Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

"Δε βλέπω δεν ακούω δε μιλάω" από φοιτητές του ΤΕΕΤ (video)

Με αφορμή το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας πραγματοποίησαν μία performance στην πόλη της Φλώρινας στις 14 Ιουνίου του 2013.
Το θέμα της δράσης "δε βλέπω δεν ακούω δε μιλάω" σχολιάζει και θίγει τις συνθήκες που οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, με αποκορύφωμα την πραξικοπηματική πράξη κλεισίματος της ΕΡΤ.
Το βίντεο αυτό είναι ένα μοντάζ της δράσης και διαφόρων γεγονότων που συνοψίζουν τις παραπάνω σκέψεις και σκοπεύει στην αφύπνιση της κοινωνίας, έχοντας τη μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στον σύγχρονο οικονομικό φασισμό


24 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ; ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΠΟΣΑ; ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΕΣ. ΑΠ' ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ 1.500.000 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ. ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ζημιογόνα ρε παραπολιτικέ.Αυτές τις απόψεις του καφενείου κρατήστε τις για σας.Ψάξε λίγο στο ιντερνετ και δες για κερδη της ερτ το πρώτο τρίμηνο του 2013.Δες πόσα έχουν πληρώσεει τα ιδιωτικά κανάλια όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας τους,ΤΙΠΟΤΑ και όλα αυτά τα τίποτα εμείς τα μπαλώνουμε.

      Διαγραφή
    2. Παραπολιτικός ή Παραπληροφορημένος?

      Διαγραφή
    3. 3.000 εργαζόμενοι λίγοι; Τα 700 ή 1000 ή 1.300 ευρώ είναι τα ιλιγγιώδη ποσά; Τέλος, αν πέσει η ΕΡΤ η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει πουθενά. Ακολουθεί κλείσιμο ΔΕΚΟ, νοσοκομείων, σχολείων κλπ. Γιατί τα γράφω αυτά, ενώ είμαι βέβαιος ότι ο "παραπολιτικός" τα ξέρει αλλά κάνει τον ινδιάνο; Γιατί υπάρχουν πιθανόν κάποιοι που τον πιστεύουν. Βαρέθηκα πια τους αγράμματους ακροδεξιούς που δεν φτάνει ότι νομίζουν ότι έχουν άποψη, τη λένε και δημοσίως να "μορφώσουν κι άλλους".

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικό! Συγκλονιστικό!

    Συγχαρητήρια στους φοιτητές μας. Βλέπουν, ακούνε, μιλάνε - αφυπνίζουν.

    Ξανά μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕ, ασφαλώς και είναι πραξικοπηματική πράξη το κλείσιμο οποιασδήποτε δημόσιας επιχείρησης από ένα κόμμα που έχει 125 βουλευτές και διαφωνούν σε αυτό οι εταίροι του στην κυβέρνηση. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

    Σταμάτα επιτέλους να διαδίδεις ψεύδη. Πού είναι τα στοιχεία σου που αποδεικνύουν ελλειμματική ΕΡΤ? Σε προκαλώ να τα μας τα παρουσιάσεις.

    Σύμφωνα με τους Ισολογισμούς της λοιπόν,
    Για το 2010:
    Κύκλος Εργασιών: 336εκ, ΚΕΡΔΗ προ φόρων: 30 εκ. ευρώ
    Για το 2011 (18μηνη χρήση):
    Κύκλος Εργασιών: 318εκ, ΚΕΡΔΗ προ φόρων: 56,9 εκ. ευρώ

    Σύμφωνα με έγραφο της διοίκησης της ΕΡΤ που αποκάλυψε η γαλλική Humanite (εδώ: http://www.humanite.fr/monde/revelations-le-groupe-audiovisuel-grec-ert-rentabl-543838)
    "Παρά την ύφεση, η οποία προκαλεί απώλειες σε όλες τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, η ΕΡΤ είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Αν "το πρώτο τρίμηνο του 2013, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,46%, από € 3,659,200.00 στο συνολικό ποσό των € 246,377,740.00," η επιστολή αναφέρει ότι «οι δαπάνες έχει επίσης μειωθεί. Ανέρχονται σε € 205,410,000.00. " Η εταιρεία έχει τοποθετήσει ένα κέρδος € 40,967,740.00."

    Σε αυτά δεν υπολογίζεται και το 25% των εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος που πάει απευθείας στον κρατικό προυπολογισμό.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ??

    Όσον αφορά τις υπόλοιπες απολύσεις ΦΥΣΙΚΑ και υπήρχαν/υπάρχουν αντιδράσεις παντού. Μέτρα τις απεργίες και τις διαδηλώσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το καιρό. Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι εσύ είναι επειδή κάθεσαι στο καναπέ σου και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ σαν κοινό παπαγαλάκι.

    Η υποκρισία είναι ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τηλεοπτικό μέλλον θα είναι πολύ καλό.

    Επιτέλους δεν θα πληρώνουμε 4,24 ευρώ το μήνα (από τα οποία μόνο τα 2,59 φτάνουν στην ΕΡΤ και από αυτά πληρώνονται οι εργαζόμενοι και το ΙΚΑ τους - τα υπόλοιπα είναι 23%ΦΠΑ και 25% για εταιρεία ηλεκτρικού)

    Σύντομα όλα θα είναι ψηφιακά και ιδιοτικά και θα τα χρυσοπληρώνουμε ή θα βλέπουμε μόνο μαύρες οθώνες. Και από ποιότητα? Τσόντα, τούρκικο και δόξα τον Αλάχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παραπολιτικος η' εγκαθετος?

    Δηλαδη ποσο περισσοτερο ραγιας να νιωσεις για να αλλαξεις μυαλα?
    Αναρωτιεσαι αν μας επιασε ευαισθησια τωρα για την Ε.Ρ.Τ..
    Το ιδιο θα αναρωτιεσαι και αυριο οταν σου κλεισουν το νοσοκομειο..το σχολειο..
    Θα μας λες εδω εκλεισε η Ε.Ρ.Τ. για ενα-δυο σχολεια κανετε ετσι..
    Ακους τετοια πραγματα και αναρωτιεσαι,ειναι δυνατον..Ειναι δυνατον να υπαρχουν τετοια μυαλα?
    Η απαντηση ειναι προφανης..
    Αν δεν υπηρχαν,δεν θα φταναμε ως εδω..
    Μια ειναι η λυση..
    Να παρει το κρατος ολες τις καταθεσεις των πολιτων γιατι δεν μας βγαινουν τα νουμερα..
    Δεν καταλαβα?Περισσοτερη αξια εχουν οι καταθεσεις του οποιουδηποτε,απ την υπαρξη της χωρας?ΟΧΙ
    Τοτε να δω πως κελαηδαν τα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ..
    Ε-Ε-Ερχεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕ,

    Ο κύριος Παπαδημητρίου, τον οποίο δεν έχω την τιμή να γνωρίζω, στο από πάνω post τοποθετείται και σας απαντά με σαφήνεια, παραθέτοντας στοιχεία και, το κυριότερο, στέκεται και σχολιάζει την ουσία των παρα-λόγων σας.
    Αυτή η γενίκευση που κάνετε, ότι δηλ. οι λίγοι βολεμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ τα παίρνανε χοντρά ενώ ο κόσμος χάνονταν και δεν κουνιόταν φύλλο, είναι είτε ηθελημένα άστοχη, είτε αφελής. Σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνη, διότι όντας ισοπεδωτική, στομώνει τα αντανακλαστικά των πολιτών σε κάτι τόσο πρωτοφανώς αντιδημοκρατικό, όπως το κατέβασμα του διακόπτη στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η παρούσα κυβέρνηση λειτουργεί με τον συγκεκριμένο τρόπο, να ισχυρίζεται δηλ. εξαιρετικές συνθήκες και να περνάει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παρακάμπτοντας τη βουλή. Ίσως για αυτό η στάση σας απέναντι σε αυτό το πραξικόπημα να είναι τόσο... αποστασιοποιημένη. Διότι οι οικονομικοί μας δικτάτορες μας έχουν μουδιάσει το μυαλό με την προπαγάνδα τους εντός και εκτός της χώρας.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, ήρθαν σε ευθεία ρήξη με το Σύνταγμα που επιβάλει τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ενώ δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα, δεν είχε υπογραφεί η πράξη τους ούτε καν από το υπουργικό συμβούλιο.
    Εδώ έγκειται και η τοποθέτησή μας, περί πραξικοπήματος.
    Τέτοιου είδους πρακτικές νομιμοποιούνται μόνο μέσα σε ένα δικτατορικού καθεστώς και, το ότι δεν έχουν κινηθεί ακόμα νομικές διαδικασίες για την απίστευτη αυτή αυθαιρεσία από μεριάς Σαμαρά, υποδηλώνει ότι η δικαστική εξουσία, αλλά ακόμα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που όφειλε να μην δεχθεί τη συγκεκριμένη πράξη, έχουν τοποθετήσει τα συμφέροντά τους μακρυά από τους 1.500.000 ανέργους που αναφέρεστε, εμένα, εσάς(?), τους υπόλοιπους Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά και την ίδια τη χώρα.
    Πολύ καιρό τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα σταθώ στην ουσία αυτών που έχουν αναφερθεί από τον Παραπολητικό,γιατί νομίζω ότι οι περισσότεροι δώσατε τις απαντήσεις που έπρεπε,απλώς θα αναφέρω ένα γενικό σχόλιο.
    Τόσο η Ε.Ρ.Τ,όσο και τα νοσοκομεία,σχολεία,υπηρεσίες και γενικά όλο το δημόσιο παρέχουν δημόσια αγαθά προς όλους τους πολίτες.
    Δημόσια αγαθά για τα οποία η πολιτεία έχει την ευθύνη με σκοπό να συνθέσουν αυτό που λέμε κράτος.
    Είναι λογικό σε αυτά τα αγαθά να μην λειτουργούμε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουμε υπερβολικό κόστος ακόμη και ζημία.
    Η εθνική άμυνα για παράδειγμα είναι υπηρεσία υψηλού κόστους και όμως συνεχίζουμε και πρέπει να την έχουμε.
    Αν μπούμε στην πρακτική,κάθε τι που δεν έχει κέρδος το κλείνω, τότε πολλά από τα παραπάνω...π.χ άμυνα,αστυνομία, σχολεία δεν θα υπήρχαν,γιατί θα τα είχαμε καταργήσει.
    Εκτός αυτών όμως, ο κ Παραπολητικός αν άκουγε τα σχόλια που διατυπώθηκαν αυτές τις μέρες, θα μάθαινε και κάτι άλλο,ότι πχ το μηνιαίο κόστος επιβάρυνσης κάθε νοικοκυριού,λόγω μη πληρωμής από τα ιδιωτικά κανάλια των αδειών και συχνοτήτων που χρησιμοποιούν,υπερβαίνει τα 50 €.
    Επίσης το κόστος διαφήμισης που είναι το βασικό έσοδο όλων των καναλιών, προσαυξάνει την τελική τιμή του προϊόντος και μετακυλίεται στους καταναλωτές δηλαδή σε όλους εμάς.
    Σκεφτείτε την αύξηση στο κόστος ζωής μας,λόγω όλων αυτών των προωθητικών ενεργειών.
    Ας μην μιλάμε για δωρεάν ιδιωτική ενημέρωση,λες και οι καναλάρχες επιτελούν κοινωνικό έργο χωρίς όφελος.
    Είναι τραγικό λοιπόν όλους αυτούς τους Γιάννηδες και Μπάμπηδες που υπηρετούν μια χαρά το σύστημα,να τους πληρώνουμε εμείς,που ούτως ή άλλως είμαστε οι χαμένοι του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΧΩ. ΑΡΚΟΥΜΑΙ ΣΕ ΟΣΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ ΡΩΤΩΝΤΑΣ (ΡΗΤΟΡΙΚΑ) ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ, ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΑΝ Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ" Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ. ΔΙΑΔΙΔΩ ΨΕΥΔΗ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ; ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΨΕΥΔΗ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΣΕ ΚΑΝΑΠΕ, ΣΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ, ΣΕ ΣΚΑΜΝΙ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΜΗΘΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΕ ΚΑΛΑΜΙ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΘΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ. ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΚΑΞΑ. ΤΕΛΟΣ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ν.3429/2005 "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ". ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΝΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΡΤ. ΣΤΙΣ 18-8-2011 ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ: 14 Β ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ. ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ. ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΠΟΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ; ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕ, διαδίδεις ψεύδη και είσαι "παπαγάλος" όταν χωρίς στοιχεία λες ότι η ΕΡΤ είναι ζημιογόνος επιχείρηση και απλά "αναπαράγεις" απόψεις που ακούς αριστερά/δεξιά, όπως άλλωστε αναφέρεις και μόνος σου.

      Σου υπενθυμίζω την "άποψη" σου για τους 600 εργαζόμενους του BBC σε άλλο post.

      Επειδή η αλήθεια προκύπτει πάντα από τα στοιχεία, και επειδή "εντέχνως" αμφισβητείς τα "δικά μου στοιχεία" ιδού οι επίσημοι ισολογισμοί της ΕΡΤ Α.Ε.:
      για το 2010 http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4Α3Κ46ΨΧ9Υ-Κ
      Κέρδη προ φόρων: 30.466.791,66
      για το 2011:
      http://static.diavgeia.gov.gr/doc/Β49Θ46ΨΧ9Υ-2ΔΠ
      Κέρδη προ φόρων: 56.900.000,00

      Μετά από τα παραπάνω στοιχεία, αν θέλεις να παραμείνεις πιστός στην άποψη σου για το ότι μια κερδοφόρος επιχείρηση ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και δεν ΚΛΕΙΝΕΙ, σε καλώ να αναθεωρήσεις την άποψη σου για την ΕΡΤ.

      Το ανταποδοτικό τέλος, και όχι "χαράτσι" το πληρώνουμε διότι πρόκειται περί δημόσιας υπηρεσίας κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα, όπως ακριβώς πληρώνεις τη ΔΕΗ για το δίκτυο μεταφοράς, την ΔΕΥΑΦ για τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, κλπ.

      Η διαφωνία των εταίρων είναι σαφέστατα εκπεφρασμένη αγαπητέ, διότι διαφορετικά δεν θα είχαμε την "ενδοκυβερνητική κρίση" που ζούμε αυτές τις μέρες. Το αν ο Βενιζέλος έχει υπογράψει την διάλυση της ΕΡΤ είναι δικό του θέμα υποκρισίας, όχι δικό μου.

      Τα περι καλαμιών, βολεμένων και υπονοούμενων περι Καρακάξας, σε προκαλώ να τα γράψεις/εξηγήσεις επωνύμως αν επιθυμείς απάντηση, και όχι κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία..

      Εννοείται ότι μπορείς να έχεις και να επιμείνεις στην άποψη σου στηριζόμενη στα ψεύδη Κεδίκογλου και όχι στα πραγματικά στοιχεία. Αυτό ακριβώς σε κάνει "παπαγαλάκι" όμως και μάλιστα του χειρότερου είδους.

      Διαγραφή
    2. Ρε παραπολιτικέ ξεκόλλα εδώ ο κόσμος καίγεται και εσύ συνεχίζεις να συγκαλύπτεις αυτή την λάθος κυβερνητική απόφαση.
      Δεν θα μπω στην λογική του Παπαδημητρίου στο να σου αραδιάσω επιχειρήματα και στοιχεία,για τον μοναδικό λόγο ότι πλέον όλοι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης έχουν καταρρεύσει ο ένας μετά τον άλλο.
      Μετά από οχτώ ημέρες οι μάσκες έπεσαν έχουν γραφτεί τόσα πολλά,που μόνο όσοι έχουν παρωπίδες δεν τα βλέπουν.
      Το ξέρω ότι λάθη υπήρχαν,το ξέρω ότι όπως παντού έτσι και εδώ χρειάζονταν βελτιώσεις και διορθώσεις.
      Άλλο πράγμα να αγωνιστώ υπό προϋποθέσεις ώστε να επιδιώξω το μέγιστο όφελος,με το ελάχιστο κοινωνικό και οικονομικό κόστος,και άλλο να πετύχω το μικρότερο όφελος με το μέγιστο κόστος.
      Δυστυχώς αυτό το τελευταίο αποτελεί πρακτική των αστικών κυβερνήσεων της τελευταίας τριετίας.
      Να σου πω και κάτι τελευταίο,τον τσαμπουκά τους οι κυβερνώντες μας θα έπρεπε να τον δείξουν στους απέξω και όχι στον λαουτζίκο.
      Αυτό δεν υπόσχονταν πριν ένα χρόνο ;
      Τότε πραγματικά θα λέγαμε ότι έχουν @@@@@@@ και όχι ότι είναι @@@@@@@ !
      Το λιγότερο που θέλει αυτός ο κόσμος τούτη την ώρα είναι συμπαράσταση και όχι το να λοιδορούμε σε βάρος τους.

      Διαγραφή
  9. Ερώτηση:
    Είναι ή δεν είναι Ανώνυμη Εταιρία η ΕΡΤ;
    Κύριε Πιερράκο,
    δεν μπορεί να μη θυμάστε την απαξίωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ απέναντι στους τεμπέληδες εκπαιδευτικούς, στους αγρότες με τα εκατομμύρια, στους αργόσχολους αερομεταφερόμενους πανεπιστημιακούς και σε όλους που διεκδικούσαν το δικαίωμα στη δουλειά.
    Ο αγωνιστικός οίστρος ΟΛΩΝ μα ΟΛΩΝ εμφανίστηκε όταν το φάσμα της ανεργίας έφτασε μια σπιθαμή από τον πισινό τους.
    Μια απλή και όχι απλοική παρατήρηση:
    Δηλαδή η ΕΡΤ ξοδεύει περί τις 600000 € την ημέρα μετά τους φόρους;
    Ευτυχώς με αυτή την ευκαιρία γνωρίστηκαν και μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτιμώ ότι όλοι μας που λίγο πολύ θυσιάζουμε κάποιο χρόνο στην ενημέρωση,και μπαίνουμε στη λογική να ασκήσουμε κριτική και να σχολιάσουμε γεγονότα και καταστάσεις
      Θα πρέπει να δείχνουμε μια μικρή ανοχή και συγχωρητική διάθεση.
      Όταν για παράδειγμα ξεκινάς κακοπροαίρετα να σχολιάσεις κάτι τότε όπως ο παραπολητικός,ότι αποδείξεις και να σου φέρουν δεν θα πεισθείς ποτέ σου για την αλήθεια.
      Τα λέω αυτά αγαπητέ μου γιατί αντιλαμβάνομαι ένα παράπονό σου, ότι τέλος πάντων κάποτε όλοι αυτοί μπορεί να μην ήταν τόσο αμερόληπτοι.
      Ναι έτσι ήταν αλλά δεν πειράζει,φτάνει που σήμερα βγήκαν και είπαν κάποιες αλήθειες,φτάνει που σήμερα έστω και αργά αποφάσισαν να αγωνισθούν.
      Ξέρεις ο αγώνας της ΕΡΤ καθορίζει τις τύχες πολλών Ελλήνων και προφανώς δεν εννοώ μόνο των εργαζομένων της ΕΡΤ.
      Άρχισε πλέον να ξεσκεπάζεται ο βρώμικος ρόλος των ιδιωτικών καναλιών και το βόλεμα κάποιων ημέτερων εκεί μέσα που δεν σχετίζεται με τον απλό εργαζόμενο.
      Ποτέ λοιπόν δεν είναι αργά και να σου πω και κάτι άλλο, όταν η κεφαλή είναι η κυβέρνηση λογικό δεν είναι να ελέγχονται τα δελτία και ότι βγαίνει προς τα έξω;
      Οι όποιοι δημοσιογράφοι έχουν άραγε το δικαίωμα να παρέμβουν και να αλλάξουν το πρόγραμμα κατά το δοκούν.
      Δεν τους δικαιολογώ απλώς όπως είπα και προηγουμένως τους δίνω άλλοθι.
      Όταν κάποιος είναι δημόσιος υπάλληλος ,στρατιωτικός,αστυνομικός δεν έχει πολλά περιθώρια διαφωνιών με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.
      Τέλος όσον αφορά το κόστος των 600000€ σε ρωτώ όταν το ίδιο ποσό μοιράζονται 10 άνθρωποι για 1 ώρα εκπομπής εβδομαδιαίως τι θα πεις;
      Όταν ξοδεύουμε 5 εκ ευρώ ημερησίως σε νοσήλεια τι θα πεις , όταν φτιάχνουμε ένα δρόμο σε ένα απομακρυσμένο χωριό των 20 ανθρώπων κ.ο.κ τι θα πεις;
      Να τα σταματήσουμε όλα τα πάντα έτσι εύκολα ;

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι κακοπροαίρετος. Μάλλον οργισμένος.
      Το μαύρο μου μαυρίζει την καρδιά. Όπως δεν επιθυμώ το λευκό γιατί είναι υποκριτικό. Προτιμώ το χρώμα.
      Μια παρατήρηση στην τελευταία παράγραφο. Πρέπει να καθορίσουμε στο τι είναι παραγωγικό από τι είναι αγαθό σε συνδυασμό με το οικονομικοπολιτικό status. Αν δε γίνει αυτό τσουβαλιάζουμε τα πάντα δίνοντας όμως και το δικαίωμα να μας τσουβαλιάζουν.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  10. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΧΩ. ΑΡΚΟΥΜΑΙ ΣΕ ΟΣΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ ΡΩΤΩΝΤΑΣ (ΡΗΤΟΡΙΚΑ) ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ, ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΑΝ Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ" Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ. ΔΙΑΔΙΔΩ ΨΕΥΔΗ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ; ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΨΕΥΔΗ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΣΕ ΚΑΝΑΠΕ, ΣΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ, ΣΕ ΣΚΑΜΝΙ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΜΗΘΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΕ ΚΑΛΑΜΙ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΘΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ. ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΚΑΞΑ. ΤΕΛΟΣ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ν.3429/2005 "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ". ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΝΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΡΤ. ΣΤΙΣ 18-8-2011 ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ: 14 Β ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ. ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ. ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΠΟΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ; ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ; ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ. ΑΝΩΝΥΜΕ 2.29 ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΨΩ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ. "ΕΜΕΙΣ ΜΠΑΛΩΝΟΥΜΕ" ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ. ΑΝΩΝΥΜΕ 4.15 ΑΝΤΛΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ, ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΑΝ ΕΣΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. ΕΙΣΑΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΑΝΩΝΥΜΕ 6.06 δΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ 3000 ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΟΥΤΕ ΤΑ 13ΟΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΕΙΠΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΟΠΟΤΕ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΙΝΔΙΑΝΟ Ή ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟΝ ΟΣΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ" ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ. ΠΡΟΤΙΜΩΒ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΤΟ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ ΚΟΛΠΟ ΠΕΡΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ, ΙΝΔΙΑΝΩΝ, ΜΟΓΓΟΛΩΝ, Κ.Λ.Π. ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΛΕΟΝ. ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ" ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΑΝΕ ΕΝΑ ΣΤΙΓΜΑ: ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ, ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ, Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΑΛΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ. ΑΝΩΝΥΜΕ 9.16 ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙΣ, ΤΟ ΥΠΙΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΣΚΗ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΥΤΕ ΥΠΑΙΝΙΧΤΗΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΠΡΑΞΗ ΘΕΑΡΕΣΤΗ. ΟΥΤΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΔΙΚΑΙΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΕΙΠΑ ΜΟΝΟΝ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 3000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ. ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ "ΜΟΝΟΝ" ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ; ΕΣΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΠΙΕΡΡΑΚΟ. ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΩ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΠΑΡΑ-ΛΟΓΟΣ ΩΝ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΥΨΗΛΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΑΦΕΛΗΣ, ΟΥΤΕ ΑΣΤΟΧΗ. ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΑΣΑΦΗΣ (ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ-ΛΟΓΟΣ, ΔΕ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ - ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ). ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ: Η ΡΕΜΟΥΛΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ (ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ. ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ. Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΣΩΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ. ΠΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ. ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ, Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ, ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ", Ο ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. ΩΣΤΟΣΟ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ. ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕ,

    Παρότι για μία ακόμα φορά οι απαντήσεις που λάβατε είναι απολύτως εύστοχες και επεξηγηματικές, αισθάνομαι και πάλι την ανάγκη να προσθέσω 2 πράγματα, όχι "τεχνοκρατικά", δε θα σας υποχρεώσω να ανατρέξετε σε στοιχεία, αυτά άλλωστε είναι πια τόσα πολλά που, για τους περισσότερους από εμάς, φαίνεται να έχουν χάσει την αξία τους.
    Ρητορικά και εγώ με τη σειρά μου, προβληματίζομαι για αυτόν τον κανόνα της αγοράς όπως λέτε. Μία λέξη, η αγορά, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια μας ήταν άγνωστη πέρα από τον τόπο που πηγαίναμε για να αγοράσουμε λεμόνια κάθε Τετάρτη, έγινε όμως αναπόσπαστος όρος του λεξιλογίου μας με τον τρόπο που τον εννοούμε τώρα, από εποχής ΓΑΠ+Κρίσης, με τη βοήθεια φυσικά των ΜΜΕ.
    Αλήθεια, εσείς αυτή την αγορά, την εννοείτε με κεφαλαίο Α?
    Αυτή η Αγορά, είναι υπεράνω ηθικής, ανθρώπινων αξιών και δικαιωμάτων, ακόμα και από το ίδιο το Σύνταγμα των Ελλήνων? Είναι κάτι σαν τον Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης? Οι κανόνες της είναι νομοτελειακοί και δεν αμφισβητούνται? Ή μήπως είναι εγγενής νόμος της λειτουργίας του Σύμπαντος, όπως για παράδειγμα η νόμος της Βαρύτητας, οπότε αξιωματικά έχει παντού εφαρμογή...?
    Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας, το ότι δεν αμφισβητούμε τον κόσμο στον οποίο ήρθαμε και δεχόμαστε το κάθε τι ως δεδομένο, όσο παράλογο και απάνθρωπο (με τη σημασία που θα έπρεπε να έχει η λέξη) και αν είναι...

    Το δεύτερο ζήτημα που θέλω να θίξω, αφορά στο δικαίωμά σας να κάθεστε όπου θέλετε. Αν είστε Έλληνας πολίτης, λυπάμαι που σας το θέτω έτσι ωμά, δεν έχετε δικαίωμα να κάθεστε.
    Το Σύνταγμα της Ελλάδας επαφίεται στον πατριωτισμό σας στο Άρθρο 120 και σας υποχρεώνει να υπερασπιστείτε την τήρησή του. Το κατέβασμα του διακόπτη της ΕΡΤ για παράδειγμα, είτε σας αρέσει να την παρακολουθείτε είτε όχι, είναι και βίαιο και αντισυνταγματικό.
    Αν επιμένετε να ερμηνεύετε την πραγματικότητα διαφορετικά, τότε είτε είστε αφελής, είτε τα συμφέροντά σας τοποθετούνται εκτός της συνταγματικής νομιμότητας.
    Και αυτό δεν είναι θέμα άποψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Ανώνυμε 19 Ιουνίου 2013-10:26μ.μ.

    Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς τις 2 από τις 3 τοποθετήσεις σας.

    Ως προς την επωνυμία της ΕΡΤ, μάλλον αναφέρεστε στο εμπορικό δίκαιο και δεν είμαι καθόλου αρμόδιος να σας δώσω κάποια χρήσιμη πληροφορία.
    Το μόνο που μπορώ να πω αφορά στο συμπλεγματικό νομικό καθεστώς που διέπει αυτούς τους κανόνες της αγοράς (βλέπε προηγούμενό μου post), το οποίο φυσικά δεν υφίσταται για να προασπιστεί τις ανθρώπινες αξίες, αλλά για να δημιουργεί νομικά "πατήματα" για ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων οργανισμών, απαλλαγή και συγκάλυψη καταχραστών της Δημόσιας περιουσίας και άλλα τέτοια γνωστά και μη εξαιρετέα. Μία καλοστημένη μονόπολη στην οποία πλουτίζουν πάντα συγκεκριμένα άτομα.

    Σας απαντώ στο σημείο που απευθύνεστε σε εμένα:

    Ασφαλώς και θυμάμαι όλα όσα πολύ ορθά αναφέρετε. Θυμάμαι ακόμα και τον Πάγκαλο να λέει τους εκπαιδευτικούς αξύριστους και άπλυτους. Δεν υπάρχει κάποια διαφωνία μεταξύ μας ως προς την "κρατικοποιημένη" ΕΡΤ, τον κομματικά υποκινούμενο και βυσματικά στελεχωμένο δημόσιο οργανισμό. Αυτός είναι και ο Δούρειος Ίππος στη Χώρα μας. Η αναξιοκρατία.
    Και μετά έρχεται το "μαζί τα φάγαμε".

    Μην κάνουμε το λάθος όμως να μπερδεύουμε δύο διαφορετικά ζητήματα μεταξύ τους. Δεν υπερασπίζομαι τη Λειτουργία ενός διεφθαρμένου οργανισμού. Υπερασπίζομαι το δικαίωμα στην ύπαρξη ενός αντικειμενικά υγιούς οργανισμού.
    Η μεθόδευση της απαξίωσης ενός οργανισμού, ή ακόμα και της ίδιας της Χώρας και των Ελλήνων, για να ξεπουληθεί όσο-όσο, είναι τόσο προφανής, που απορώ γιατί επιτρέπουμε σε αυτούς που την έκαναν τόσο καιρό και μας έφτασαν ως εδώ, ακόμα και το να μιλάνε.
    Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε από τον κάθε Κεδίκογλου τα λεγόμενά του περί εξυγίανσης, δε θα κάνουν οι λύκοι μάθημα χορτοφαγίας στα πρόβατα.
    Όσο αναλωνόμαστε σε τέτοιου είδους συζητήσεις, παίζουμε το παιχνίδι τους, είμαστε διαιρεμένοι, αδύναμοι και το χειρότερο, άνευ ουσίας.

    Για να καταλήξω. Ναι, τώρα δραστηριοποιήθηκαν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήταν ξύπνιοι πριν ή διαφωνούντες. Κάποιοι από αυτούς απολύθηκαν για την αντικειμενικότητά τους, όπως ο Αρβανίτης. Επίσης, πίσω από τους δημοσιογράφους υπάρχει ένα επιτελείο από τεχνικούς και καλλιτέχνες. Όλοι αυτοί παίρνανε 3+60...
    Η ουσία είναι ότι όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουμε χάσει την αξιοπρέπεια και τα όνειρά μας, η αφορμή της ΕΡΤ ας είναι ένα μάθημα δημοκρατίας για όλους μας, ας κάνουμε τον απολογισμό μας, να δούμε που φταίξαμε και τι μέλλον θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας και ας στείλουμε επιτέλους αυτούς που εδώ και 38 χρόνια μας ξευτελίζουν και ασελγούν εις βάρος των ανθρώπινων αξιών μας, εκεί που τους αξίζει:
    Στη λήθη. Για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το θέμα μου δεν είναι τι έλεγε ο κάθε πολιτικός. Η ενόχλησή μου είναι στη συμφωνία των δημοσιογράφων όπως αυτή εκδηλώνεται ακόμα και τώρα με την γνωστή συγκαταβατική κίνηση της κεφαλής των.
    Σε ένα Dialogue in the Dark το ζητούμενο είναι η εξερεύνηση του αόρατου. Το μαύρο όμως όπως γράφω και παραπάνω μου μαυρίζει την καρδιά. Το λευκό είναι υποκριτικό. Αυτό που επιθυμώ λοιπόν είναι το χρώμα. Το αόρατο λοιπόν είναι το χρώμα και αυτό εξερευνώ. Πολύ φιλοσοφικό αλλά απαραίτητο σε ένα διάλογο ανώνυμων και κυρίως αισιόδοξο.
    Όπως καταλαβαίνετε τα περί δημοκρατίας είναι τόσο σύνθετα που θα μπορούσαν να είναι συγχρόνως και απλά. Αυτό που τα διαχωρίζει και εξιτάρει τον κόσμο είναι η διαφορετική προσέγγιση.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατ' αρχάς θέλω να επισημάνω ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από την ώρα της δημοσίευσης ενός σχόλιου, έως ότου να αναρτηθεί, γεγονός που δυσκολεύει αυτήν την ανταλλαγή απόψεων.

    Αγαπητέ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕ, αυτή τη στιγμή που σας γράφω τούτες εδώ τις γραμμές, έχω διαβάσει όλα σας τα σχόλια, μαζί με αυτό που απευθύνεστε για πρώτη φορά σε εμένα. Δυστυχώς φαίνεται να είμαι σε πλεονεκτική θέση αφού σας απευθύνω το λόγο για 3η φορά, ενώ εσείς είχατε την ευκαιρία μόνο μία.

    Απαντώ στο post που απευθύνεται σε εμένα λοιπόν, αυτό που φέρει την ημερομηνία-ώρα ανάρτησης 20 Ιουνίου 2013-12:30μ.μ.

    Σας ευχαριστώ πολύ για το επίπεδο νόησης που μου πιστώνετε, ελπίζω να μη συνοδεύεται από κάποιο τέλος ευφυίας.
    Τα γραφόμενα του κ. Παπαδημητρίου δεν τα αναλύω, τα διαβάζω, τα ερμηνεύω συγκρίνοντάς τα με τα όσα γράψει εσείς (έστω και με κάποια ασάφεια όπως λέτε) και κρίνω ότι ταυτίζομαι με τις ερμηνείες, απαντήσεις και τους σχολιασμούς που δίνουν. Έχοντας αναφέρει τα παραπάνω, συμπληρώνω μόνο στα σημεία που θεωρώ ότι οι υπόλοιποι συγγραφείς δεν έχουν καλύψει και που με προβληματίζουν στο βαθμό που να ασχοληθώ και να απαντήσω.

    Λυπάμαι που επιμένω, ίσως μάταια, αλλά επιτρέψτε μου να επιμείνω ότι η πρώτη σας ανάρτηση είναι τραγικά ασαφής (αν τη συγκρίνουμε με την τελευταία, αυτήν στην οποία σας απαντώ) και γενικεύει το κλείσιμο της ΕΡΤ με το ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, με τέτοιον τρόπο ώστε να παρουσιάζονται όλοι όσοι αντιτίθενται σε αυτό που ισχυριζόμαστε πραξικοπηματική πράξη, υπέρμαχοι της ενός διεφθαρμένου και ζημιογόνου οργανισμού, έναντι των προαναφερθέντων ανέργων πολιτών.
    Είναι ξεκάθαρο ότι ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, είσαστε ο πρώτος που έκανε ανάρτηση και άρα το σχόλιό σας προορίζονταν στο βίντεο των φοιτητών, άρα επιλέγετε να μην καταλαβαίνετε τι θίγει η συγκεκριμένη δράση-μοντάζ και στέκεστε στην ημιτονοειδή κυματομορφή με συχνότητα 493 Hz (Σι), που υπονοεί τη διακοπή ενός ψηφιακού σήματος, για να τοποθετηθείτε ανακριβώς και παραπληροφορώντας (όπως σας επισήμανε 2 φορές ο κ. Παπαδημητρίου) κατά των "λίγων βολεμένων" της ΕΡΤ. Αν με τους βολεμένους ευνοούσατε τους βυσματίες του Κεδίκογλου, εσείς φταίτε που δεν τοποθετηθήκατε ορθότερα. Διότι όταν δεν ξεκαθαρίζετε σε ποιους αναφέρεστε από τη μία, από την άλλη υπονοείτε ότι η διατήρησή της είναι αντιδημοκρατική, τότε, επιμένω, γενικεύετε επικίνδυνα.
    Αναφέρεστε και στην ευγένειά μου, ή στην έλλειψη αυτής. Νομίζω ότι είμαι ευγενέστατος, όχι απαραίτητα επειδή το θέλω, δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, αυτό μου βγαίνει.
    Με το δεύτερο μισό της απάντησής σας, νομίζω ότι βάζετε τα πράγματα σε τάξη και είστε ξεκάθαρος. Τελικά δε νομίζω ότι διαφωνούμε κατ ουσίαν κάπου.
    Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να αναφερθώ στις άλλες σας τοποθετήσεις, αυτές με τους ινδιάνους και για να είμαι ειλικρινής, τα κεφαλαία γράμματα με κουράζουν.

    Θα δώσω λίγο χρόνο στον moderator να προλάβει να αναρτήσει και τις υπόλοιπες τοποθετήσεις, και αν επιθυμείτε κάποια διευκρίνηση από πλευράς μου, είμαι στη διάθεσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Πιερράκο. Δράττομαι της ευκαιρίας να τοποθετηθώ συνολικά στις απόψεις που διατυπώσατε, αρχίζοντας από την Αγορά η οποία - ΔΥΣΤΥΧΩΣ - ειναι υπεράνω ηθικής, ανθρώπινων αξιών και δικαιωμάτων, ακόμα και από το ίδιο το Σύνταγμα των Ελλήνων, όπως είναι και αυτοί οι πανίσχυροι "καλοί άνθρωποι" που ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τους κανόνες. Επίσης ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι κανόνες της είναι νομοτελειακοί και δεν αμφισβητούνται, για όλους τους παραπάνω λόγους. Δε γνωρίζω τι είναι ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης και δεν με απασχολεί. Με την αναφορά σας στο ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος της Ελλάδος, ανοίγετε ένα πολύ μεγάλο θέμα, το οποίο δεν με αφήνει αδιάφορο. Ο πατριωτισμός των Ελλήνων έχει εντέχνως αμβληνθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, με τη δημιουργία κομματικών στρατών, οι οποίοι λόγω προσωπικών συμφερόντων είναι πανίσχυροι. Βοήθησαν και οι αναφορές των "κορυφαίων" πολιτικών μας σε "πατριδοκάπηλους". Σας διαφεύγει ότι για κάποιο διάστημα όποιος τολμούσε να αναφέρει τη λέξη Πατρίδα ή κάποιο παράγωγό της χαρακτηρίζονταν αμέσως φασίστας, εθνικιστής, σκοταδιστής και πολλά άλλα. Επί του πρακτέου, για να εκδηλωθεί συλλογικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά ο πατριωτισμός των Ελλήνων, απαιτείται η παρουσία ενός ΗΓΕΤΗ, ο οποίος θα μπορεί να εμπνεύσει τους Έλληνες ώστε να τον ακολουθήσουν. Προσωπικά, δε διακρίνω τέτοια χαρακτηριστικά σε κανέναν πρωταγωνιστή του δημόσιου βίου της χώρας μας και θυμάμαι τι μου είχε πει ένας φίλος δημοσιογράφος πριν από τρία χρόνια: "Όταν ο Θεός θέλει να τιμωρήσει έναν λαό, δεν του δίνει ικανούς ηγέτες". Κατά τα άλλα, μας πρόλαβαν οι εξελίξεις, μεσολαβεί και το τριήμερο, οπότε καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή