Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη με στόχο τη διαβούλευση φορέων για τη διαμόρφωση «Κοινωνικής Σύμπραξης» στην Π.Ε. Φλώρινας

Στα πλαίσια του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (TEBA / FEAD) και του επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014 – 2020» για την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, στα γραφεία
της Π.Ε. Φλώρινας, σύσκεψη με στόχο τη διαβούλευση φορέων για τη διαμόρφωση «Κοινωνικής Σύμπραξης» στην Π.Ε. Φλώρινας.
  Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως αιδεσιμότατος Δημοσθένης Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και κοινωνικών φορέων.
  Επήλθε συμφωνία για την πραγματοποίηση της σύμπραξης ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι σύμπραξης στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος και οι τρόποι συνεργασίας των φορέων για την υλοποίησή του. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία κοινωνικού χάρτη αναγκών της Π.Ε. Φλώρινας ενώ στη σύμπραξη θα συμμετέχουν διάφοροι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς.
  Μετά το πέρας της συζήτησης, ο κ. Μπίρος δήλωσε αναλυτικά τα εξής: «Πραγματοποιήσαμε σήμερα μια συνάντηση με όλους τους θεσμικούς φορείς της Π.Ε. Φλώρινας, τους Δήμους, τη Μητρόπολη, συλλόγους που εκπροσωπούν άτομα με αναπηρία αλλά και συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε διάφορες κοινωνικές δράσεις και συμφωνήσαμε από κοινού να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη σύμπραξη, η οποία θα έχει ως πρώτο στόχο και προτεραιότητα τους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Αυτή η πρωτοβουλία που αναπτύσσουμε θα μπορέσει να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο κ. Αμοιρίδη Γιάννη, ο οποίος κάνει τη διαβούλευση με το αρμόδιο υπουργείο. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα από τη διαδικασία αυτή και πιστεύουμε ότι η Π.Ε. Φλώρινας θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα μπορέσει να βοηθήσει τους ανήμπορους συμπολίτες μας με δράσεις σε πολλούς τομείς, όπως είναι η παροχή τροφίμων και ρουχισμού.».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου