Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Μεθυσμένη πολιτεία το Αμύνταιο… Ο Αμύντας μετά από 2 παρατάσεις στην Α1


Έσπασαν καρδιές στον αγώνα μπαράζ της Βέροιας, οπου ο Αμύντας μετά από δύο παρατάσεις κατάφερε να βγει νικητής (26-29) και να προβιβαστεί -αήττητος-  για πρώτη φορά στην Ιστορία του στην Α1 Εθνική κατηγορία.
Με τον Κόσμο του Αμυνταίου να δηλώνει τη πίστη του στην ομάδα,
με την ανεπανάληπτη παρουσία του στης εξέδρες του Φιλιππειου της Βέροιας, οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου κατέθεσαν σώμα και ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας το εισιτήριο για την Α1 ως επιστέγασμα των ανεπανάληπτων προσπαθειών που κατέβαλαν από  την αρχή της χρονιάς.
Για τον Αμύντα  Τσιομπάνου (15γκ) και Σκόδρα Τζ. (5γκ) συνέσφεραν τα μέγιστα επιθετικά, η είσοδο της Τσένκο  ήταν καταλυτική στην  αμυντική αποτελεσματικότητα της ομάδας και στην παράταση οι παίκτριες φάνηκαν να έχουν τα απαιτούμενα ψυχικά αποθέματα για να φτάσουν στην νίκη.
Στον αντίποδα η ομάδα της συμπρωτεύουσας με αιχμές του δόρατος τις Ταζέ (8γκ), Καραφουλίδου (6γκ) και Ιττέ (5γκ), απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να φύγει νικήτρια στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά ένας χαμένος αιφνιδιασμός και το γκόλ της Τσομπάνου στο τελευταίο λεπτό, οδήγησαν την αναμέτρηση στην παράταση, όπου εκεί οι παίκτριες της Σοφίας Ιττέ φάνηκε να μένουν από δυνάμεις.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Αμύντα, που προηγήθηκε 1-4 μόλις στο πρώτο 10λεπτο, στην συνέχεια η ομάδα του Μακεδονικού ισορρόπησε την αναμέτρηση μειώνοντας σε 4-6, με τα  3 από τα 4 τέρματα να τα πετυχαίνει από το σημείο του πέναλτι.
Η 6-0 άμυνα του Μακεδονικού, δυσκόλεψε της επιθετικές ενέργειες του Αμύντα, που και αμυντικά  παρουσίασε  αδυναμίες, ιδιαίτερα στο αριστερό πλευρό του , με συνέπεια οι παίκτριες της Σοφίας να προηγηθούν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 9-8 στο 18λεπτό.
Ο Αμύντας δεν πτοήθηκε, βελτιώθηκε ανασταλτικά και κατάφερε με επι μέρους σκορ 4-1 να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 2τέρματα 10-12.
Στις αρχές του Β μέρους, οι παίκτριες του Μακεδονικού είχαν καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, εν αντιθέσει με τον Αμύντα που φάνηκε να μην έχεις καθαρό μυαλό στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να βρεθεί δύο φορές πίσω στο σκορ  16-15 στο 42λεπτό και 18-17 στο 50 λεπτό.
Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά κρέμονταν από μια κλωστή, Η Κόρρα με μια εντυπωσιακή απόκρουση σε επίθεση αιφνιδιασμού από την Τσιρνάρηστέρησε από τον Μακεδονικό τη νίκη και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της να οργανώσει μια ακόμα επίθεση.
Ο Νίκος Γιώσκος κάλεσε άμεσα ταιμ-αουτ για να οργανώσει την κρίσιμη επίθεση της ομάδας του. Η Τσιομπάνου με μια εξαιρετική ενέργεια κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει σε 20-20, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.
Στην  παράταση ο Αμύντας εμφάνισε 2 πρόσωπα, στο πρώτο 5λεπτο -της παράτασης- οι παίκτριες του Αμύντα ήταν καταιγιστικές, τα τέρματα τωνΤσιομπάνου (2), Γεωργιάδου και Παπαβασιλείου, έδωσαν προβάδισμα 3 τερμάτων στην ομάδα 21-24 και ουσιαστικά τον πρώτο λόγο για τη νίκη.
Στο δεύτερο όμως 5λεπτο της Α παράτασης, ο Μακεδονικός επιφύλασσε τη δική απάντηση και με σερί 3-0 οδήγησε το παιχνίδι σε Β παράταση (24-24).
Στην Β παράταση ο Μακεδονικός άλλαξε την αμυντική του τακτική από 6-0 σε 4-2, θέλοντας να περιορίσει τις επιθετικές πρωτοβουλίες των Μπάντη και Τσιομπάνου, παρ όλα αυτά ο Αμύντας έδειξε χαρακτήρα και προηγήθηκε με 2 τέρματα 25-27, 3λεπτά πριν από το τέλος και της Β παράτασης.
Ο Μακεδονικός εκμεταλλευόμενος τις 2 δίλεπτες αποβολές του Αμύντα , μείωσε σε 27-28 1:30 πριν από το τέλος, όμως με ένα τέρμα της Τ. Σκόδραστην κλειστή γωνία της τερματοφύλακα του Μακεδονικού, έδωσε εκ νέου προβάδισμα 2 τερμάτων στην ομάδα της (26-28), δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην κερκίδα των Αμυνταιωτών. Με τέρμα της Τζ. Σκόδρα στην εκ πνοή του αγώνα, διαμορφώθηκε το τελικό 26-29.
Η κόρνα της λήξης βρήκε παίκτριες, διοίκηση και φιλάθλους του Αμύντα να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν  ξέφρενα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 και ταυτόχρονα το εισιτήριο ανόδου στην Α1.
Η πίβοτ του Αμύντα Ελένη Γεωργιάδου δήλωσε:
«Συγχαρητήρια σ όλη την ομάδα γι αυτήν την εκπληκτική χρονιά, που ολοκληρώθηκε ιδανικά με την νίκη επι του Μακεδονικού και την άνοδο στην Α1.
Το Αμύνταιο σήμερα γιορτάζει, καθώς  ο Αμύντας Αμυνταίου ξαναβάζει την πόλη, στο επίκεντρο των αθλητικών δρώμενων.
Εκ μέρους όλων των αθλητριών μου θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον κόσμο γι αυτή την πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα που δημιούργησε, που μας βοήθησε να πετύχουμε το στόχο μας.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επερχόμενο πρωτάθλημα της Α1, όπου ο κόσμος της περιοχής θα είναι και πάλι κοντά μας»
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Μαυρίδης 
Δεκάλεπτα: 2-4, 9-10, 10-12 (ημχ.), 15-15, 18-17, 20-20 (κ.α.), 24-24 (α' παράταση), 26-29 (β' παράταση)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Σοφία Ιττέ): Τολούδη, Κουζιώρτη, Πατλαντάνη, Ιττέ Γ. 5, Τσιρνάρη 3, Ταζέ 8 , Κατσικάρη 1, Καραφουλίδου Τ. 6, Ιωαννίδου 4, Παπαθανασίου, Αραμπατζή, Αποστολακούδη, Γαλατσοπούλου.
Δίλεπτες Αποβολές: 5          Πέναλτι: 3/4
ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιόσκος): Κόρρα, Γιαπουντζή, Μπάντη, Γεωργιάδου 2, Παπαβασιλείου 2, Γαλνπάδη, Τσένκο 2, Τσιομπάνου 15, Σκόδρα Τ. 1, Ηλιάδου, Δημητριάδου, Ρακοπούλου, Σκόδρα Τζούλια 5, Πάνου.
Δίλεπτες Αποβολές: 7          Πέναλτι: 3/4

Από νωρίς εκατοντάδες φίλαθλοι του Αμύντα είχαν λάβει θέσεις στις κερκίδες του Φιλίππειου της Βέροιας , κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας.
Η ομάδα του Μακεδονικού εξήλθε πρώτη για το καθιερωμένο ζέσταμα ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε αυτή του Αμύντα
Ο ηλεκτρονικός πίνακας του γηπέδου ήταν εκτός λειτουργίας, με συνέπεια να χρησιμοποιηθεί εφεδρικός, που τοποθετήθηκε στην γραμματεία.
Ο Αμύντας δηλώθηκε ως τυπικά φιλοξενούμενος και ο Μακεδονικός ως γηπεδούχος.
Το παρόν στις κερκίδες του γηπέδου έδωσαν η πολιτικές και πολιτειακές αρχές του Νομού Φλωρίνης, καθώς και τα Μ.Μ.Ε.  
Η γυναικεία ομάδα του Αμύντα Αμυνταίου γίνεται η 3η ομάδα σε συλλογικό επίπεδο στο Νομό Φλωρίνης –μετά την ανδρική ομάδα χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου και την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Φιλυριακού Φλώρινας- που θα αγωνιστεί στο πρώτο τη τάξει Εθνικό πρωτάθλημα.
Στην αποστολή του Μακεδονικού, βρίσκονταν  2 πρώην παίκτριες του Αμύντα ( Ελένη Τσιρνάρη και Ιουλία Τολούδη)   
Ο διαιτητής Μαυρίδης προς το τέλος της Β παράτασης διέκοψε το παιχνίδι, προκειμένου να γίνουν συστάσεις στους φιλάθλους του Αμύνταίου για τα υβριστικά συνθήματα που ακούγονταν κατά του Μακεδονικού.
Το διαιτητικό δίδυμο των Τζαφερόπουλου – Μαυρίδη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων της αναμέτρησης.

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο Αμύντας Αμυνταίου ευχαριστεί όλες τους χορηγούς, τα τοπικά ΜΜΕ και τους φιλάλθους που συνείσφεραν τα μέγιστα στις προσπάθειες του συλλόγου για την φετινή σεζόν , με αποκορύφωμα το μπαράζ της Βέροιας.
Επίσης ο σύλλογος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον μεγάλο χορηγό της ομάδας , την παιδική κατασκήνωση ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, με την οποία το διάστημα 2-8 Αυγούστου θα συνδιοργανώσει στην έδρα της Κατασκήνωσης, στα Πυργαδικία-Χαλκιδικής, Κάμπ χαντμπολ για παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, με τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες να έχουν τη δυνατότητα το επόμενο διάστημα να δηλώσουν συμμετοχή….

ΟΙ 8 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1.ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
2.Π.Α.Ο.Κ.
3.ΟΡΜΗ ΠΑΤΡΩΝ
4.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ
5.ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
6.ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
7.ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
8.ΧΑΝΙΑ Ε.Α.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου