Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Οι ψυχοπαθείς δεν έχουν κέρατα, ζουν ανάμεσα μας


-Επιστημονικά υπάρχουν δυο κατηγορίες ψυχοπαθών, στην πρώτη κατηγορία και την πλέον επικίνδυνη είναι οι «κλασικοί» ψυχοπαθείς, αυτοί μπορούν να γίνουν βίαιοι σε απρόβλεπτο και απρόσμενο χρόνο, τα αίτια είναι κυρίως κληρονομικά.
Στην δεύτερη κατηγορία είναι οι κοινωνιοπαθείς, αυτοί εντάσσονται στην κατηγορία της ήπιας μορφής, αυτοί οι ασθενείς δεν έχουν σχέση με την κληρονομικότητα, αλλά με τις συνθήκες που μεγάλωσαν.

Επιστημονικά οι ψυχοπαθείς είναι ταξινομημένοι σε εννιά βασικά κριτήρια, αυτά είναι:
-Κριτήριο 1ον. Δεν νοιάζονται για τίποτα.
Είναι αναίσθητοι, αδιάφοροι, ψυχροί και δεν δίνουν σημασία στα συναισθήματα των άλλων, δεν αηδιάζουν μπρος στην θέα και της πλέον αποτρόπαιας εικόνας.
-Κριτήριο 2ον. Τα συναισθήματα τους είναι ρηχά.
Έχουν μια ολοκληρωτική έλλειψη ενοχής και ντροπής, οι δυο παραπάνω λέξεις για αυτούς είναι άγνωστες εξ ορισμού. Η έλλειψη φόβου είναι σημαντικό κριτήριο για τους ψυχοπαθείς, δεν ενεργοποιείται τμήμα του εγκεφάλου τους να νοιώσουν τον πόνο ή το κακό γεγονός που θα δεχθούν στα επόμενα λεπτά.
-Κριτήριο 3ον. Τους χαρακτηρίζει η ανευθυνότητα.
Δεν αναλαμβάνουν ποτέ μα ποτέ την ευθύνη των πράξεων και λόγων τους, αντίθετα ισχυρίζονται ότι την  ευθύνη την έχουν οι άλλοι, αν πιεστούν ισχυρά, θα το παραδεχθούν χωρίς όμως κανένα σημάδι ντροπής.
-Κριτήριο 4ον. Λένε ψέματα σχεδόν πάντα.
Η ειλικρίνεια για αυτούς είναι άγνωστη λέξη, είναι σε θέση να λένε τα μεγαλύτερα ψέματα και ταυτόχρονα να κοιτάν τον συνομιλητή τους ευθέως στα μάτια χωρίς την παραμικρή ντροπή.
-Κριτήριο 5ον. Η αυτοπεποίθηση είναι το ταλέντο τους.
Διατηρούν την αίσθηση όλο το εικοσιτετράωρο ότι είναι υπεράνω όλων, πιστεύουν ότι κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί τους.
-Κριτήριο 6ον. Οι αλλαγές δεν τους αγγίζουν.
Δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές, στην συμπεριφορά, στους τρόπους είναι αδιανόητο να συμμορφωθούν στις νέες συνθήκες.
-Κριτήριο 7ον. Έχουν αρκετό εγωισμό.
Ο παθολογικός εγωισμός  τους οδηγεί στην παρασιτική ζωή.
-Κριτήριο 8ον. Δεν είναι σε θέση να σχεδιάσουν το μέλλον τους.
Δεν είναι σε θέση να προγραμματίσουν το αύριο ή το μεθαύριο, την ίδια την ζωή τους, ακόμα περισσότερο δεν είναι σε θέση να βάλουν μακρινούς στόχους.
-Κριτήριο 9ον. Έχουν εξάρσεις βίας.
Δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους, αντιδράν με το παραμικρό και ξεσπάν λεκτικά τις περισσότερες φορές αν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί τους.
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου