Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη με το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας για πυρκαγιές

 Σύσκεψη με το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας για πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας με κύριο στόχο τον σχεδιασμό και τον καλύτερο συντονισμό για την αντιμετώπιση πυρκαγιών το ερχόμενο καλοκαίρι.
 Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Κάτανας, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Μιχάλης Καρακόλης, εκπρόσωποι των Δήμων Αμυνταίου και Πρεσπών, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας κ. Παλιογιάννης Δημήτρης, οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φλώρινας και Πτολεμαΐδας κ.κ. Μιαούλης Ιωάννης και Ζιώγου Βασίλης, ο Υπ/γος (ΤΕΑ) 3ης ΜΣΕΠ κ. Γκούλης Νικόλαος, εκπρόσωπος του 1ου Συντάγματος Πεζικού, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας καθώς και εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.
 Ο κ. Μπίρος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για τη παρουσία τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, τονίζοντας την αξία της συνεργασίας και του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και την ατομική ευθύνη του καθενός.
 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:
- Έλεγχος χωματερών
- Έλεγχος υδατοδεξαμενών και σημείου υδροληψίας
- Καθαρισμός δασικών δρόμων και οριογραμμής με τη FYROM
- Κινητοποίηση Ε.Ο. όταν ο δείκτης προστασίας είναι αυξημένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου