Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Όλοι στην απεργία 19-1-2014 να υπερασπιστούμε την Κυριακάτικη αργία!

Συνάδελφε-ισσα εμποροϋπάλληλε,
Συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ( ΟΙΥΕ) και αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Κυριακή 19 Γενάρη ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η πανελλαδική γραμματεία εμπορίου –υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, στο οποία συμμετέχει το Συνδικάτο μας σε καλεί να απεργήσεις, να κάνεις την απεργία δική σου υπόθεση.
Την Κυριακή 19/1/2014 απεργούμε :
  • Γιατί δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, με νέες μειώσεις σε μισθούς, με κόψιμο των επιδομάτων, όπως έγινε στην Carrefour Μαρινόπουλος, απλήρωτοι για μήνες, όπως στον Αρβανιτίδη, επί ξύλου κρεμάμενοι για το πότε θα μας πετάξουν στο δρόμο. Την ώρα που βγάζουν τεράστια κέρδη από τον ιδρώτα μας, την ώρα που η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια  στο εμπόριο επιτίθενται και παίρνουν νέα μέτρα, δίνουν απλόχερα στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, κάνουν νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, δίνουν τζάμπα εργαζομένους και ιδιαιτέρα νέους με τα προγράμματα της Ε.Ε.
  • Γιατί η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων η κατάργηση της Κυριακής-αργίας σημαίνει για μας κυριολεκτικά ξεπάτωμα, δεν θα μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά και τις οικογένειες μας, θα δουλεύουμε κυριολεκτικά σα σκλάβοι από ήλιο σε ήλιο.
  • Γιατί θέλουμε συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές που μας οδηγούν να είμαστε ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.
  • Γιατί ξέρουμε ότι οι απειλές, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, οι απολύσεις στόχο έχουν να μας αλυσοδέσουν για να μπορούν ανενόχλητοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες να αβγατίζουν τα κέρδη τους. Την οργανωμένη δράση μας φοβούνται, αυτό τρέμουν και παίρνουν τα μέτρα τους.
Για αυτό δείχνουμε τη δύναμη μας παντού σε κάθε κατάστημα σε κάθε μονοπωλιακό όμιλο, την ημέρα της απεργίας να μην πάει κανείς για δουλειά, να αναλάβουμε οι ίδιοι την επιτυχία της μαζί με το συνδικάτο στον κλάδο. Παρά τις απειλές της εργοδοσίας, τον τρόπο που η ομοσπονδία του κλάδου οργανώνει τη συγκεκριμένη απεργία και τους αγώνες γενικότερα, την απογοήτευση, τη λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα, παρόλα αυτά εμείς σε καλούμε να δώσεις μαζί μας την μάχη της απεργίας για να μην δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους να τελειώσουν με ότι εργατικό δικαίωμα απέμεινε, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση, τη συλλογική πάλη.
Κάθε εργαζόμενος στον κλάδο, ειδικά κάθε γυναίκα, κάθε νέος, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
  • Την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών μας στα προ της μείωσης επίπεδα.
  • Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να επιβάλει την μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
  • Συλλογική σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη την εβδομάδα ,με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
  • Την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 

Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου