Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας συΖΗΤΟΥΝ οι Πανεπιστημιακοί


Η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Φλώρινας διοργάνωσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου εκδήλωση-ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα του Πανεπιστημίου.


Κατά τη συνάντηση οι φορείς της πόλης αλλά και το πλήθος κόσμου που συμμετείχε ενημερώθηκαν από τον κοσμήτορα της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, Χαράλαμπο Λεμονίδη και την εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας-ΑΝ.ΚΟ. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 4 Τμήματα που λειτουργούν στην Φλώρινα και οι 2.500 φοιτητές που ενδημούν στην πόλη μας με βασικότερα: το κτιριακό, τη στέγαση, την έλλειψη υποδομών αλλά και τη μη δημοκρατική λειτουργία της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κ. Λεμονίδης ζήτησε τη συνεργασία των φορέων της Φλώρινας για την επίλυση των προβλημάτων και την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κάτι που θα οδηγήσει τη λειτουργία του μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια.
Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας στην τοποθέτησή του, υπερθεμάτισε την ανάγκη συνεργασίας και ενότητας των φορέων και επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν εάν υιοθετηθεί η πρόταση για Κατάργηση-Συγχώνευση Πανεπιστημίων, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου