Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Περί διαπλοκής ο λόγος…ανησυχίες νέων.


… Παρ’ όλο που θέλαμε να πιστεύουμε όλοι πως τακτικές διαφθοράς και εκβιασμού έπαψαν να υφίστανται, στο πολιτικό παρασκήνιο της πόλης μας, τον τελευταίο καιρό, και εν όψει των επεκείμενων εκλογών, άρχισαν και πάλι να βλέπουν το φως της δημοσιότητας “υπόγειες” ενέργειες ορισμένων που επιβεβαιώνουν, για ακόμη μία φορά την πολιτική σήψη του τόπου μας.
Μέχρι και σήμερα εν έτει 2010, οι πελατειακές σχέσεις, η εξαγορά ψήφων και κυρίως η πατρωνία καλά κρατούν. Νοέμβριος δεν μπήκε καλά – καλά και οι “Άγιοι Βασίληδες” δίνουν και παίρνουν. Καθημερινώς, γινόμαστε μάρτυρες δωροδοκίας και ξεπουλήματος της προσωπικότητας των απλών πολιτών, που όντες εύκολη λεία, υποκύπτουν σε στυγνές “προσφορές” μερικών εκατοντάδων ευρώ. Ο πολιτικός ξεπεσμός ορισμένων δεν έχει έλεος. Απευθυνόμενοι σε αδύναμες και όχι μόνο κοινωνικές ομάδες τάζουν ρουσφέτια στο … “παρα πέντε”, που στόχο έχουν να τους “εγκλωβίσουν” την ημέρα της κάλπης.
… Και εκεί που φαινομενικά όλα ήταν έτοιμα και οι συνδυασμοί κόντευαν να “κλειδώσουν”, ξαφνικά, γίναμε θεατές μιας κατάφορης παραβίασης του δικαιώματος των συμπολιτών μας στο “εκλέγεσθαι”. Συγκεκριμένα, ορισμένα άτομα που αρχικά εξέφρασαν την επιθυμία να θέσουν υποψηφιότητα με κάποιο συνδυασμό, κατέληξαν “όμηροι” και “θύματα εκβιασμού” από μέλη αντίπαλων συνδυασμών.
Παρατηρώντας όλα αυτά, φαινόμενα μιας γερασμένης πολιτικής, δεν αναρωτήθηκε κανείς μήπως η λύση βρίσκεται στα χέρια ατόμων, και κυρίως νέων, που δεν τους έχει δοθεί ποτέ η ευκαιρία να αναλάβουν τα ηνία της αυτοδιοίκησης; Δώστε τους, λοιπόν, την δυνατότητα να αποδείξουν ότι δεν θα γίνουν συνεχιστές αυτής της σαθρής πολιτικής των προκατόχων τους και να αποτελέσουν την αφετηρία για μια καθαρή πολιτική του αύριο.

Νίκος Ι. Κωνσταντινίδης
Μηχανικός Δομικών Έργων

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Νίκο συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου, αλλά ο νομός της Φλώρινας καθώς και άλλες πόλεις τής Ελλάδας, περιόδους εκλογών και όχι μόνο οι πολίτες λειτουργούν ως "πρόβατα" τα οποία μετά απο μια μεγάλη περίοδο πολιτικής στασιμότητας τα χάνουν(είτε γιατί είναι λόγοι συμφερόντων είτε δεν είναι ικανοί σε μια τέτοια φάση να καταλάβουν αν θα πρέπει να ψηφίσουν κάποιον για το καλό του τόπου ή ότι για το καλό του τόπου κάποιοι δεν είναι άξιοι για τέτοια αξιώματα) . Επίσης αν κοιτάξει κανείς το ψηφοδέλτιο θα δει αρκετούς από αυτούς ότι στις προηγούμενες εκλογές έτρεχαν για αντίπαλες παρατάξεις. Θα σου έλεγα να μην ασχολείσαι καθόλου με τα πολιτικά πρόσωπα της Φλώρινας γιατί είσαι νοήμων άνθρωπος και δεν αξίζει να αναφέρεσαι σε τέτοιου είδους καταστάσεις...

    ΥΓ Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι με την ψήφο τους μπορούν να μοιραστούν την πίτα του "βοσκού".

    Με εκτίμηση ένας φίλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή