Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ) με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας, της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Αρωγούς τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 (09:30 - 14:00)  στο κτίριο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info),
μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα (https://www.youtube.com/watch?v=OuurjMBO7hs) που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.
Το Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (159244/Δ2/09-10-2015), με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε) και θα διεξαχθεί παράλληλα σε 17 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Στη Φλώρινα, που είναι η διοργανώτρια πόλη για όλα τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας για δεύτερη χρονιά, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις για μαθητές και επισκέπτες καθώς και έκθεση 30 μαθητικών έργων από 11 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας με την συμμετοχή περίπου 350 μαθητών, σε θέματα ρομποτικής, προγραμματισμού, επεξεργασίας ήχου και βίντεο, σχολικών Μ.Μ.Ε. και ψηφιακών παρουσιάσεων, ενώ παράλληλα η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο.
Σας περιμένουμε και ευελπιστούμε ότι το Φεστιβάλ να δώσει μια νότα χαράς και δημιουργικότητας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες.

Το ΔΣ του ΣΕΠΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου