Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική «λυχνία»

Πολλή μελάνη χύθηκε για την «ηθική πολιτική» των νεοελλήνων, το ερώτημα είναι όμως πόσα από αυτά είναι αληθινά και πόσα όχι;
Ακόμα περισσότερο θα πρέπει να δούμε την διαχρονική πορεία της ηθικής, και ποιο είναι το σωστό, έτσι όπως την εννοούσαν τότε ή όπως την εννοούν σήμερα οι άνθρωποι;
Φράση καυστική που έμεινε μέχρι σήμερα είναι της Ντίνας Κίτσου  «Καμία ηθική δε θα είχε αξία, αν δεν υπήρχε η ανηθικότητα να την προσδιορίσει».

Οι άνθρωποι και οι ιδέες αλλάζουν…μήπως όμως συμβαίνει το αντίθετο ή όχι;
Δυστυχώς σήμερα ημιμαθείς και ασεβείς πολιτικοί κακοποιούν την «ηθική πολιτική» κατά τρόπο βέβηλο με μοναδικό σκοπό την υφαρπαγή ψήφων, αδιαφορούν για το κακό που κάνουν, βλέπουν βραχέα με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των ιδιοτελειών τους.
Το μόνο που μπορεί να δει κάνεις είναι ότι συναγωνίζονται μεταξύ τους, ποιος θα ρίξει περισσότερο το πολιτιστικού επιπέδου του λαού.
Το σημερινό πολιτικό σύστημα θέτει κανόνες με ποσοτικά κριτήρια τα ποιοτικά δεν τα λαμβάνει καθόλου υπόψη, διότι η ποιότητα δεν φέρνει ψήφους.
Για αυτό ακριβώς, αυτό το πολιτικό έλλειμμα θα πρέπει εμείς, ο καθένας ξεχωριστά να το δει κάτω από το κομματικό πρίσμα που τον «επισκιάζει», είναι αδιανόητο, δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να ψηφίζουμε πάλι τα ίδια πρόσωπα, αυτά που  δεν μας έπεισαν για τις ικανότητές τους, αυτά που στάθηκαν στυλοβάτες αισχρών πράξεων και αποφάσεων.
Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν στο κόμμα που θα θέλαμε να ψηφίσουμε πρόσωπα ανιδιοτελή, καλλιεργημένα με ηθικές πολικές αρχές; σίγουρα θα υπάρχουν, ας τους αναδείξουμε, ας το πράξουμε, μπορούμε!!!
Υπάρχουν πρόσωπα που εκλέχθηκαν και ασχολήθηκαν σοβαρά με την τοπική Φλωριναία αυτοδιοίκηση, τα πήγαν περίφημα προσέφεραν και δοκιμάστηκαν, δεν εξελέγησαν ποτέ βουλευτές ούτε καν έδωσαν στο παρελθόν υποψηφιότητα, τα άτομα αυτά δεν είναι «μολυσμένα» από την ασθένεια του άκαρπου και άγονου κοινοβουλευτισμού, είναι ικανά έχουν «αναμμένη την πολιτική λυχνία» και αξίζει να τα δώσουμε την ευκαιρία να μας εκπροσωπήσουν όχι τόσο για τα ατομικά μας συμφέροντα, αλλά τα πολιτειακά μας, το σύνολο της πόλης που κάθε σκεπτόμενος δημότης την θέλει καλύτερη με μέλλον να αγγίζει τα όρια της τέλειας ευνομούμενης πόλης!!!
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου