Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Go back κύριε Τσίπρα..

Μετά τις εκλογές τις 25 Ιανουαρίου 2015 ο Ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη του Τσίπρα. Χορός και νταούλια στην πλατεία συντάγματος, και επιτέλους ελπίδα. Ελπίδα και πίστη, για εφαρμογή του προγράμματος Θεσσαλονίκης και άμεση διαγραφή όλων των αμαρτιών του Ελληνικού λαού για τις εκλογικές του επιλογές μετά τη χούντα. Όλοι περίμεναν από το νεότερο Πρωθυπουργό στην
ιστορία της Ελλάδας και αριστερό, να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει.
Οι μήνες πέρασαν και τα μόνα στοιχεία που αυξήθηκαν ήταν η ανεργία και οι προσλήψεις συγγενών και φίλων στο δημόσιο. Στις αρχές του καλοκαιριού του 2015 μετά από μία αποτυχημένη πολύμηνη διαπραγμάτευση «Βαρουφάκειου» στυλ, ήρθαν και τα capital controls. Κανείς δεν θα ξεχάσει τους Έλληνες να σχηματίζουν ουρές και τους συνταξιούχους να κλαίνε έξω από τις τράπεζες. 
Μετά στα μέσα Ιουλίου, οι Έλληνες αφήνουν την παραλία και ξεχύνονται στο Σύνταγμα αλλά και στις κάλπες για το «ΟΧΙ» απέναντι στα μνημόνια. Το αποτέλεσμα συντριπτικό και ο Τσίπρας να «τραβάει τα μαλλιά του» στο Μαξίμου γιατί προφανώς δεν ήθελε αυτό το αποτέλεσμα.
Και μετά απ’ όλα αυτά, νέο μνημόνιο. Οι σύγχρονοι δηλωσίες εμφανίστηκαν. Το αριστερό προφίλ καταρρέει. Αλλά η αίσθηση της καρέκλας παραμένει. Με δεύτερη εντολή ο λαός ζητά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με αλλαγές στα ψιλά γράμματα να εφαρμοστεί. Βέβαια ήδη έχει ψηφιστεί το 3ο μνημόνιο.
Η κατρακύλα της οικονομίας μας συνεχίζεται. Οι δείκτες ανάπτυξης υποχωρούν. Οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα συνεχίζονται ενώ ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματικότητα υποχωρούν και άλλο. Το κίνημα της γραβάτας στους δρόμους εμφανίζεται, όπως και τα τρακτέρ.  Τα μαγκάλια ανάβουν και πάλι. Ο αριθμός μεταναστών που λιάζονται στις πλατείες μεγαλώνει και τα ιδιωτικά σχολεία θα αποκτήσουν δουλεία και πάλι σύμφωνα με υπουργικές πηγές. Αλλά τίποτε δεν αλλάζει μπροστά στο κλίμα ζεστασιάς των γραφείων του Μαξίμου και των Υπουργείων.
Δυστυχώς όμως, στην ιστορία θα γραφτεί με μαύρο μελάνι και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Υπουργοί αναφέρουν ως Μακεδονία την ΠΓΔΜ. Επίσης, άλλοι κυβερνητικοί  δεν θα τους πείραζε να χάσουμε μερικά νησιά λόγω έλλειψης ψηφοφόρων. Από την άλλη, οι γείτονες μας ονειρεύονται μεγάλες πατρίδες και οι παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αυξάνονται καθημερινά.
Η ιστορία όμως πρέπει να μας διδάξει. Πριν περίπου 2400 χρόνια ο μεγάλος φιλόσοφος και πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη, Πλάτωνας, ανέφερε πως  «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου». 
Η τιμωρία μας πρέπει να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται!  
Δημήτρης Ιωαννίδης
Γεωπόνος ΑΠΘ – Εδαφολόγος MSc
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ

4 σχόλια:

  1. Εχει χαθει καθε μετρο.Εχουν μουτρα να μιλανε αυτοι που μας κυβερνουσαν τοσα χρονια,που το μονο που επιθυμουν διακαως ειναι η καρεκλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσα ειπαμε χρωσταει η νδ και δεν τα εξυπηρετει;;φατε σανο...συνελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καληνύχτα 'Κεμάλ' αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με το σοφό Πλάτωνα,δυστυχώς ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια!Ιδού η σύγχρονη Ελλάδα κι οι ηγέτες που της αξίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή