Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη Επιτροπών Ειρήνης – μελών της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Με κεντρικό σύνθημα «Εντείνουμε την αντιϊμπεριαλιστική πάλη – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από ΝΑΤΟ – Ε.Ε.» πραγματοποιήθηκε την 29.03.2015, στις 10πμ, στην Κοζάνη, ευρεία σύσκεψη των επιτροπών ειρήνης Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και
εκπροσώπων από άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ αυτών και εκπροσώπων φορέων της Φλώρινας. Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, Λαϊκών Επιτροπών, δάσκαλοι, καθηγητές, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων κ.α.
Την εισήγηση έκανε η Ελπίδα Παντελάκη – Γ.Γ. της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή  Ύφεση και Ειρήνη.
Στη σύσκεψη παρενέβη και ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.
Μεταξύ άλλων είπε: Η σύσκεψη αυτή γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας για επαναδραστηριοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης, με σκοπό την οργάνωση του λαού ενάντια στους πολέμους και στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. , ενάντια στη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών σε αποστολές του ΝΑΤΟ έξω από τη χώρα μας.
Φέτος γιορτάζουμε το 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ, ήταν 15 Μάη 1955 και ήταν η πρώτη Πανελλαδική ειρηνιστική οργάνωση και πλέον παρέμεινε η μοναδική, την ίδια στιγμή που «άλλες» ειρηνιστικές οργανώσεις κατέθεσαν τα όπλα και έμειναν ανενεργές.
Επίσης φέτος γιορτάζουμε τα 70 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαών, στους εορτασμούς αυτούς θα πάρει μέρος και η ΕΕΔΥΕ, και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στη Ρωσία και σε χώρες της Ε.Ε. Θα πρέπει - τόνισε – να φτάσει παντού το μήνυμα της ειρήνης, να γίνει καθαρό στη νεολαία ιδιαίτερα, αλλά και σε όλον τον λαό ότι ο πόλεμος, οι στρατιωτικές επεμβάσεις δεν αφορούν τους λαούς, είναι συνέχιση της πολιτικής του ιμπεριαλισμού με άλλα μέσα, είναι τεράστια κερδοφορία για το μεγάλο κεφάλαιο σφαγή, και φτώχεια για την εργατική τάξη και τον απλό λαό.
Ήδη μέσα στο Μάη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ετοιμάζει συνδιάσκεψη για συμμετοχή της χώρας μας σε επεμβάσεις με πρόσχημα την τρομοκρατία και τους Τζιχαντιστές, την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών, δεν λένε όμως ποιος όπλισε το χέρι του δολοφόνου, ποιος οργάνωσε και καθοδήγησε τις Ισλαμιστικές οργανώσεις που σήμερα τις λέμε «Τζιχαντιστές» . Τη στιγμή που ο λαός μας βιώνει την ακραία φτώχεια, την ίδια στιγμή η χώρα μας πληρώνει αδρά για την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, για τις δήθεν «ειρηνευτικές» αποστολές ρέει πακτωλός χρημάτων, αντίθετα από την άλλη τα ταμεία είναι άδεια, πετσοκόβουν ΕΚΑΣ και συντάξεις, φορολογούν βαριά το λαό «για να βγει η χώρα από την κρίση». Χρήματα λοιπόν υπάρχουν για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, δεν υπάρχουν όμως για το λαό !
Στη σύσκεψη μίλησαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών ειρήνης και άλλοι συναγωνιστές. Έγινε ενημέρωση για τις παραπέρα εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Πληροφορίες για την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.) στο διαδίκτυο www.eedye.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου