Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ανάληψη πρωτοβουλιών δράσης από τη "Νέα Πρόταση Μηχανικών"

«Στις εκλογές οι συνάδερφοι  μας επιβράβευσαν και μας κατέταξαν στους νικητές»
Στo café More ice cream, με συμμετοχή μελών και φίλων της παράταξης «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  27-11-20126   σύσκεψη για την αποτίμηση του εκλογικού
αποτελέσματος και τον  προγραμματισμό δράσεων υπό τις νέες συνθήκες.
Το αποτέλεσμα των εκλογών κρίνεται θετικό για την παράταξή μας, καθώς προέκυψε μέσα σ’ ένα «πολεμικό» κλίμα και είναι κοντά στον στόχο που θέσαμε.
Στις εκλογές οι συνάδερφοι  μας επιβράβευσαν και αύξησαν τις δυνάμεις μας.
Δώσαμε έναν έντιμο, αξιοπρεπή, και καθαρό προεκλογικό αγώνα.
Η μεγάλη αποχή (40%) συνιστά ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.
Πριν από τις εκλογές, ορίσαμε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων. Προχωράμε μπροστά. Θα ασκήσουμε, με απόλυτη ευσυνειδησία, τα καθήκοντα που μας εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοί μας. Με εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση.
Γνωρίζουμε, σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε, τολμάμε, συγκρουόμαστε με την πραγματικότητα, με στόχο να την αλλάξουμε. Γιατί δεν μπορείς να χτυπήσεις  ένα χρεωκοπημένο  σύστημα όταν το νομιμοποιείς και το διαιωνίζεις από μόνος σου.
Έχουμε την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία, για τη συνέχιση της λειτουργίας της παράταξης μας. Η ανάληψη γρήγορων και  αποτελεσματικών πρωτοβουλιών στα ζητήματα οργάνωσης, διατύπωσης και επικοινωνίας των θέσεων μας  στους μηχανικούς είναι το πρώτο θέμα. 
Στη βάση αυτής της θεώρησης συγκροτούμε δύο τομείς, που θα εξειδικευτούν περαιτέρω, οι οποίοι στελεχώνονται κατ’ αρχήν ως εξής:
ΤΟΜΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Ανδρεάδου Χριστίνα, Γρηγοράκου Μπέτυ, Βαρσάμη Ρούλα, Κρεμμύδας Θανάσης, Μελίδης Βαλάντης, Συλλίρης Νίκος, Τζαγκαρίδου Αναστασία  και Χαλαϊδόπουλος Κώστας.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Αμαραντίδης Στέλιος , Δισλής Βασίλης, Ζαχαριάδου Ελένη, Ξυλοφόρου Βιβή, Παπαγιαννάκης Μιχάλης, Παυλουδάκης Φραγκίσκος, Σανόπουλος Περικλής και  Τσιόπτσιας Κώστας.
Για να αλλάξουμε τα πράγματα, πρέπει να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης, που απαιτεί  αναμέτρηση με το  κατεστημένο και τους μηχανισμούς του. Η αδιαφορία και η αδράνεια των πολλών έντιμων συναδέλφων οδηγεί αναπόφευκτα στο θρίαμβο των λίγων αφοσιωμένων στο σαθρό οικοδόμημα της αυθαιρεσίας και της ιδιοτέλειας.
Αυτές είναι προτεραιότητές μας και δηλώνουμε αποφασισμένοι να τις υπηρετήσουμε.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων 
 της «ΝΕΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου