Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Σπουδαία νίκη για το Φιλυριακό

 Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο η αναμέτρηση του Φιλυριακού με την Καβάλα ’86 στα πλαίσια της 10η αγωνιστικής του Γυναικείου Πρωταθλήματος. Ήταν ένα κρίσιμο ματς καθώς πλέον βαδίζουμε στην τελική ευθεία του
πρωταθλήματος. Ο Φιλυριακός έδειξε αποφασιστικότητα και πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 2-1 απέναντι στην Καβάλα ’86, μια επίσης ιστορική ομάδα του Γυναικείου Ποδοσφαίρου. Δεν ήταν μόνο βέβαια τα 2 γκολ αλλά και 2 δοκάρια αλλά και 2 ακόμα τέρματα που κακώς ακυρώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.
 Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Φιλυριακός έδειξε τις επιθετικές του διαθέσεις και νωρίς στο 11΄ άνοιξε το σκορ με το πλασέ της Ζήκου ύστερα από όμορφη συνεργασία των παικτριών του Φιλυριακού. Η Φλωρινιώτικη ομάδα δε σταμάτησε εδώ. Πίεσε, είχε 2 ακόμα σημαντικές φάσεις, ένα τετ-α-τέτ της Ζήκου που μπλόκαρε η αντίπαλη γκολκίπερ και ένα σουτ της Χαραλαμπίδου που σταμάτησε στα σώματα.
 Η Καβάλα όμως κατάφερε και ισοφάρισε με πέναλτι που έκανε η Τσιλοφύτη στη μεγάλη περιοχή. Το πέναλτι στο 36΄ ανέλαβε και εκτέλεσε με επιτυχία η Τριανταφυλλίδου κάνοντας το 1-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.
 Νέα μεγάλη φάση για τον Φιλυριακό όταν σε σουτ της Τσαμπάζη Φ. η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι λίγο πριν το ημίχρονο.
 Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε και η μπάλα κυλούσε πολύ γρήγορα. Ο Φιλυριακός επιδίωξε το δεύτερο γκολ. Πέτυχε 2 γκολ με τη Μπασούρη στο πρώτο 20λεπτο  αλλά ο επόπτης κ. Πίλτσης άδικα εντελώς ακύρωσε τα γκολ υποδεικνύοντας λανθασμένα την παίκτρια σε θέση οφσάιντ κάτι που προκάλεσε διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Φιλυριακού, καθώς η επιθετικός και στις 2 φάσεις ερχόταν από πίσω και καλυπτόταν. Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς Φιλυριακού. Στη συνέχεια η Καρατζά εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα είχε πορεία για τα δίχτυα αλλά τελικώς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Καβαλιώτικης εστίας. Δοκάρι είχε και η ομάδα της Καβάλας σε σουτ που επιχείρησε η επιθετικός της ομάδας.
 Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 78΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και η Τσιλοφύτη από αριστερά έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ξεσηκώνοντας με το γκολ αυτό θύελλα ενθουσιασμού στο γήπεδο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο  πλέον η Καβάλα ήθελε το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Φιλυριακός έδειξε πείσμα και αποφασιστικότητα παλεύοντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στο 88΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ της Καβάλας ύστερα από εκτέλεση φάουλ λόγω οφσάιντ της επιθετικού των φιλοξενουμένων  και επιθετικού φάουλ που έγινε κατόπιν στην τερματοφύλακα Σιώμου από αντίπαλη παίκτρια. Κακώς λοιπόν η ακύρωση του γκολ προκάλεσε διαμαρτυρίες από πλευράς Καβάλας καθώς η απόφαση του επόπτη κ.Τριανταφυλλίδη ήταν απόλυτα σωστή. Άλλωστε το βίντεο του αγώνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας και στα 2 γκολ του Φιλυριακού που ακυρώθηκαν άδικα και στην τελευταία φάση της Καβάλας. 
 Η τελική νίκη έδωσε 3 πολυτιμότατους βαθμούς στη Φλωρινιώτικη ομάδα που συνεχίζει την δική της προσπάθεια στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με την καθοδήγηση της προπονήτριας Μάινου Φιλοθέης, της γυμνάστριας Κάτη Φανής και φυσικά του προέδρου της ομάδας Δημήτρη Ποζατσίδη.
Συνθέσεις ομάδων:
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ: Σιώμου, Τσαμπάζη Φ., Τσαμπάζη Αικ., Βασιλείου, Καρατζά, Κάτη, Πέικου (84΄ Χαρίση), Τσιλοφύτη, Ζήκου, Χαραλαμπίδου (88΄ Δόσιου), Μπασούρη
ΚΑΒΑΛΑ ’86: Ζλητίδου, Γραονίδου, Χατζηπαπαθεοδωρίδου, Καψάλη, Κουπετσίδου Σ., Βουλγαρίδου, Παπαϊωάννου, Τριανταφυλλίδου, Κουπετσίδου Β., Τσιλιγκίρογλου, Αποστολίδου.

Διαιτητικό τρίο: Καρυπίδης Μ., Πίλτσης Θ., Τριανταφυλλίδης Ι. (ΠΕΛΛΑΣ) ΑΡΙΣΤΟΙ

1 σχόλιο: