Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου πραγματοποίησε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός του
Αντιπεριφερειάρχη, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο πρόεδρος του ΕΚΦ κ. Κώστας Σιάκος, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΦ κ. Δούϊτσης Βασίλης και ο γενικός γραμματέας του ΕΚΦ κ. Δεληγιώργης Χρήστος.
  Στον χαιρετισμό του, ο κ. Σιάκος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη φιλοξενία και μίλησε για τους στόχους της επίσκεψης που δεν ήταν άλλοι από την ανάδειξη των σημαντικότερων προβλημάτων των εργαζομένων και τον σχεδιασμό των απαραίτητων ενεργειών που θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη στην περιοχή και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  Στον χαιρετισμό του ο κ. Μπίρος δήλωσε τα εξής: «Σας καλωσορίζω και χαίρομαι που βρίσκεστε σήμερα εδώ. Θα κάνουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Φλώρινας. Ξέρουμε ότι η ανεργία είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η περιοχή μας. Εμείς, με τον προγραμματισμό που κάνουμε αυτό το διάστημα, ελπίζουμε να καταπολεμήσουμε όσο γίνεται περισσότερο αυτήν τη μάστιγα που αδικεί κατάφορα τους κατοίκους μας. Πιστεύω ότι με τη δική σας συμβολή και βοήθεια θα αναπτύξουμε πρωτοβουλίες που θα δώσουν διέξοδο στα οικονομικά προβλήματα των συμπολιτών μας και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε διαρκή συνεργασία και επικοινωνία για όλα τα ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους.».
  Η κ. Παναγιωτίδου αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Εργατικό Κέντρο όλα αυτά τα χρόνια ως προς τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων ενώ έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα των εργαζομένων των ορυχείων και των μονάδων της Δ.Ε.Η. στην περιοχή μας. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Από τον χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής, το Εργατικό Κέντρο ήταν δίπλα μας όποτε χρειάστηκε να προσφέρει βοήθεια και αυτό συνέβη και από τη δική μας πλευρά. Πιστεύω ότι με συνεργασία και σχεδιασμό από κοινού θα μπορέσουμε να θέσουμε τις προτεραιότητες εκείνες που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ζήτημα της μείωσης της ανεργίας, που όπως γνωρίζετε είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.».
  Τέλος, ο κ. Δεληγιώργης δήλωσε ότι θέση του Εργατικού Κέντρου είναι να βρίσκεται κοντά στον εργαζόμενο και στους πολίτες και αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχει η Π.Ε. Φλώρινας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι με τη νέα κυβέρνηση και τη νέα περιφερειακή αρχή θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που μαστίζουν την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου