Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

2η ημερίδα: «Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο Σχολείο»

Η Παιδαγωγική Σχολή σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την 2η ημερίδα με τίτλο: «Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο Σχολείο», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα,
4 Δεκεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις της Παιδαγωγικής Σχολής.
Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθεί η σύνδεση σύγχρονων θεωριών διδασκαλίας με καινοτόμες διδακτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στα Σχολεία. Θα παρουσιαστούν, με μορφή προφορικών, αναρτημένων ανακοινώσεων και εργαστηρίων, προγράμματα και δράσεις που εφαρμόστηκαν στην σχολική πράξη και τα οποία στηρίζονται σε διαθεματικές/διεπιστημονικές προσεγγίσεις, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στοχεύουν στη ενεργό και βιωματική μάθηση και την δημιουργική έκφραση των μαθητών.
Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρουσιάσουν δράσεις ή προγράμματα που υλοποίησαν ή υλοποιούν σε τάξεις Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου, να αποστείλουν περίληψη (250 λέξεων) μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2015 (παράταση της προηγούμενης προθεσμίας).
Οι περιλήψεις των επιστημονικών ανακοινώσεων καλό θα είναι αφού αναφέρουν την μορφή παρουσίασης (προφορική/αφίσα/εργαστήριο), να περιλαμβάνουν τους στόχους, την περιγραφή της διαδικασίας υλοποίησης και την αξιολόγηση του προγράμματος/δραστηριότητας καθώς επίσης και να τεκμηριώνουν τον καινοτόμο χαρακτήρα της διδακτικής πρακτικής. Οι περιλήψεις στις οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνονται εκτός από τον τίτλο και το(α) όνομα/τα των συγγραφέων και στοιχεία επικοινωνίας, θα πρέπει να αποσταλούν ως επισυναπτόμενο έγγραφο (doc, docx) στην ηλεκτρονική διεύθυνση foe@uowm.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου