Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Μοναδική εμπειρία σε πολυήμερο τουρνουά εξωτερικού…

...έζησαν οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Φλώρινα με τη συμμετοχή του στο Διεθνές Τουρνουά Kopaonik 2013 από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ακαδημία του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ είναι ιδιαίτερα έμπειρη σε συμμετοχές σε πολυήμερα τουρνουά αλλά για 1η φορά επιχείρησε
να υπερβεί τα όρια της χωράς κάτι που αποτελεί μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Το παιδικό τμήμα του ΠΑΣ με 14 ποδοσφαιριστές και δύο συνοδούς αναχώρησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 8:30 από το ΔΑΚ Φλώρινας και αφού διέσχισε όλη τη χώρα της ΠΓΔΜ μπήκε στη Σερβία και ανέβηκε στο όρος Κοπαόνικ της βαλκανικής χώρας φτάνοντας στον προορισμό της στο Hotel Junior Kopaonik στις 18:00  το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Οι παίχτες του ΠΑΣ Φλώρινας τακτοποιήθηκαν στα δωμάτια τους και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου και να θαυμάσουν την υπέροχη θέα της περιοχής. Ακολούθησε ενημέρωση από τους διοργανωτές, δείπνο και θεωρία του 1ου αγώνα.
Το επόμενο πρωί ο ΠΑΣ αντιμετώπισε την Zupa Alexandrovac ομάδα 3ης εθνικής Σερβίας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο Δόρης σε ατομική προσπάθεια και εκτέλεσε αριστοτεχνικά ο Κλάψης. Οι Σέρβοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν δέκα λεπτά αργότερα όταν σε εκτέλεση κόρνερ αδράνησε η άμυνα του ΠΑΣ. Η συνέχεια του αγώνα ήταν αμφίρροπη με τις 2 ομάδες να δημιουργούν εκατέρωθεν ευκαιρίες αλλά να μην μπορούν να πάρουν τη νίκη. Στον απογευματινό αγώνα ο ΠΑΣ αντιμετώπισε την ομάδα Vlada Dimitrievic Raska ομάδα υπό την αιγίδα του Ερυθρού Αστέρα που χρησιμοποίησε επίλεκτους παίχτες της ευρύτερης περιοχής και ηττήθηκε με σκορ 1-0. Οι παίχτες του ΠΑΣ μπόρεσαν και ανταπεξήλθαν στο ιδιαίτερα σκληρό και σε ορισμένες περιπτώσεις αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων τους και μάλιστα μπορούσαν να αποσπάσουν μέχρι και τη νίκη αν σε 3 περιπτώσεις ο Ηλιόπουλος αλλά και οι Παρίσης και Δόρης στέκονταν πιο τυχεροί. Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι ευκαιρίες είχαν και οι παίχτες της Vlada που οι παίχτες σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια του ΠΑΣ. 
Το πρωί του Σαββάτου ο ΠΑΣ αντιμετώπιζε την ομάδα του Krusevac σε έναν αγώνα που η νίκη του έδινε τη 2η θέση με την οποία θα έπαιζε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Οι παίχτες του ΠΑΣ μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με προβολή του Ρούφα στο 17ο λεπτό και να ελέγχουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 2ο μέρος οι παίχτες του Krusevac στο 50΄ εκτέλεσαν φάουλ ο Μαρκούλης απέκρουσε με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στην επαναφορά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με κοντινό σουτ σε κακή συννενόηση της άμυνας με τον τερματοφύλακα. Παρόλα αυτά ο Δόρης με χτύπημα πέναλτι έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον ΠΑΣ σε χέρι αμυντικού της Krusevac αλλά και πάλι οι Σέρβοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 με μακρινό σουτ και λάθος υπολογισμό του Μαρκούλη. Οι παίχτες του ΠΑΣ προσπάθησαν και πάλι να πάρουν το προβάδισμα αλλά το 2ο γκολ του Ρούφα ακυρώθηκε ως offside ενώ αρκετές καλές στιγμές είχαν οι Παρίσης, Δόρης, Τσώτσος και Κλάψης. Έτσι, ο ΠΑΣ κατέλαβε την 3η θέση του ομίλου αφού  η Vlada Dimitrievic κέρδισε όλους τους αγώνες και η Zupa επικράτησε του Krusevac 1-0 και θα αγωνιζόταν το πρωί της Κυριακής σε αγώνα κατάταξης για την 5-6η θέση με τον τρίτο του άλλου ομίλου που έτυχε να είναι η άλλη ελληνική συμμετοχή ομάδα των Ακριτών Συκεών Θεσσ/νικης.
Το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα του ΠΑΣ πραγματοποίησε εκδρομή στην κορυφή του όρους Kopaonik όπου λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστατα χιονοδρομικά κέντρα των βαλκανίων με περισσότερες από 25 πίστες διαφόρων δυσκολιών. Οι παίχτες του ΠΑΣ έμειναν ενθουσιασμένοι από το τοπίο και από την οργάνωση των αθλητικών χώρων της περιοχής που δεν έχει αναπτύξει μόνο τον χειμερινό αθλητισμό αλλά και έχει ιδιαίτερα οργανωμένους χώρους προετοιμασίας και camps όλων των ομαδικών αθλημάτων. 
Το πρωί της Κυριακής στον αγώνα κατάταξης οι παίχτες του ΠΑΣ ήταν καλύτεροι από αυτούς των Συκεών και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες με Δόρης, Τσώτσο, Παρίση και δύο φορές με Τσατσάνη αλλά ο Ηλιόπουλος που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Αντωνιάδη κατάφερε να πετύχει το μοναδικό τέρμα του ΠΑΣ 10΄λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης δίνοντας την 5η θέση του Τουρνουά στην ομάδα της ΦΛΩΡΙΝΑΣ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι παίχτες του ΠΑΣ παρακολούθησαν τον τελικό της διοργάνωσης και απόλαυσαν το SPA του ξενοδοχείου και τις ανέσεις που περιελάμβανε. 
Η αναχώρηση της ομάδα έγινε στις 9:30 ώρα Ελλάδας την Δευτέρα το πρωί και η αποστολή του ΠΑΣ ακολουθώντας την ίδια διαδρομή επέστρεψε στη βάση της στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας κουβαλώντας στις αποσκευές της εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες σε όλους. 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ, ΤΣΩΤΣΟΣ Κ., ΡΟΥΦΑΣ, ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΓΚΟΥΛΟΣ, ΔΟΡΗΣ, ΠΑΡΙΣΗΣ, ΤΣΩΤΣΟΣ Α., ΤΣΑΤΣΑΝΗΣ, ΣΕΛΕΜΙΔΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΚΛΑΨΗΣ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ:
1. BANE RASKA
2. VLADA DIMITRIEVIC
3. ZUPA ALEXANDROVAC
4. RUDAR MITROVICA
5. PAS FLORINA
6. AKRITES SIKEON
7. KRUSEVAC
8. FC KOPAONIK

* Φοβερές μάχες δόθηκαν στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών και των προπονητών στο μπιλιάρδο, τα ποδοσφαιράκια, το πινγκ πονγκ, τα επιτραπέζια και τα ηλεκτρονικά του ξενοδοχείου 
** Στιγμές ατελείωτου γέλιου, διασκέδασης και τραγουδιού πέρασε το προποητικό team, οι παίχτες αλλά και ο οδηγός του ΚΤΕΛ Γιώργος Δούμτσης τόσο στο ταξίδι όσο και στις κενές ώρες των αγώνων.
***Ραντεβού για νέες προκλήσεις σε τουρνουά έδωσαν όλοι για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά αφήνοντας για πάντα χαραγμένες στο μυαλό του τις εικόνες της 1ης συμμετοχής σε τουρνουά εξωτερικού τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου