Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Όχι στη συγχώνευση-κατάργηση σχολείων λένε Ο.Λ.Μ.Ε.& Δ.Ο.Ε.


Το Υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα ανακοίνωσε, χωρίς καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία, τη συγχώνευση ή κατάργηση 1933 σχολείων στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα με την απόφαση αυτή συγχωνεύονται 



1523 σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 410 σχολεία στη δευτεροβάθμια. Μετά από αυτές τις αλλαγές θα καταργηθούν οριστικά 1056 σχολεία. Ειδικότερα καταργούνται 851 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σύνολο 10.798 (7,8%) και 205 Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σύνολο 3.185 (6,5%).

Με την απόφαση αυτή τυπικά και ουσιαστικά η κυβέρνηση κήρυξε σε διωγμό τη δημόσια εκπαίδευση. Επιβάλλει την πολιτική του Δ.Ν.Τ. στο δημόσιο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζεται η δημόσια εκπαίδευση στην πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών που επιβάλλει το Δ.Ν.Τ. και η τρόικα. Τα «παιδαγωγικά» κριτήρια που επικαλείται η Υπουργός Παιδείας στην πραγματικότητα  είναι μόνο λογιστικά και οικονομικά. Όμως η εκπαίδευση δεν είναι οι αριθμοί.
Οι επιπτώσεις αυτής της κατάργησης θα είναι δραματικές στην ποιότητα της εκπαίδευσης και θα επιφέρει την απώλεια 3000 θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.
Κάνουμε έκκληση σε όλες τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών της Ευρώπης και του κόσμου να εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα μας να ακυρωθεί αυτή η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου