Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς πεζοδρόμιο η φοιτητική εστία Φλώρινας

Οι  φοιτητικές εστίες ευρίσκονται στο 1ο χλμ Φλώρινας προς Βίγλα Πισοδερίου- άνωθεν των κτηριακών εγκαταστάσεων των ΤΕΙ .΄
Κυριακή μεσημέρι ρωτώ δύο φοιτητές
-Περνάει  σήμερα αστικό λεωφορείο απο εδώ ; ¨Οχι γιατί είναι.... Κυριακή (!), μου απαντούν.
Το ένα παιδί ήταν από την Θεσσαλονίκη και το άλλο από την Αθήνα που σπουδάζουν στην πόλη μου. Στήν συνέχεια βλέπω τα 2 παιδιά, βαδίζοντας στην άκρη της ασφάλτου να κατηφορίζουν προς την πόλη για να πάνε στην φοιτητική λέσχη που ευρίσκεται στην Παιδαγωγική ακαδημία. Πιό κάτω βλέπω δύο φοιτήτριες κι αυτές επιστρέφουν στην φοιτητική εστία με τα ... πόδια. Να σημειώσω ΄'οτι απο τον δρόμο Φλώρινα προς Βίγλα Πισοδερίου διέρχονται αρκετά φορτηγά και αυτοκίνητα (απο και πρός Πρέσπες-Καστοριά -ι Αλβανία).
Απο την στάση των φοιτητικών εστιών μέχρι την πρώτη στροφή στην είσοδο της πόλης δέν υπάρχει πεζοδρόμιο σε μήκος ούτε 400 μέτρα. Ο  φωτισμός τις νύχτες απο την στροφή μέχρι τις φοιτητικές εστίες είναι ανύπαρκτος .Κάτω απο την  μαύρη λωρίδα στην άκρη της ασφάλτου διέρχονται ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης απο τις ανεμογεννήτριες του Βαρνούντα πρός τον υποσταθμό της ΔΕΗ.



Ανηφορίζω προς το κιόσκι της στροφής του θηροφυλακίου( 4χλ) . Εκεί ο περιβάλλον χώρος στο κιόσκι καθαρίστηκε αλλα μία ξύλινη πινακίδα ενημέρωσης της δασικής υπηρεσίας εδώ και 6 με 7 χρόνια τουλάχιστον είναι βρωμισμένη απο τις "κουτσουλιές" που άφησε κάποιος αληταράς. Κάπως έτσι ενημερώνονται οι διερχόμενοι για τα ορειβατικά μονοπάτια ; Λίγη ντροπή δέν υπάρχει ;

Τελευταία στάση του οδοιπορικού στο γραφικό 6χλμ .Μετά το αγίασμα στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα ( περιαστικό άλσος) και η πέτρινη βρύση στο εκκλησάκι Αγίων Αναργύρων δέν αναβλύζει πλέον το γάργαρο βουνίσιο νεράκι της. Ποιανού  "είναι ιδιοκτησία" οι βρύσες αυτές και τις κλείνει όποτε .....γουστάρει ;
Και με αυτά περιμένουμε να ξαναέρθουν τουρίστες και φοιτητές στην...χαραδρούπολη μας ; Βλέπεις οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.
Για το τέλος επέλεξα μία πολύ όμορφη και νοσταλγική φωτογραφία .


 Μία εικόνα απο τα παλιά καλά χρόνια της Φλώρινας με τίτλο " Φοραδίτσα παρκαρισμένη μέσα στο ποτάμι " ( κάτω απο τη γέφυρα Αι Γιώργη - Ιωαννου Άρτη) Θα παρακαλέσω τον ιδιοκτήτη της να έρχεται συχνότερα  στην χαραδρούπολη,  για να μας ομορφαίνει λίγο την σκληρή καθημερινότητα μας...Σε λίγο ούτε νερό να πιούμε δέν θα μπορούμε να έχουμε στην διάθεση στα οδοιπορικά μας.

ΥΓ Ευχαριστώ  το συνεργείο καθαριότητας για το άμεσο  καθαρισμό στο κιόσκι της στροφής θηροφυλακείου (κατόπιν σχετικου Street Photo Reportage μου ).

 Πηγή: vounisios.pblogs.gr

1 σχόλιο: