Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή γονέα για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Αγαπητοί αναγνώστες
Ονομάζομαι Κοϊμτσίδης Θεοδόσιος και είμαι γονέας ενός εκ των παιδιών που βρίσκονται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Είμαι αυτός ο οποίος ασχολείται περισσότερο με το μίζον θέμα του Βοηθητικού Προσωπικού καθώς και με άλλα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Σχολείου.Και αυτό γιατί θέλω το καλύτερο, τόσο για το παιδί μου, όσο
και για όλα τα παιδιά που βρίσκονται εκεί.
Θεωρώ καθήκον μου, να αγωνιστώ από την πλευρά των γονιών και αυτό γιατί ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν την δυνατότητα να το πράξουν.
Με τα λόγου γνώσεως σας λέω λοιπόν τα εξής:
Το βοηθητικό προσωπικό είναι η πιο δύσκολη ειδικότητα που υπάρχει σε ένα ειδικό σχολείο. Όπως αντιλαμβάνεστε, θα πρέπει να έχει την γνώση, την εμπειρία, αλλά και το σθένος να μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο στις απαιτήσεις του κάθε παιδιού, όσο και σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντί τους. Όταν τα παραπάνω, δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα, τότε θεωρώ ότι και εσείς όπως και εγώ, θα ζητούσατε την αλλαγή-αντικατάσταση του προσωπικού αυτού, γιατί μιλάμε για βαριές αναπηρίες.
Η καθημερινή φροντίδα των παιδιών αυτών δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν μιλάμε για μια ‘’απλή αλλαγή πάνας’’, όπως ειπώθηκε.
Το κάθε παιδί έχει την ιδιαιτερότητά του και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Θέλει να το φροντίζεις, να το ταϊζεις, να το αλλάζεις, να σκουπίζεις τα σάλια του, να το συνοδεύεις στην τουαλέτα κλπ. Αν δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά, δεν μπορείς δηλαδή να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες αυτές, τότε δεν έχεις λόγω ύπαρξης στην θέση αυτή.
Πόσο μάλλον όταν το βοηθητικό προσωπικό το παραδέχεται μόνο του, ότι αυτό είναι πέρα από τις δυνατότητές του και ότι αναγκάζετε να το κάνει και μάλιστα το παραδέχεται παρουσία μαρτύρων.
Αυτός είναι ο μόνος λόγος για την αντιπαράθεσή μου αυτή και κανένας άλλος.
Ξέρετε, θα πρέπει κάποτε όλοι μας να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό που πιστεύουμε σωστό και δίκαιο, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και αφορά αθώες παιδικές ψυχές.
Όλο αυτό το διάστημα με μεγάλη πραγματικά υπομονή, ακούω αρκετά και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πέσουν επιτέλους οι μάσκες των ανωνύμων.
Διάβασα στο blog της Κρουά-Κρουά πως ο κύριος ανώνυμος λέει: ‘’ότι δεν έλειψαν οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι ποτέ σε αυτή την χώρα’’, συμφωνώ και εγώ ότι δεν έλειψαν, ούτε θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν, αν πραγματικά δεν αλλάξουμε και εμείς και μείνουμε προσκολλημένοι στην παλιά νοοτροπία.
Διαβάζω ότι ο κύριος Ανώνυμος, διάβασε ‘’εντελώς τυχαία’’ την καταγγελία στο blog, λυπάμαι που θα τον απογοητεύσω αλλά ξέρω ότι τον ‘’ενημέρωσαν’’, ότι στο συγκεκριμένο blog υπάρχει κάτι που τον αφορά, άρα δεν είναι εντελώς τυχαίο.
Διαβάζω ότι η νεαρή κυρία εργάστηκε 5 χρόνια με ΑΜΕΑ, 3 χρόνια με ΑΣΕΠ και τώρα με ΕΣΠΑ, νομίζω κάνουν 4 χρόνια, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις ΑΜΕΑ με λιγότερες απαιτήσεις από κάποιες άλλες, εκεί δεν διαφωνώ, μπορεί να τα πήγε καλύτερα. Εδώ όμως , όπως προανέφερα, μιλάμε για βαριές αναπηρίες (διάφορα σύνδρομα, αυτισμός, νοητική υστέρηση, επιληψία και βαριές κινητικές αναπηρίες).
Διαβάζω επίσης, ότι κάποια κυρία ‘’παρακάλεσε’’ τον κύριο
<< ΠΑΣΟΚΟ >> να μεσολαβήσει για να γίνει κάποια αλλαγή με την κόρη του, ξέρω πολύ καλά ότι του ‘’ζήτησε’’ να γίνει αλλαγή με την κόρη του γιατί η κόρη του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της.
Απευθυνόμενος στον κ. << ΠΑΣΟΚΟ >> σε αυτόν που κατ’ ομολογία του ‘’κινεί τα νήματα’’, ‘’έχει τις άκρες’’ και ‘’λύνει και δένει’’, θέλω να του πω ότι: ‘’σας βγάζω το καπέλο’’. Αυτό γιατί αν και συνταξιούχος εκπαιδευτικός, συνεχίζει με την ιδιότητα του διευθυντή να διοικεί ένα Σχολείο και μάλιστα το Ειδικό, με το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση.
Το λέω αυτό γιατί αν και ‘’απών’’ είστε πολύ καλά ενημερωμένος για το περιεχόμενο των συζητήσεων (για το συγκεκριμένο θέμα), πριν καλά καλά αυτές ολοκληρωθούν και δεν σας κρύβω ότι επηρεάζεται την λειτουργία του Σχολείου. Αν στην θέση της κόρης σας βρισκόταν μια άλλη ‘’νεαρή κυρία εργαζόμενη’’ θα είχε την ίδια αντιμετώπιση από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου ή θα άλλαζε κάτι; Πιστεύετε ότι θα είχαν το ίδιο μαχητικό πνεύμα για την παραμονή της στην θέση αυτή ή θα προχωρούσαν στις όποιες ‘’νόμιμες ενέργειες’’;
Το ρωτάω αυτό γιατί μέχρι τώρα, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων (αν και μέσα σ’ αυτόν, θεωρώ ότι υπάρχουν και φωνές με αντίθετη άποψη) δεν έχει έρθει σε συμβούλιο (έχει ζητηθεί πολλές φορές) για να πάρει μια απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα. Όχι κατά βάση αρνητική προς την νεαρά κυρία. Αντ’ αυτού ο Διευθυντής με νύχια και με δόντια κάνει το παν για να μην συνέλθει ο Σύλλογος και αρκείτε σε παρατηρήσεις όπως είπε, για το πώς να κάνει καλύτερα την δουλειά της και στον αυταρχικό εξαναγκασμό Βοηθητικού Προσωπικού από άλλη Σχολική Μονάδα (5ο Δημοτικό) για να κάνει την δουλειά της νεαράς, γιατί αλλιώς θα ζητήσει την αξιολόγησή της από τον Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής, άκουσον άκουσον και ζητάει την βοήθεια του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Σχολείου.
Όλα τα παραπάνω είναι αληθινά περιστατικά και μας δείχνουν κάτι πολύ καθαρά. Μας δείχνουν ότι κάνετε το παν για το καλύτερο της κόρης σας και αυτό σας τιμά ιδιαίτερα, μην ξεχνάτε όμως ότι προσπαθώ και εγώ να κάνω το καλύτερο για το δικό μου παιδί και λυπάμαι που τα ‘’πιστεύω μας’’ δεν ταυτίζονται. Οπότε ΝΑΙ περιμένω να δω και το ‘’άλλο σας πρόσωπο’’ όπως ήδη έχετε διαμηνύσει.
Με τιμή
Κοϊμτσίδης Θεοδόσιος


7 σχόλια:

  1. Τελικά σ αυτό το ΕΙΔΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ κάνουν κουμάντο οι γονείς: Εδώ ο γονέας αναγνωρίζει πως υπάρχουν βαρύτατα περιστατικά και αντί να πει ευχαριστώ στο βοηθητικό προσωπικό, έχει και παράπονα από πάνω; Αντί να στηρίξουν οι γονείς και ο σύλλογός κάθονται και καταγγέλουν! Εδώ η μισή επιστολή είναι αντιπαράθεση με έναν πολιτικό. Τα εσώψυχά τους βγάζουν με πρόφαση το ενδιαφέρον τους για το Ειδικό Σχολείο και είναι και γονείς παιδιών που πηγαίνουν σ αυτό το σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ;ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;ΕΑΝ ΕΣΥ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΣΑΙ;ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΙΜΤΣΙΔΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΣΑΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

      Διαγραφή
  2. Δημόσιος υπάλληλος είσαι κ. Ανώνυμε 4:29???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοϊμτσίδης Θεοδόσης19 Νοεμβρίου 2014 στις 11:23 μ.μ.

    Ανώνυμε φίλε μου 4:29μ.μ. , θεωρώ πως μάλλον δεν έχεις διαβάσει ή δεν έχεις κατανοήσει όλη την ανάρτησή μου. Δεν αναφέρθηκα ποτέ, στο ποιός πρέπει να κάνει ''ΚΟΥΜΑΝΤΟ'' στο Ειδικό Σχολείο, αυτό είναι προφανές.
    Το ότι υπάρχουν βαρύτατα περιστατικά, νομίζω, ότι ΕΓΩ το γνωρίζω καλύτερα από εσένα σίγουρα, οπότε το προσπτερνώ.
    Το να πω ''ευχαριστώ'', το πράτω με μαγάλη μου χαρά όταν αυτό πρέπει να γίνει και όχι όταν επιβάλλεται.
    Το να έχω παράπονα, επέτρεψέ μου να σε προτρέψω να ξαναδιαβάσεις την ανάρτησή μου από το σημείο που λέει: ''η καθημερινή φροντίδα των παιδιών........ έως........ και κανένας άλλος'', θεωρώ ότι μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα σου διέφυγε.
    Λες, να στηρίξουν οι γονείς και ο σύλλογος, να στηρίξουν τί? πες μου, τι άλλο εκτός από τα παιδιά τους?
    Καταγγέλουν, φυσικά και θα καταγγείλουν τα κακώς κείμενα. Η μισή επιστολή δεν είναι αντιπαράθεση με έναν πολιτικό αν δεν το έχεις καταλάβει, γιατί δεν αναφέρθηκα σε πολιτικό, αλλά σε πολιτικά προσκείμενο. Νομίζω έχει διαφορά.
    Το ενδιαφέρον μας για το Ειδικό Σχολείο δεν είναι μια πρόφαση, αλλά πραγματικό και αυτό μπορώ να στο αποδείξω όποτε θέλεις. Επώνυμα πλέον από μέρους σου.



    Κοϊμτσιδης Θεοδόσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ποστ ειναι ρε παιδια; Δεν καταλαβα τιποτα. Ποιος ειναι ο Πασοκος, ποια ειναι η νεαρα, ποιος ειναι ο διευθυντης; Κε Θοδωρε, οτι θες, πεστο καθαρα αλλη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα διαφωνίσω με τον κ. Ανώνυμο! Δεν μπορείτε να γνωρίζετε πόση φροντίδα χρειάζεται το κάθε παιδί αυτού του σχολείο αν δεν βιώνετε μια παρόμοια κατάσταση! Επιπλέον δεν μπορώ να κατανοήσω μια φράση σας... ??? Όλη η επιστολή αποδεικνύει την αφοσίωση και την αγάπη ενός πατέρα που επιθυμεί το καλύτερο δυνατό για το παιδί του! Ντροπή να υποστηρίζετε ότι υπάρχουν γονείς που πραγματικά αδιαφορούν για το μεγάλο αυτο πρόβλημα και επικεντρώνονται στην πολιτική! Ζούμε σε μια κοινωνία που η κάθε επιτυχία στηρίζεται σε καποιο "μεγάλο κεφάλι"! Επιπρόσθετα, χωρίς να θέλω να σας θίξω, δεν καταλάβατε για ποιο λόγο αναρτήθηκε η συγκεκριμένη επιστολή από τη στιγμή που "κατηγορείτε" έναν γονέα για αχαριστία ουσιαστικά, αφού δεν λέει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε έναν άνθρωπο που δυσχεραίνει τη ζωή του παιδιού του! Τέλος θέλω να συγχαρώ τον κ. Θεοδόσιο από τη μια για την προσπάθεια του να καλυτερέψει το μέλλον του δικού του παιδιού αλλά και αυτών των υπολοίπων γονιών που σωπαίνουν και από την άλλη για το θάρρος του και την επιμονή του πάνω σε αυτό το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη κ. 4.29,
    Να πει ευχαριστώ;Γιατί;Γιατί,αν δεν μπορεί κάποιος να κάνει τη δουλειά του,να πάει κάποιος-α,που μπορεί.Υπάρχουν πολλοί,ξέρετε.
    Όσο και αν σας φαίνεται δύσκολο,τι θέλετε να μας πείτε...τα βαριά περιστατικά...τι;Στον Καιάδα;Είναι τα παιδιά μας,κύριε...και τα αγαπάμε όσο εσείς τα δικά σας,λυπάμαι που πρέπει να εξηγούμε τα
    αυτονόητα,και αν είναι βαριά τι;Κανείς απο όλους εσάς δεν πρέπει να τα σέβεται;
    Απλά να λέμε ευχαριστώ θέλετε;
    Μη θέλετε και να σας ζητήσουμε συγνώμη;
    Λένα Γκαντιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή