Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ανοιχτή επιστολή της ΕΛΜΕ Φλώρινας προς τους φορείς

ΖΗΤΑΜΕ:
  • Την Άμεση Άρση της Επίταξης των εκπαιδευτικών δεδομένης της απουσίας των αιτίων κήρυξής της.
  • Την Έκδοση Ψηφισμάτων Συμπαράστασης και Καταδίκης της επίταξης των εκπαιδευτικών από όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της πόλης μας.


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ :
  • Κατά των συνεχόμενων περικοπών που διαλύουν την εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο. Ήδη την περίοδο 2009-2013, οι δαπάνες για την παιδεία μειώθηκαν κατά 33% και η μείωση αυτή θα φθάσει το 47% μέχρι το 2016 (βάση της επικαιροποίησης του νέου μεσοπροθέσμου Ν.4127/13, 19-2-13).
  • Για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων, για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για το πετρέλαιο θέρμανσης, το ηλεκτρικό και τα αναλώσιμα υλικά.
  • Ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις των σχολικών μονάδων και των υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης.
  • Για να μην στοιβάζουν τους μαθητές μας σε 30άρια τμήματα, καταστρατηγώντας κάθε παιδαγωγική λογική σχετικά με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που μας στοχοποιούν και εμπαίζουν την κοινωνία με συνθήματα τύπου «Πρώτα ο Μαθητής».
  • Για τη δωρεάν διανομή των συγγραμμάτων προς τους μαθητές. Κάθε μαθητής το δικό του βιβλίο.
  • Για την επαναλειτουργία των θεσμών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.
  • Για την ειδική αγωγή και τα δικαιώματα των παιδιών με ειδικές ικανότητες.
  • Ενάντια στην ανεργία των αποφοίτων των παιδαγωγικών σχολών. Για την τήρηση, έστω, του μνημονιακού κανόνα: 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις. Το εκπαιδευτικό προσωπικό έχει ήδη μειωθεί κατά 15,2% την περίοδο 2010-2012 και αναμένεται η περαιτέρω μείωσή του με τις νέες συνταξιοδοτήσεις, την μη επαναπρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών, τη συνεχιζόμενη μη τήρηση του κανόνα 1 προς 5 στους διορισμούς των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που πέρυσι σε ολόκληρη τη χώρα χάθηκαν χιλιάδες διδακτικές ώρες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
  • Για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας για τα παιδιά μας και τα παιδιά σας, ώστε να παραμείνουν στη χώρα μας.
  • Ενάντια στην απουσία επιμορφωτικών προγραμμάτων των εκπαιδευτικών που προφανώς θα κόστιζαν για την οργάνωσή τους, στην αδιαφορία για την καταγραφή των πραγματικών συνθηκών όσον αφορά το εποπτικό υλικό και τις συνθήκες διδασκαλίας, στις αυθαίρετες ποσοτικοποιήσεις ποιοτικών παραμέτρων του εκπαιδευτικού έργου (όπως λ.χ. οι διαπροσωπικές σχέσεις και προσδοκίες, το παιδαγωγικό κλίμα στη σχολική τάξη, η οργάνωση της σχολικής τάξης κ.ο.κ.), στην αδυναμία σύλληψης των ιδιαιτεροτήτων ανά είδος σχολικής μονάδος αλλά και ανά περιοχή, στην μη αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων με βάση και τις προτάσεις του κλάδου και τις σύγχρονες απαιτήσεις των μαθητών, στην στοχοποίηση των εκπαιδευτικών που απλώς διχάζει την κοινωνία για το ρόλο του εκπαιδευτικού και τις συνθήκες εργασίας του, πείθοντάς την ευκολότερα για δημοσιονομικού τύπου αξιολογήσεις, μεταθέσεις και απολύσεις.
  • Για την κατάργηση των νόμων 4093/12 και 4057/12 του νέου Πειθαρχικού Δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, με τους οποίους ο οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος θεωρείται ένοχος, αντί για αθώος, μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου και ως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή του (= κατάργηση τεκμηρίου αθωότητας) και μπορεί να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία ακόμη και για προσωπικές-ιδιωτικές αντιδικίες.
  • Για την απόσυρση του προς υπογραφή Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, που διαλύει τις οικογένειες και τις ζωές των εκπαιδευτικών. Άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα ότι θα μπορούσε ποτέ να εφαρμοσθεί ένα τέτοιο μέτρο στην εκπαίδευση, που έχουν ήδη μετατεθεί ή διορισθεί σε ένα συγκεκριμένο τόπο, που έχουν φτιάξει εκεί τη ζωή τους, που έχουν πιθανώς λάβει δάνεια για να αποκτήσουν κάποιο σπίτι κ.ο.κ., ξαφνικά ξεσπιτώνονται. Ο εξαθλιωμένος οικονομικά εκπαιδευτικός που έχει δει τις αποδοχές του να μειώνονται μέχρι και 45%, που δυσκολεύεται πλέον να επιβιώσει ακόμη και στον τόπο όπου έχει δομήσει τη ζωή του, οδηγείται ουσιαστικά σε συνθήκες πίεσης ικανές να προκαλέσουν παραιτήσεις που θα διευκολύνουν το έργο της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα αιτήματά μας δεν αφορούν μόνον το κλάδο μας, αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.
Σήμερα είμαστε εμείς, αύριο θα είσαστε εσείς!


Ηλεκτρονική Διεύθυνση Αποστολής των Ψηφισμάτων Συμπαράστασης
(μέχρι 04/06/2013):
elme.florina@gmail.com

Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΕΣΤΕ ΠΥΣΔΕ ΚΑΙ ΔΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή