Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πατρα(τρακ) για τον Αμύντα

Το καλό πρόσωπο που έδειξε ο Αμύντας απέναντι στον ΠΑΟΚ, επισκιάστηκε από την κακή εμφάνιση και την ήττα με 24-17 από την Ορμή Λούξ, που πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Νίκου Γιώσκου, ξεκίνησε
πολύ καλά την αναμέτρηση και προηγήθηκε στο 10λεπτο 2-3, όμως σταδιακά η Ορμή ισορρόπησε το παιχνίδι, βρήκε τα κενά στην άμυνα του Αμύντα και κατάφερε να ολοκληρώσει το ημίχρονο με προβάδισμα ενός τέρματος 13-12.
Στην ανάπαυλα, το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην παίκτρια του Αμύντα, Άννα Μίλασιτς και τον πρόεδρο της Ορμής Ανδρέα Γκόγκα, επέφερε την αποβολή της Μαυροβούνιας , γεγονός που αποδυνάμωσε την περιφερειακή γραμμή των φιλοξενουμένων.
Στην επανάληψη οι Λέαινες εκμεταλλευόμενες τη σύγχυση και τον εκνευρισμό που προκάλεσε το περιστατικό στην ομάδα του Αμύντα και με αιχμή του δόρατος την Χατζηπαρασίδου (11γκ.), έχτισαν μια διαφορά 4 τερμάτων (20-16) στο 50λεπτό.
Στο τελευταίο 10λεπτο ο τεχνικός του Αμύντα, αντιλαμβανόμενος τη αδυναμία των παικτριών του να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στις υπόλοιπες παίκτριες της αποστολής.
Η ήττα από την ουραγό Ορμή με  24-17 , προκάλεσε προβληματισμό στις τάξεις του Αμύντα, εν όψει των δύσκολο εντός έδρας αναμετρήσεων με Μακεδονικό Θεσ/νίκης (13/11) και Νέα Ιωνία (16/11).
Η τερματοφύλακας του Αμύντα Πανδώρα Κόρρα δήλωσε: « Με την σημερινή μας εμφάνιση νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας, δεν είχαμε την απαραίτητη ηρεμία και ψυχραιμία που απαιτείται σ αυτές τις περιστάσεις. Πρέπει να αφυπνιστούμε σύντομα, καθώς έρχεται μια δύσκολη αναμέτρηση με τον Μακεδονικό , την οποία πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε».           
5λεπτα: 0-2, 2-3, 4-5, 8-8, 10-10, 13-12 (ημχ.), 15-13, 16-14, 19-16, 20-16, 21-16, 24-17
Διαιτητές: Δημάκης - Βερβενιώτης
ΟΡΜΗ (Νταμίρ Στογιάνοβιτς): Χατζηπαρασίδου 11, Φιλιππάτου, Καράγιωργα 4, Καγκελάρη, Καρακίτσου 1, Παπαδοπούλου, Παύλου, Καρελά 2, Χάλα 1, Κασάπη, Στάνκοβιτς 1, Ρόσση, Πολίτη, Κουκουλομάτη, Αγγελοπούλου, Μίρκιτς 4.
Δίλεπτες Αποβολές: 4 ,  Πέναλτι: 3/4
ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιώσκος): Κόρρα (τφ), Τσουτσουλάκη, Μπαντή, Γεωργιάδου, Παπαβασιλείου, Ρακοπούλου, Γαλμπάδη 1, Κωτσοπούλου, Μίλασιτς 4, Τσένκο, Τσιομπάνου 2, Ταϊρίδου (τφ), Σκόδρα Τ. 1, Συζίνου 3, Βαφειάδου 6, Νούσια.
Δίλεπτες Αποβολές: 6, Πέναλτι: 0/1, Κόκκινη: Μίλασιτς (στο ημίχρονο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Αναφορικά με τον χθεσινό αγώνα της γυναικείας ομάδας χειροσφαίρισης του Συλλόγου μας στην Πάτρα εναντίον της Α.Σ.Ε. ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ, αφού αρχικά συγχαρούμε τις αθλήτριες και τον προπονητή της Ορμής για την νίκη τους, δεν μπορούμε να μην κατακρίνουμε την συμπεριφορά του Προέδρου της Πατρινής ομάδας, ο οποίος απέδειξε πόσο λίγος είναι για να υπηρετεί αυτή του τη θέση. Σε καμία περίπτωση δεν ανεχόμαστε να μας υποδεικνύει κατά πόσο ο προπονητής και οι αθλήτριες της ομάδας μας, οι οποίοι χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης μας, δεν αναγνωρίζουν και δεν υπηρετούν την ιστορία του Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ». Αντίθετα, η δική του συμπεριφορά απέναντι στον δικό μας ιστορικό σύλλογο δεν υποστηρίζει τους σχολιασμούς του.
Η Διοίκηση του Συλλόγου μας, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές δυσκολίες του αγώνα αλλά και τις προκλήσεις τις οποίες βρέθηκαν οι αθλήτριες μας να αντιμετωπίσουν εντός αγωνιστικού χώρου από ανθρώπους της ομάδας της Πάτρας, καταδικάζει από τη μία την αντίδραση ορισμένων αθλητριών μας, από την άλλη όμως αδυνατεί να κατανοήσει τον τρόπο και τον χώρο που επέλεξε ο Πρόεδρος της ομάδας της Πάτρας, Ανδρέας Κόγκας, να λύσει τις οικονομικές του διαφορές με τις πρώην αθλήτριες του συλλόγου του. Ευτυχώς, τουλάχιστον στην οικογένεια της χειροσφαίρισης, είναι γνωστή τόσο η δική μας ιστορία όσο και η δική του.
Όσον αφορά τις αθλήτριές μας, μη συμφωνώντας με τον τρόπο που αντέδρασαν εντός αγωνιστικού χώρου στις ανεκδιήγητες προκλήσεις και ύβρεις που δέχτηκαν, η Διοίκηση του Συλλόγου μας θα επιληφθεί, ως οφείλει στην ιστορία του, επί του θέματος.
Τέλος, καλούμε τους φιλάθλους μας, οι οποίοι αποτελούν το πολυτιμότερο  κύτταρο του ΑΜΥΝΤΑ, να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη που μέχρι τώρα έχουν δείξει στην ομάδα μας και να συνεχίσουν να ενισχύουν την προσπάθειά της.   
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      Περικλής  Χατζής                          Χρήστος Θωμαΐδης

1 σχόλιο:

  1. Λίγο μπερδεμένα μας τα λέτε:
    Από την μία καταδικάζετε την αντίδραση ορισμένων αθλητριών αλλά συμψηφίζετε την ευθύνη τους με την ευθύνη του προέδρου της Πάτρας!
    Απαράδεκτος ο παράγοντας της Πάτρας,οι αγώνες όμως εξελίσσονται στους αγωνιστικούς χώρους με πρωταγωνίστριες τις αθλήτριες στην περίπτωσή μας.
    Δεν μπορεί να υπάρχει συμψηφισμός και δικαιολογία για παίχτριες επαγγελματίες οι οποίες αμείβονται,- και όλοι ξέρουμε με πόση δυσκολία γίνεται αυτό- να συμπεριφέρονται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, όσο κιαν προκλήθηκαν. Κι"αν ,όπως γράφετε ο παράγοντας ήταν σε δωμάτιο ή σε οποιοδήποτε σημείο της κερκίδας, οι παίχτριες αντί να αφοσιωθούν στο παιχνίδι, παρακολουθούσαν αυτόν;
    Δεν είναι οι πρώτες όπως μαθαίνουμε, που έχουν οικονομικές διαφορές με το συγκεκριμένο σωματείο που μάλλον το έχει κάνει σύστημα.
    Μήπως ευθύνεται όμως το κλίμα διαμαρτυρίας που ήδη καλλιεργείται στην ομάδα, αφού για όλα φταίνε άλλοι ,οι διαιτησίες, το σύστημα κ.λ.π. και αυτό τροφοδοτεί τέτοιες συμπεριφορές.
    Είναι μεγάλη επιτυχία η άνοδος στην Α1 κατηγορία πράγματι.
    Ζητούνται όμως προσγειωμένοι παράγοντες και ιδιαίτερα προπονητής ο οποίος αν διεκδικεί τις δάφνες της δόξας να ξέρει ότι θα είναι ο πρώτος που θα εισπράξει και τις αποτυχίες!
    Λογικός ο ενθουσιασμός ,όμως:
    -Έχασε η ομάδα από τον περσινό πρωταθλητή ΠΑΟΚ, αφού όμως καλλιεργήθηκε ένα κλίμα υψηλών προσδοκιών δεν μπορούσε να γίνει άλλη διαχείριση της ήττας παρά μόνο αποδίδοντας ευθύνη σε εξωτερικούς παράγοντες ,στην περίπτωση μας στην διαιτησία. Λες και ήταν αφύσικο να χάνεις από μια ομάδα καλύτερης ομολογουμένα δυναμικότητας που στα τελευταία λεπτά εφάρμοσε μια τακτική που δεν ήταν έτοιμη η ομάδα μας να αντιμετωπίσει, και όχι γιατί έγιναν και φάλτσα σφυρίγματα!
    -Ξεκινήσαμε για την Πάτρα καλλιεργώντας τη σιγουριά μιας βέβαιης νίκης γιατί έτσι κολακευόμαστε να αισθανόμαστε.
    Συγχρόνως η τεχνική ηγεσία δεν πήρε μυρωδιά από το πρόβλημα που υπήρχε με τις πρώην αθλήτριες της Πάτρας; δεν έπρεπε να προστατέψει την ομάδα και τι παίχτριες;
    Και τέλος για να μήν λέμε μετά ότι δεν ξέραμε και μακάρι να κανω λάθος:
    -Είναι προφανής η αγωνία της άμεσης απόδοσης της επένδυσης στην ομάδα και δεν είναι άσχετη με την πολιτική ενασχόληση του προπονητή και του κύριου χορηγού (ΓΑΙΑ).Έτσι μόνο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αυτή η βιασύνη και ο αποπροσανατολισμός.
    -Αν ήταν διαφορετικά τότε η δουλειά στίς ομάδες μας (άνδρες ,γυναίκες) θα είχαν βάθος και δεν νομίζω ότι οι κινήσεις μέχρι τώρα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
    -Τι θα γίνει όταν η κάνουλα της χρηματοδότησης κλείσει; τι θα μείνει πίσω; και ιδιαίτερα αν στις επόμενες δημοτικές εκλογές ηττηθεί το δίδυμο που επενδύει πολιτικά στην κατά τάλλα αξιέπαινη προσπάθεια του Συλλόγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή