μία οικονομική τακτική: φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι. Ετσι, παρόλο που παίρνει μισθό 700 ευρώ, μετά από δραματικές οικονομίες πολλών ετών έχει αποταμιεύσει μια αξιόλογη περιουσία. Το δάνειο που κάποτε μπορούσε να πληρωθεί αλλά όχι τώρα απαιτεί ανάληψη από τα αποταμιευμένα και του κακοφαίνεται να δώσει το βιός του σε μία ανοησία. Έζησε σαν φτωχός και τώρα θα του τα φάει η τράπεζα, ενώ σε άλλους νομούς τουλάχιστον οι άνθρωποι τα χάρηκαν, αλλά επίκειται κατάσχεση. Τί είναι καλύτερο δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δάνειο και "αποταμιευμένα"... Δεν κολλάει... (Ταυτόχρονα δηλαδή, έχω χρήματα, τα βάζω στην άκρη και παίρνω δάνειο για να κάνω την δουλειά μου, θέλοντας να κάνω παράλληλα αποταμίευση...; Τι λέμε τώρα;...)

      Η λογική αυτή είναι που σε-τους-μας κάνει να χρωστάμε!

      Διαγραφή
  6. Ίσως μπέρδεψαν το "φασούλι το φασούλι", με το "δάνειο στο δάνειο":

    Πολλοί Φλωρινιώτες (και όχι μόνο από αυτή την πόλη, αλλά σε όλη την Ελλάδα), είχαν την τακτική:

    - Δάνειο στο δάνειο: Κυκλοφορούμε "αμαξάρα" (λέμε τώρα, γιατί τα γούστα ορισμένων, δεν άξιζαν ούτε τα δάνεια σχετικά με τις αγορές τους)..., χωρίς να μας είναι απαραίτητα τα τόσα κυβικά ή όλα τα έξοδα που προϋποθέτει η αγορά ενός αυτοκινήτου. Αγοράστηκε απλά και μόνο, για να "έχω και εγώ"!

    - Δάνειο στο δάνειο: Πήγαιναν διακοπές όλο τον χρόνο...

    - Δάνειο στο δάνειο: Έπιναν - τώρα τον "πίνουν", τον καφέ τους καθημερινά στον πεζόδρομο (και συζητάνε για την κρίση, ως "άνεργοι", έχοντας τον μπαμπά και την μαμά να τους ταΐζει και κλαίγονται, γιατί αυτοί δεν βρήκαν τις καλές θέσεις στο δημόσιο, που είχαν ο μπαμπάς ή η μαμά)...

    - Δάνειο στο δάνειο: Γλεντάνε, τρώνε και πίνουν, σχεδόν καθημερινά στις ταβέρνες και τα ουζερί...

    - Δάνειο στο δάνειο: Έγιναν οι χειρότεροι, γιατί έμαθαν στα καλύτερα...

    Στο τέλος, κλαιγόμαστε για την κατάντια της οικονομίας...

    (Κάπως έτσι πήγαν και οι επιδοτήσεις, του όποιου αγρότη).
    Κομφετί, για γάμους και καλοπέραση, αντί για σπόρους στην σπορά...
    (Εκεί να δεις διώροφα που έγιναν)...

    Τώρα που τελείωσε το "τσάμπα χρήμα", το πρόβλημα που προκύπτει είναι:

    "Μπορούν να συντηρηθούν όλα αυτά, που αποκτήθηκαν χωρίς γερές, οικογενειακές και σταθερές οικονομικές βάσεις, από αυτούς που τα κληρονομούν";

    Υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου, που πολλά χρόνια τώρα, (όπως αναφέρει και παραπάνω, ο 9:23 π.μ.), έκαναν το κουμάντο τους και μπράβο τους!

    Αυτοί την πληρώνουν για χάρη, των περισσότερων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηπως αυτοι που αποταμίευαν ήταν εμμέσως οφελειμένοι απο τους δανειολήπτες. Πόσες οικοδομές χτίστηκαν; πόσοι εργάτες πληρώνοντας" πόσοι δουλέυαν τα μαγαζιά τους απο πιστωτικέ΄ς και δάνεια; πόσοι πουλήσαν ΠΑΝΆΚΡΙΒΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ με συντελεστή πολυτελείας στην Φλώρινα; πόσοι πουλήσαν την απούλητη σήμερα πραμάτεια τους σε ανθρώπους που παίρναν δάνεια; και αυτοι που φασόλι το φασόλι αποταμίευαν σε λύρες ή σε τραπεζικους λογαριασμούς στηρίζονταν με τον ένα ή άλλο τρόπο απο τους δανεισμένους στην Φλώρινα. Κι αυτό φάνηκε σήμερα στην φλώρινα των 1000 λουκέτων και των 2000 απούλητων ή ξενοικιαστων διαμερισμένων...ουδείς δικαιούνται σήμερα να παριστάνει τον ευνοημένο...όλοι φάγαν απο την πίτα αυτη των κόκκινων δανείων απο τον περιπτερά της γωνίας μέχρι τους αιωνόβιους βουλευτές που εκλκέγονταν με σεισμοδάνεια υποθηκεύοντας ανθρώπους οικογένειεςτα πάντα στην Φλώρινα...ενω τα ΜΙΖΟΚΟΜΜΑΤΑ τους με τους Τραπεζήτες υποθήκευαν τον μέλλον της χώρας και των παιδιών μας ..τα ίδια ΜΙΖΟΚΟΜΜΑΤΑ ππου με μία τροπολογία διέγραψαν τα δάνεια που παίρναν απο την αμαρτωλή ΑΓΡΟΤΙΚΗ απο την εθνική την πειραιώς κλπ κλπ για τα φόρσίζον και τις ρόζ βίλες για τα ολυμπιακά της κάθε γιάννας για τα μεγάλα δημόσια έργα που κατακλέψαν πακέτα ....τα κόκκινα δάνεια που πήρε ο Φλωρινιώτης είναι η τελευταία τρύπα της εθνικής λεηλασίας που διέπραξαν τα μιζοκόμματα με τους εθνικους εργολάβους μ.μ.ε σπόσνορες του δανεισμου και λαιφ στάιλ ( είχαν τρελλανει το κόσμο με διαφηγμίσεις τραπεζώ ν δανειων ακριβών οικιών αυτοκινήτων ) και τους κλέφτες τραπεζίτες στην χώρα μας.

      Τελικά αυτοί που μας ζητάν τα ρέστα σήμερα είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΖΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ

      Διαγραφή
  7. τήν τελευταία δεκαετία τόσες τράπεζες στην φλώρινα..τόσα σεισμοδάνεια..δέν σας έβαζαν σε υποψία. Ο συνοικισμός Αγίου Δημητρίου χίστηκε με δάνεια .Χωριά ολόκληρα ανοικοδομήθηκαν με δάνεια. Πολυτελείς βίλες στα προάστια. Τραπεζικοί υπάλληλοι που πήραν μπόνους ή προαγωγή για τό πιεστικό πλασάρισμα δανείων σε πελάτες.Επιδοτήσεις και δάνεια πάσης νόσου και πάσης μαλ..ανοησίας που δίνονταν Πιστωτικές κάρτες με ..25% επιτόκιο ληστείας αφελών . ¨Οχι ο κάθε σώφρων Φλωρινιώτης δέν ανοίχθηκε σε δάνεια άνω του 25% του εισοδήματος του ούτε έπαιξε στο χρηματιστήριο ούτε κατέφυγε σε πιστωτικές κάρτες. ¨Οσοι νυκοκοιραίοι πήραν δάνειο για να ξεφύγουν απο το ανυπόφορο ενοίκιο συμπολιτών τους για να στεγάσουν την οικογένεια τους για να πάρουν αυτοκίνητο βάση των "κυβικών" σήμερα δέν είναι αυτοί που φταίξαν αγαπητοί μου. Το κούρεμα των εισοδημάτων οι απολύσεις οι ανεργία η μαζική και εκβιαστική έξοδος στην συνταξιοδότηση είναι ο κύριος παράγοντας αύξησης των "κόκκινων δανείων". Εάν το αθλιο κράτος έδινε τις δόσεις διάσωσης 28δίς κάθε χρόνο στις τράπεζες και αυτές γύρναγαν την πλάτη στους πελάτες τους οι τελευταίοι σήμερα δέν φταίνε.Δέν ομιλούμε για τις ακραίες περιπτώσεις ηληθίων που παίρναν δάνεια για να πάνε διακοπές ή για να αγοράσουν βίλες στην Χαλκιδική ή σε ακριβά προάστια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης ούτε για εκείνους του ανόητους που χωρίς να δουλέυουν ή να ανταποκρίνοντε στην απολπηρωμή δανείων έπαιρναν δάνεια για κάθε ανοησία που τους γυάλιζε στο ματι Αυτούς τους πήρε ήδη η τράπεζα κινητά και ακίνητα στους πληστηρισμούς .Ούτε γενικεύουμε την ανοησία αυτών των ηληθίων που γύρναγαν με μερσεντές και πιστωτικές στην με το σύνολο των συνεπώς δανειοληπτων οικογενειαρχών που δέν αντέχουν την οικονομική εξαθλίωση τους κουρέψαν το εισόδημα έβαλαν λουκέτο στο μαγαζί τους κούρεψαν με κάθε τρόπο μία αξιοπρεπή ζωή ή τους απέλυσαν για τα συμφέροντα της πλουτοκρατικής -τραπεζικής ΝΕΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΉΣ ελίτ της τρόικας εσωτερικου και εξωτερικου.
    Αγαπητοί συναναγνώστες μου..ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΩΝ 28 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΙς ΤΡΑΠΕΖΕΣ ? ΤΌΣΟ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΣΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΣΑΜΑΡΑ? και γι αυτό φταίνε οι απλοί καταναλωτες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Φλώρινα? ΄Σε ποιές τσέπες κατέληξαν τα ομόλογα των παρακρατηθέντων των ασφαλιστικών ταμείων και σήμερα ακόμη και συνταξιούχοι όχι μονο δάνεια δέν μπορούν να α[ποπληρώσουν αλλα ούτε ένα γιαουρτάκι δέν μπορούν να τρώνε στην δέλτα της γειτονιάς? Αυτοί που οδήγησαν τον Φλωρινιώτη στα κόκκινα δάνεια είναι οι ίδιοι και τα ΜΙΖΟΚΟΜΜΑΤΑ τους που παί9ρναν θαλασσοδάνεια και με μιά αισχρή τροπολογιά τα διέγραψαν απο το λογαριασμό τους...Είναι τα ΜΙΖΟΚΟΜΜΑΤΑ που τους τάιζαν οι τράπεζες αυτές που σήμερα συγχωνεύουνται και ξεπουλιούντε επι πινακίου φακής..και ειλικρινά με τόσα κόκκινα δάνεια στην Φλώρινα ειλικρινά δέν τις λυπάμαι...ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΚΡΑΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΟ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΤΙΚΟ ΛΑΙΦ ΣΤΑΙΛ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΊΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΈΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΦΡΕΩΣΟΥΝ...ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΛΕΓΕ ...ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ...ΑΣ ΚΑΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΜΑΣ ΚΑΨΑΝ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ....σε κάθε υπο δανισμό σπίτι να μπεί συνιδιοκτητης και η ΄κάθε τράπεζα που το έχει υποθηκεύσει και να πληρώνει τα χαράτσια τουσ φόρους μαζί με τον πελάτη...αλλα τι λέω τώρα ζούμε στην χώρα της τραπεζοπολιτικής πλουτοκρατίας οπου 300 οικογένειες κλέβουν τους παντες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή