Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οδυνηρή ήττα για τους άνδρες του Αμύντα

Στη ΧΑΝΘ ο Παπαχρήστου!
Στον ΑΟ Ιωαννίνων ο Ρόμπης
Νέος προπονητής, νέα πρόσωπα
Βαριά ήττα υπέστη στην αυλαία της νέας αγωνιστικής σεζόν το ανδρικό τμήμα του Αμύντα Αμυνταίου για την 1η αγωνιστική της Β Εθνικής με σκορ 31-20 από τον Αρίων Πτολεμαϊδας. Η ομάδα των ανδρών υπέστη
πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις, με κυριότερη την αλλαγή προπονητή, αφού τα ηνία της ομάδες ανέλαβε ο Μάκης Κιοσές. Ο Φιλωτιανός τεχνικός, αποτελεί γέννημα-θρέμμα του Αμύντα, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε  στην Α Εθνική κατηγορία από το 1978-1983, με σημαντικότερη διάκριση την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα, το 1980. Θα ακολουθήσουν ο Αρχέλαος Κατερίνης (1983-1984), με τον όποιο ήταν φιναλίστ κυπέλλου Ελλάδος, ο Β.Α.Ο. (1984-1989), με τα χρώματα του οποίου αγωνίστηκε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και ο Φοίβος Συκεών (1989-1991). Τη σεζόν 1992-1993 επανήλθε στον Αμύντα, για να κλείσει την επόμενη χρονιά την αθλητική πορεία στην ΓΕΑ Αργολίδος. Ασχολείται ενεργά με την προπονητική από το 1984, έχοντας ιδρύσει τις ομάδες του Φοίβου Συκεών, του Παναθλητικόυ, του ΜΠΣ Φιλώτα, και του Διγενή Ακρίτα Εορδαίας, ενώ επιστρέφει στον Αμύντα μετά το 1998, έχοντας προπονήσει ενδιάμεσα των Αριών Πτολεμαϊδας (άντρες και γυναίκες). Το 2012 ιδρύει στο ΜΠΣ Φιλώτα ηλικιακό τμήμα αγοριών (παίδες), το οποίο προπονεί ως σήμερα, μετά την μεταφορά του και την ενσωμάτωση του στον Αμύντα τη φετινή σεζόν.
Ακόμα, τη φετινή σεζόν επέστρεψαν στην ομάδα οι Γιώργος Παρπούλας και Άρης Τζίτζιος, ενώ επανήλθαν στη δράση οι Κων/νος Γιώσκος, Γκουτέβενος Ανδρέας και Φραγκότσης Αλέξανδρος. Ο Γιώργος Παρπούλας αγωνίζεται στη θέση του αριστερού ίντερ και επέστρεψε στην ομάδα μετά από το επιτυχημένο του πέρασμα σε Α1 και Α2 Εθνική με τα χρώματα του Φοίβου Συκεών οπού και αποτέλεσε το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας, ενώ ο Άρης Τζίτζιος αγωνίζεται ως πίβοτ και επανέρχεται στον Αμύντα μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσία του στην Α2 Εθνική με τις ομάδες του Άρη Θεσσαλονίκης και του Θερμαϊκού.
Τέλος, με δύο σπουδαίες παραχωρήσεις έκλεισαν οι κινήσεις τις ομάδας. Στην Α1 Εθνική Κατηγόρια του χάντμπολ και στη ΧΑΝΘ αγωνίζεται τη σεζόν που μόλις άρχισε ο μέχρι πρότινος αθλητής του Αμύντα Αμυνταίου Γιώργος Παπαχρήστου, ο οποιός το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει προπονητή τον έμπειρο τέως ομοσπονδιακό τεχνικό, Νίκο Μάντζο. Ο Γιώργος ξεκίνησε την χαντμπολική του σταδιοδρομία στα τμήματα υποδομής του Αμύντα, με πολλές διακρίσεις και συμμετοχές σε πανελληνία πρωταθλήματα. Τη σεζόν 2009-2010 υπό τις οδηγίες του Ζόραν Τοντορόφσκι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το ανδρικό τμήμα του Αμύντα στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής Κατηγορίας, προσφέροντας πολλές λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ τις επόμενες 2 σέζον (2010-2011,2011-2012) αποτέλεσε βασικό στέλεχος και σκόρερ της ομάδος, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην παραμονή της στην κατηγορία και τις 2 χρονιές. Ακολούθησε η σεζόν 2012-2013 κατά την οποία αγωνίστηκε με την ομάδα του Δία Πολίχνης στην Α2 Εθνική Κατηγορία, της οποίας αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος σκοράροντας κατά βούληση. Την περασμένη σεζόν επέστρεψε στον Αμύντα κάτω από την καθοδήγηση του Λευτέρη Ελευθεριάδη και βοήθησε τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας, σκοράροντας 35 γκολ σε 7 αγώνες (μ.ο. 5 γκολ ανά αγώνα). Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί προς το παρών στους πρώτους 4 αγώνες που έχει δώσει η ΧΑΝΘ στην Α1, σκοράροντας μάλιστα 1 γκολ απέναντι στον περσινό πρωταθλητή Διομήδη Άργους και 2 γκολ απέναντι στην μεγάλη δύναμη του ελληνικού χάντμπολ, την ΑΕΚ, προσφέροντας τα μέγιστα από την θέση του αριστερού εξτρέμ. Το μέλλον αναμένεται λαμπρό!
Ακόμα, ο νεαρός περιφερειακός, Δημήτρης Ρόμπης, έκανε το βήμα παραπάνω αγωνιζόμενος με τη φανέλα του ΑΟ Ιωαννίνων στην Α2 Εθνική κατηγορία, μετά από πολλά χρόνια συνεχούς προσφοράς στην ομάδα του Αμύντα. Το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία και στους 2 αθλητές!
Όσον αφορά τον αγώνα του Σαββάτου, η ομάδα του Αμύντα, που όπως προαναφέραμε αποτελεί μια εντελώς νέα ομάδα, ήταν εμφανές ότι δεν έχει βρει ακόμα τη συνοχή της, με πολλά κενά κυρίως στην άμυνα. Η νεανική ομάδα του Αρίωνα παρουσιάστηκε πολύ δυνατή και γρήγορη, και με έναν καταπληκτικό Χαραλαμπίδη κάτω από τα δοκάρια της προηγήθηκε 10-6 στο 11ο λεπτό. Ο Αμύντας μείωσε στο 10-9 στο 21ο  για να τελειώσει το ημίχρονο με 15-11, με ηγέτες τους Παρπούλα (6 γκολ) και Παναγιωτίδη (5 γκολ). Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά στο +8 (21-13 στο 43ο ) για να μειώσει ο Αμύντας σε 21-16 με πρωτοστάτη τον νεαρό Καλαϊτζίδη (4 γκολ) στο 48ο  αλλά μέχρι εκεί.
Ο Περικλής Ηλίας δήλωσε: «Είναι εμφανές πως η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα για να δέσει σαν σύνολο. Η φετινή σεζόν είναι μεταβατική, ο στόχος είναι αρχικά η ομάδα να αποδώσει καλό χάντμπολ και μακροπρόθεσμα να έρθουν οι νίκες και να στοχεύσουμε στην άνοδο, αφου αυτή η κατηγορία δεν μας αρμόζει. Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 15:00 θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, στο γήπεδο του Λεχόβου με αντίπαλο την επίσης νεανική ομάδα του Θησέα»
Αρίων (Πασιαλής): Χαραλαμπίδης (τ/φ), Μυλόπουλος 3, Κατωτοικίδης 1, Μητρούλης 3, Αβραμίδης 2, Κόλλιας 6, Παπαδόπουλος 1, Νικολαΐδης 3, Γκούμας, Ακριτίδης 5, Μουλάκης 1,Κοσμίδης, Αγγελίδης, Σμίλι 5, Πετρίδης 1, Χαλκίδης (τ/φ)
Αμύντας Αμυνταίου (Κιοσές): Τατσίδης (τ/φ), Τοϊτος (τ/φ), Φραγκότσης, Γκουντεβένος, Γιώσκος 2, Παναγιωτίδης 5, Παρπούλας 6, Παπαχρήστου, Ηλίας 3, Παπαϊωάνου, Παπακωνσταντίνου, Καλαϊτζίδης 4, Κοσμίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου