Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

70.000,00 € για τα άλογα και το Μουσείο





70.000,00 € η ετήσια χορηγία
για τα 8 (οκτώ) Δημοτικά
άλογα (πρώην Κοινοτικά) 
και το Μουσείο του Νυμφαίου





Η πρώτη προγραμματική σύμβαση, της πρώτης συνεδρίασης (19/1/2011) του  Δ.Σ. του Καλλικρατικού μας Δήμου Αμυνταίου, αφορά την ύψους 70.000,00 € ετήσια σύμβαση. Σύμφωνα με το άρθρο 1 της οποίας, αντικείμενο και σκοπός της είναι:
ΑΡΘΡΟ 1ο:
Αντικείμενο και σκοπός
Το αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αφορά την τακτική λειτουργία και συντήρηση του Μουσείου «Το Σπίτι των Χρυσικών», του Στάβλου Αλόγων Περιπάτου και των Αλόγων Περιπάτου.
 Η επιχορήγηση δεν αφορά τις δαπάνες διατροφής, τις κτηνιατρικές – φαρμακευτικές ανάγκες των 8 (οκτώ) αλόγων, τις όποιες δαπάνες για τη φροντίδα τους, τα έξοδα ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανσης, τις δαπάνες συντήρησης, καθαριότητας, εξοπλισμού τόσο του Μουσείου όσο και του Στάβλου!!
Σε μία εποχή, που η ανεργία ΚΑΛΠΑΖΕΙ, που κόβονται επιδόματα, κουτσουρεύονται μικροσυντάξεις, θεωρούνται παρελθόν τα δώρα Πάσχα, αδείας, Χριστουγέννων των εργαζομένων, στο ειδυλλιακό και ιστορικό Νυμφαίο, κάποιοι, λίγοι, απολαμβάνουν παροχές... Ελβετικών Άλπεων!! Και βέβαια, για τη σπατάλη και την αδιαφανή διαχείριση των Δημοτικών πόρων δεν μπορεί ν’ αποτελέσει άλλοθι, το θαυμαστό και πρωτοπόρο στον τουρισμό, πανέμορφο κομμάτι αυτό του Δήμου μας, που είναι δημιούργημα, κυρίως της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δραστήριων και ικανών Νυμφαιωτών.
Θα σταθούμε δίπλα, στο ξεχωριστό και προοδευτικό, ιστορικό Νυμφαίο, και τους ανθρώπους του.
Θα σταθούμε παράλληλα όμως αυστηρά, απέναντι στην όποια ύποπτη και φαύλη διασπάθιση Δημοτικών χρημάτων, που ανήκει σε όλους τους Δημότες μας, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις για τον οποιοδήποτε, και το οποιοδήποτε Δημοτικό μας Διαμέρισμα.
Γιατί άραγε δεν είδαμε ανάλογες επιχορηγήσεις και για τις άλλες Τοπικές Κοινότητες που διαθέτουν Μουσεία και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα το Λέχοβο, το Βαρικό, τον Πελαργό, τον Άγιο Παντελεήμονα, το Ξινό Νερό, τις Πέτρες, την Κέλλη, το Αμύνταιο;

.. Άρχισαν τα όργανα στο Δήμο..
των «Ανοιχτών Οριζόντων»!!


Η μείζων μειοψηφία
του Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου